Opinie VoT - wasze oczekiwania i opinie

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Aster, 10 października 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. poland102

poland102 User

a nadzieja matką...;) a tak na poważnie, nadzieję można mieć choć w przypadku BP robi się o nią coraz trudniej

pl12356 lubi to.
  2. Kaftan

Kaftan User

Czasem coś im wyjdzie :p Chociaż jak mnie pamięć nie myli to te lagi zaczęły się w Halloween dwa lata temu, chyba właśnie z powodu nowych wrót eventowych i tak już zostało...

3. Sok_PL1

Sok_PL1 User

kazdy gracz wiec co generuje lagi a skoro bp tego nie wie wedlug ciebie to jest idealna firma

4. Ankalagon

Ankalagon User

Jak na razie najlepiej wychodzą hitaki lub demanery - takie nie z gruchy ni z pietruchy a i jeszcze niezapowiedziane hellisy. Ja jeszcze mam nadzieję, że to ruszy terminowo czyli jutro, już mniejsza o godzinę :)), chociaż czuję, że to będzie w granicach 10:00 do 16:00 ( kolejna nadzieja związana z tym, że nie pojawi się info, iż z powodów technicznych termin przesunięty ). Szkoda, że nie ma precyzyjnych informacji, można by było bardziej rozplanować dzień. Jednak świadczy to o jednym - kiepsko z organizacją w tej firmie - tak, jak by wszyscy pracowali w niej, w czynie społecznym za uri, a wypłaty otrzymywali nie terminowo.

Jestem pod wrażeniem - ruszyło po północy

Ostatnie edytowanie: 17 października 2018
    Aster i poland102 lubią to.
  5. FrOsT19

FrOsT19 User

Są już wrota?

6. SλώczγK

SλώczγK User

są jednak fale są losowe więc nawet nie wiadomo kiedy się skończy robić wrota :mad:

7. Aster

Aster User

No i? Jaki macie drop ze skrzynek? U mnie całkiem nieźle - jakieś 140.000 amunicji RB, 55.000 białki, trochę Hellstormów i 11.000 PLT-2021. Jeszcze nie skończyłem wrót, jestem ciekaw co wyleci na sam koniec. ;)

8. Nathersis

Nathersis User

U mnie póki coś też nieźle. 5K uberów, 100k RB, z 70k białki, 3k hellstormów, więc naprawdę super. Poza tym urka leci ładnie, miałem jakąś falę gdzie było z 30 UDK ( na szczęście osłabione, ale zasięg nadal mocny ) więc i jakieś misje można porobić
    Co do lagów to póki co padłem tylko raz, więc nie ma tragedii :)

9. Ankalagon

Ankalagon User

ja bez podwajacza to tak zdecydowanie połowa mniej - i to co zdobyłem wystrzelałem w alieny. zostało trochę x3 i sporo rakiet helstorm1
    a w nagrodę za ubicie ( w tej edycji dosyć twardego straunera ) dostałem - hmmm mechanizm "fujary" ups ofiary.
    Robiłem w nocy i lagów jako takich znanych z map nie było - drobne,chwilowe lagi na uber sibelonach.

10. FrOsT19

FrOsT19 User

I ile wam mniej więcej czasu schodzi na całe wrota ?

11. Ankalagon

Ankalagon User

Mi tak zeszło 4 godziny bez pośpiechu ( trochę z kamyka, trochę ręcznie bez pośpiechu z małymi przerwami na dostawy złotka )
    Kolega "obok" podpowiada że jemu zeszło 1 godzina 30 minut ale nie wiem jak to zrobił.
    Koledzy teraz co klepią zaczęli o 8:00 są przy drugiej fali uber sibów to już klepią dobre 6 godzin ( bez premki - wszystko ręcznie z x1 czasem x2 )

Ostatnie edytowanie: 18 października 2018
  12. Nathersis

Nathersis User

No cóż, tak jak ludzie pisali - lagi będą skutecznie utrudniać zrobienie wrót, bądź też w ogóle uniemożliwiać ich zrobienie. Szkoda :)
    Skoro tak, to nie widzę sensu by jako słabszy gracz męczyć się z całymi wrotami i liczyć na to że na jakieś fali uber sibów po 4h robienia wrót nie padnę z 5x nim je ubiję. W takim razie chyba lepiej przejść sobie na spokojnie z 3/4 mapy, paść 5x i czekać 20h na nowe wrota.

13. marantz

marantz User

przez lagi to na uber sibelonach można skończyć. Poza tym nagrody losowe nic ciekawego nie wpadło.

14. Cupak

Cupak User

Ubersiby mozna zrobić raz dla misji a potem to sie nie opłaca szkoda czasu ammo i kamyków :confused:

15. szkoda nerwów na te wrota... lagi lagi lagi... gra się zatrzymuje w dużej chmarze alienow a ty lecisz na bazę pozdro.. shit z tej gry juz totalny

Cupak lubi to.
  16. MetallicA

MetallicA User

nie wiem jak wy bijecie alieny we wrotach ,ale ja gdy wiem ze są lagi to trzymam maxymalny dystans od alienów aby tylko laser miał zasięg , tak samo robie z kamykiem ,i co ważne nie kręce alienów tylko ciągne od rogu do rogu ,

17. Cupak

Cupak User

To jest dobra taktyka do momentu jak 30 uberkrystallonów strzeli do ciebie dwa razy bo cała gra stanęła na 2 sekundy. Nie ma na to mocnych, tutaj objawia się brak kompetencji tych którzy projektują takie wrota. Przecież można te alieny podzielić na 5 fal po 6 sztuk, oni chyba nie rozumieją że to jest gra która działa na przeglądarkach i każdy lag ma ogromne znaczenie. Można zoptymalizować te wrota tak żeby każdy był zadowolony, ale widać nie jest to im na rękę ważne że śmiga u nich na super sprzęcie przy debugowaniu o_O

Przykład dobrego rozkładu alienów:
    >>>FALA 1 == 5 Uberów
    Kiedy zostaje 1 Uber z 1 fali wchodzi:
    >>>FALA 2 == 5 Uberów
    Kiedy zostaja 2 Uber z 2 fali wchodzi:
    >>>FALA 3 == 5 Uberów itd.

byłoby coraz trudniej z każdą falą ale w takim systemie więcej zależałoby od gracza a mniej od losowych lagów. Kiedy walnie 30 na naraz to można tylko czekać na wyrok :p

=Aspazja= lubi to.
  18. marantz

marantz User

mnie interesuję żeby gra była płynna i się nie wieszała. Jak to jest że kiedyś wszystko hulało a teraz nie? Ze względu na koszta i dlatego łączą serwery i na końcu ją wyłączą.

19. marantz

marantz User

Poza tym nie wiem jakich mają tam programistów ale dark orbit jest w chmurze. Chmura :
    Zalety chmury

• Dostępność z każdego miejsca na ziemi
    • Fizyczne bezpieczeństwo danych
    • Łatwiejsze dzielenie się plikami z innymi
    Wady

• Pakiety na mniejsze pojemności wciąż są za drogie
    • Gorsza wydajność przy słabym transferze danych
    • Możliwość wykradnięcia danych (nieufność względem dostawcy usługi)

20. i niech wylacza ja w pierony :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.