W co dalej inwestować? - pisz tutaj

Temat na forum 'Pytania ogólne' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 5 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Co do kamyka jest opłacalny tylko jeśli posiadasz premkę (darmowa naprawa). We zecie ci się nie przyda bo i tak bedziesz orbitował alienki.
    Pet-a na przyszłość radzę wbić na 10lvl można używać zbieraczy, kamyków itp mechanizmów a spala znacznie mniej paliwa mając równocześnie odblokowane najważniejsze sloty(all mechanizmów i protokołów)
    CO do wrót: ZETY na początku tylko je tłuczesz żeby uzbierać 10 designów Havoc przy okazji klucze (coś tam może ze skrzyń dropnąć) i cdd (na Punkty Postępu w profilu pilota)
    Radziłbym również dozbierać Full speda 15 generków napędu i do 35 lf3 i 20bo2 :) podstawowe wyposażenie kosmicznego pilota które później wymienia na lf4 i ulepsza :)

ANAKIN[] lubi to.
  2. Bazuka50

Bazuka50 User

Dzięki za porady, ale jest pewien problem. Otóż mam już 8 części do alfy i podobną ilość do gammy i bety. Mam olać alfę i zacząć składać zetę? no i co do lf3, bo2 i napędów to mam je za uridium kupować czy tylko licytować? No i, jeśli tych 3 rzeczy nie kupować za uridium, to co mam zrobić z tym uridium? Składać wrota?

3. *MISZELKA*

*MISZELKA* User

Wszystko co możesz zdobyć na aukcji warto licytować. Nie ma sensu wydawać urki na to co można mieć za kredki. Składaj zety i rób je na evencie na podwójne nagrody z wrót. Będą wpadać nie tylko havocki ale też cdd i klucze. A urkę osobiście inwestowałabym właśnie w klucze. Zwłaszcza jak są takie eventy jak dzisiaj - zeus . Będą wpadać części do zeusa i apisa (jest też szansa na całego drona ) Do tego na pewno wpadną jakieś laserki,osłonki, napędy, części do montowni czy dresy do statków.

4. Tak olej tą alfę betę i gammę i składaj zety za uridium lub leć na palladium i wymieniaj na energie a za urke zrób PP(ja bym osobiście tak postąpił ) :) Co do lf-3,bo2 i napędów to staraj się je kupować na licytacji ;);)

5. Witam. Mam do zainwestowania 500k urki(z rabatem). Na chwilę obecną posiadam:
    - 10 dronów + cały set havoc, 6lvl ulepszenia (cała reszta nie ulepszona)
    - 27 lf4
    - jeśli chodzi o statki to brakuje mi pusata, surgeona i tartarusa
    - 33 pp
    - pet ma zakupione tylko mechanizmy (lvl 3)
    - z formacji posiadam: ćme, romb, szkoleniową oraz pierścień
    Myślałem nad ulepszeniem dronów na 16 lvl albo nad składaniem kapp na podwójnych + obsydianach.
    Na co najlepiej będzie przeznaczyć tą urke? Z góry dziękuje i pozdrawiam.

6. Bazuka50

Bazuka50 User

Dzięki za pomoc ;).

7. Ja bym ulepszał drony bo ulepszone drony na 16 lvl(na przecenie na ulepszanie to jakieś 1 mln uri na wszystkie drony) dadzą Ci o wiele więcej niż te full herc. Oczywiście to jest moje zdanie niech się wypowiedzą jeszcze inne osoby i sam zdecydujesz ;);)

8. Golec prawie wszystkie designy oprócz venoma z montowni
    13xlf4 i 1lf4 na PvE
    irki na 3lvl 27czesci do apisa 1do zeusa 4havo formacje podstawowe + serce/ćma pet mechanizm kamikadze 3lvl zbieracza 3lvl radarowy 3lvl
    15pp jakiś pomysł w co inwestować ??:D

9. Zety do full havo / nwm czy masz ale jak nie formacja szkoleniowa i w klucze możesz potem

ANAKIN[] lubi to.
  10. Ilajn

Ilajn User

Witam :) Co dalej?
    Statek: Aegis; Citadel; Spearhead; Venom; Sentinel
    PET lv10 zbieracz3
    Drony: 8iris 4havo romb
    10lf4; full lf3/bo2
    15pp
    Pozdrawiam

11. Zety do Full havo kup formacje szkoleniowa potem możesz zrobić PP(grube) i na koniec klucze :)

Ilajn lubi to.
  12. Arlen™

Arlen™ User

Stara FE
    6 LF4
    2 Havocki
    17pp
    Robię zety i misje eventowe.

Co robić w montowni i jaką formację kupić na PvE?
    - Solace + serce
    - Sentinel + romb
    - coś innego + szkoleniowa/ćma

Nigdy nie grałem bardzo defensywnie, bo wolę mieć większy DMG - szybciej wszystko pada. Ale jestem otwarty na propozycje.
    Pozdrawiam

13. Oczywiście na alieny lepszym wyborem będzie solace, a formację jak możesz to zakup dwie romba i szkoleniową. ;)
    Kontynuuj zety robiąc w niedziele na x2 dopóki nie zrobisz ich kompletu, a klucze zostaw na event z zeusem.

14. Arlen™

Arlen™ User

Dziękuję. A na samą zetę co wyjdzie mi korzystniej: szkoleniowa czy ćma(i ewentualnie przyszłościowo na pvp)? Nie lubię długo we wrotach siedzieć.

15. Ćma

ANAKIN[] lubi to.
  16. Cześć,
    może to pytanie nie będzie z serii w co dalej inwestować ale myślę, że wraz odpowiednie pod ten dział.
    Czy warto inwestować w lasery w pecie tzn czy opłaca się odblokowywać sloty i wrzucać do niego lasery( chodzi mi wyłącznie o lf4)?

17. Tak zawsze to dodatkowy dmg :D a w DO nawet najmniejsza różnica może przesadzić o walce ;)

18. Warto jeśli używasz peta do walki. Jeżeli nie masz co robić z urką to możesz odblokować. Ja osobiście gościa nie używam i trzymam na 10lvl ale laserki odblokowałem(bodajże 6 mogłem) oraz posiadam 10 LF-4 na 16 na niego.

ANAKIN[] lubi to.
  19. Na zety i statki ćmy, lecz na zwykłej mapie szkoleniowa lepsza na alieny. Wiadomo, że dłużej schodzi złożenie wrót niż ich robienie, więc najpierw proponuję szkoleniową i zaraz potem ćmę. ;)
    Oczywiście dodając do tego mechanizm combo trybu ochronnego pet pełni dużą rolę w walce. :)

20. Roberst

Roberst User

Hejoo :)

Golec, spectrum + desy z handlu
    27 LF3
    4 LF4
    18 BO2
    full speed
    8 irków
    11PP przydzielonych do górnego paska
    pet, kamyk lvl 2 zbieranie surków lvl 3

i co dalej? 3 czesci do alfy brakuje i 5 do bety, po złożeniu dam rade zrobic w miare sprawnie alfe? a może składać zety? które trudniejsze?

Pozdrawiam :)