W co dalej inwestować? - pisz tutaj

Temat na forum 'Pytania ogólne' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 5 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Kolejna zeta się już składa :)
    Nie mam zamiaru kupować premki, więc kamyk odpada.

2. A tą ćmę już zakupiłeś :D ?
    A i nie kupuj mechanizmów na poziomach 1 i 2 bo to strata urki.
    Trzeba wbić P.E.T.-a na 8lvl i kupować 3lvl mechanizmy (zbieracza na 3 chyba nie masz co nie?)

ANAKIN[] lubi to.
  3. Tak, ćmę już zakupiłem, P.E.T.a mam na 8 lvl a o mechanizmach nie wiedziałem jak je kiedyś kupowałem, ponieważ jest to dość stare konto i wróciłem na nie niedawno.
    Mechanizmy, które posiadam to: mechanizm handlowy 1 lvl, mechanizm zbierania 1lvl, mechanizm zbierania surowców 2 lvl.

4. To może mechanizm zbierania 3lvl (ale surek czy boxów masz :D)

ANAKIN[] lubi to.
  5. Jak wyżej napisałem, mam mechanizm zbierania 1lvl (to ten od boxów) i mechanizm zbierania surowców 2lvl (ten od surowców)

6. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Kupowanie emchanizmów czy protokoło na 1 lvl to strata uridium :) Najlepiej wyexpić peta na 8 poziom i od razu kupowac mu mechanizmy i protokoły na 3 lvl, które mają większe bonusy czy zasięg :)

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

7. Tak, teraz już o tym wiem :)

8. No to zainwestuj w 3 :D

ANAKIN[] lubi to.
  9. Czy z moim eq opłaca się inwestować w ulepszanie poziomów dronów za ukre??

10. Niby można powoli podnosić równomiernie drony :) Pamiętaj tylko żeby ich pilnować bo pękną :(

ANAKIN[] lubi to.
  11. Póki co nigdy mi nie pękły, więc chyba dobrze pilnowałem ;P
    Na pewno w tym etapie gry nie ma nic, w co bardziej opłacało by się inwestować, co pchnie do przodu moje konto, usprawni gameplay oraz przyspieszy zdobywanie urki?

12. Da Ci to pewien bonus do bicia/shd. Moja ścieżka prowadziła najpierw 10 Havo i ulepszone 10 dronów potem Komplet lf4 i ulepszanie laserów/osłon i dokończyłem herki :)

ANAKIN[] i pl12356 lubią to.
  13. procent17

procent17 User

>18lvl
    >statki wszystkie bez tych 3 nowych
    >8 irys, apis, 4vavo drony na 5lvl
    >25pp
    >PET 13lvl kamyk3 5laserkow
    >szkoleniowa, cma, pierscien, szewron
    >bo2 full
    >30 lf4
    czy kupywac klucze i dozbierac lf4 ?, czy skladac zety za uri na havo, czy ulepszac peta, i czy ulepszac drony, lf4 i bo2
    chyba ze polecacie co innego :) ?

14. przy dobrych wiatrach wystarcza ci 3 zety do full havoka.ale na ta chwile polecil bym ci narazie poulepszac same drony a potem dokonczyc havoki.potem reszte lf4 a nastepnie za kappy sie mozesz brac :)

15. bajas123

bajas123 User

Siema wszystkim,

Statek: G-EXALTED
    20 laserów LF-3
    15 generatorów szybkości G3N-7900 - na X2-X2 nie potrzebne mi nic oprócz szybkości.
    W inwentarzu 10 generatorów osłony SG3N-BO2
    Wszystkie CPU jakie są możliwe w grze.
    4 FLAX i 3 IRYSY
    PET jest, ale nie za bardzo wiem w co go wyposażyć.
    Nic nie jest ulepszone.

200k uri na koncie, 10kk kredytów na koncie.

Jakieś porady?

16. Za urkę kup szkoleniową(szybsze bicie alienów) a za kr kupuj irki.
    Jak masz premkę i peta na 8lvl to kamyk pomoże szybciej zbijać alieny. Jeżeli będziesz zbierał palladium to zbieracz surowców, a jeżeli jesteś nastawiony na skrzynki to zbieracz. Wszystkie te mechanizmy na 3lvl oczywiście. Do zbieraczy proponował bym dokupić z 5 protokołów radarowych (również 3lvl). Jakieś pytania to pisz :D

17. Witam mam pytanie. W co dalej inwestować i jakie macie dla mnie porady dotyczące rozwoju konta.
    lvl 15
    2pp przydzielone w poszycie(to na górze)
    Mam G-Enforcera (ten z płomieniami +5% do dmg z laserów)
    wyrzutnia hst-2
    Full bo2
    Full najlepsze napędy
    8x Iris
    Głownie latam na formacji X (mam też strzałę)
    P.E.T lvl 7 (za niedługo 8) 4x laser specral lancer II + 2x bo2 (na razie nie kupowałem protokołów ani mechanizmów czekam o 8 lvl)
    2 konfy
    1. TANK - full bo2 na statku + full lasery statek i drony (6x LF3 + 25x Spectral Lancer II)
    2. Speed - Full napędy na statku + 6x bo2 w dronach + 19x spectral lancer II + 6x lf3
    Cpu to full automat, naprawa dronów, maskowanie, radar, autonaprawa i inne najważniejsze\
    Obecnie mam: ~15.000.000 kr. i ~43.000 uri.
    ---GRAM BEZ PREMKI I NIE MAM ZAMIARU WYDAWAĆ KASY NA TĘ GRĘ---
    Proszę o doradzenie drogi rozwoju P.E.T-a
    Czy bez premki jest sens wydawać 50k uri na kamyka? Czy lepiej wykrywacze i zbieracze?
    Co kupować do statku i czy licytować jakieś inne rzeczy/statki. Na razie myślę o lf-3.
    Z góry dzięki za wszystkie wskazówki. ;)

Ostatnie edytowanie: 25 sierpnia 2017
  18. Kamyk bez premki to złom który doi Cię z uri :) Jak zbierasz Pall to zbieracz surowców, a jak boxy to zbieracz (i do obu z 5 protokołów radarowych najlepiej :)
    Polecał bym uzbierać komplet LF-3 :D możesz próbować kupić sperheada do zbierania i aegisa do latania bo ma umki do leczenia się ;)

19. Myślę właśnie nad wylicytowaniem aegisa. Chciałbym od razu elite i zbieram na niego, ale zobaczymy jak długo starczy mi cierpliwości. Czy jeżeli mam nano-sprzęty i mógłbym zbierać na designy te fajne do golca( myślałem o solace, venomie, albo diminidherze) ale mogę zrobić też lf-3 czy to się opłaca? LF-3 nie są tanie na handlu, a w porównaniu ze spectral lancer 2 w alienki biją tlyo 5 dmg wiecej.

20. Ale spectrale biją tyle tylko w alienki, a lf3 we wszystko :) Jeżeli grasz to najlepiej licytować bo nanosprzęty w lf3 troch szkoda (możesz zrobić dresy do statków lub statki)