Umiejętności

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika 13kuba97, 11 lipca 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. 13kuba97

13kuba97 User

Witam, mam pytanie ile wynosi ogólnie szansa na trafienie przeciwnika strzałem?
    Opłaca się wogle robić umiejętności Manewry Unikowe?
    Ile wynosi ta szansa na trafienie bez umiejętnośći?(bez Manewry Unikowe I/II oraz bez Kalibracja)
    a ile wynosci z umiejętnościami?

2. MOD_Moth

MOD_Moth User

To są w dużej mierze wartości losowe. Nie mam dokładnych danych natomiast odeślę Cie do tego linku, który opisuje cały profil pilota i sam zdecydujesz czy warto. Z moich doświadczeń powiem, że manewry unikowe są przydatne jednak nie jest to na zasadzie spektakularnego WOW nie trafiają mnie, lecz raczej % nie obrywasz tak często jak przeciwnik.

Pozdrawiam,
    MOD_Moth

3. MOD_MIKUS

MOD_MIKUS S-Moderator Team Darkorbit

Drogi graczu,
    Należy jednak pamiętać, że przeciwnik może używać CPU pomagające w namierzaniu, więc wtedy pomimo PP przydzielonych w manerwy unikowe, ilość nietrafionych strzałów będzie niska.

Pozdrawiam,
    MOD_MIKUS

4. MOD_ORZEŁ

MOD_ORZEŁ Guest

Do trzech(MODów) razy sztuka :p

Wtrącę i ja swoje pięć groszy.
    Jeżeli nic się nie zmieniło, to standardowa szansa na trafienie wynosi 80%. Manewry unikowe redukują to poniżej 70%.

Jak zauważyć działanie manewrów unikowych? Gdy ktoś cię atakuje(lub ty kogoś) to widzi wzrastające ilości trafień lub informację PUDŁO. Czerwony kolor napisu PUDŁO informuje, że natrafiłeś na te pozostałe 20%(określiłbym to pudłem standardowym). Natomiast jak widzisz PUDŁO w kolorze niebieskawym/fioletowym to te pudło wynika z działania manewrów unikowych. Normalnie więc byś "oberwał". Uniki działają na strzały graczy, jak i alienów.

Czy się opłaca? Jasne, że tak. W walce PvP jest to obowiązek. Wykonałem mały test (dosłownie mały, bo na dość niewielkiej ilości strzałów). 11 razy pudło było "czerwone", a 10 razy "niebieskie" przy 5 PP w manewrach unikowych atakowanego gracza.

Pozdrawiam,
    MOD_ORZEŁ

-pasztet03- i poland102 lubią to.
  5. poland102

poland102 User

co do opłacalności ... wszelkie ulepszenia mające choć minimalny wpływ na zadawane/odbierane obrażenia w zestawieniu z resztą ulepszeń tj drony, wyrzutnia, bostery, lasery itp są na wagę złota i jako całość pomagają przetrwać lub/i pokonać przeciwnika- podobnie jak pojedyncze sznurki skręcone w linę:)

Ostatnie edytowanie: 12 lipca 2018
    Ankalagon i MOD_TORO lubią to.
  6. .Obelix.70

.Obelix.70 User

@poland102 Oczywiście przy założeniu równoważnego poziomu obu graczy, bo na koksa bijącego po 200k to może pomoże manewr... ucieczkowy. :-D

7. poland102

poland102 User

tez napisałem...przetrwać -uciec lub pokonać przeciwnika :)

8. ViperΔ

ViperΔ User

Lasery LF4 mają z tego co wiem 80% na trafienie

9. MOD_Artemida

MOD_Artemida Guest

Zamykam
    Brak aktywności

pozdrawiam
    MOD_Artemida

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.