W co dalej inwestować? - pisz tutaj

Temat na forum 'Pytania ogólne' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 5 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Aktualnie mam 74/111 części we wrotach zeta, chciałbym je dziś złożyć i pytanie czy opłaca się inwestować 56k urki, 8000k urki za 100 energii co daje nam 700 energii za 56k.
    Wydając tyle jest szansa na złożenie wrót??

2. Konto:
    18 lvl
    8 irków 1 apis wszystkie na 4 lvl
    14 lf4 reszta full lf3 (bez ulepszeń)
    10 havo 1 herkules
    23 pp
    wszystkie statki za 250 k uri
    aegis,citadela,spearhed do kazdego elite
    tartarus
    Formacje:
    szkoleniowa
    pierścień
    romb
    ćma
    pet 15 lvl
    mechanizmy
    zbieracz 3 lvl
    zbieracz surowców 3 lvl
    kamikadze 3 lvl
    skylab wszystko na 17 lvl
    I teraz pytanie co robic dalej ?

3. Szansa zawsze jest :) Najlepiej kilkać po 5-10 mając już połowę części do wrót
    Skylab all 20lvl
    Zbierać skrzynki na zeus day i złożyć/kupić zeusa
    Ew podciągnąć ulepszanie dronów.
    Kappy do full herk ew hadesy dla lf4

ANAKIN[] lubi to.
  4. =Tomak=

=Tomak= User

W co lepiej inwestować pod kątem zdobywania LF4 ? Do tej pory robiłem Zetki i klucze wiadomo czekanie na LF4/Złote ale mam już komplet dresów i same klucze przestają być wabikiem. Hadesy - grupowe odpadają, nie lubię być zależny od kogokolwiek. Nie do końca wiem jak to działa ale konieczność dogadywania się jeszcze przy malejącej populacji graczy mnie irytuje. Muszę móc w każdej chwili skończyć, odłożyć i być niezależny. Kappy ? Czy lepiej epsilony ? Na epsilona około 160k uri wydaję, lepiej kupić 100 kluczy ? Z Zety 50 przy podwójnych nagrodach wiec raczej się nie opłaca, koszt wrót podobny. Kappa będzie pewnie trochę droższa co znowu skłaniało by mnie w kierunku kupienia kluczy po prostu. Więcej szans w przeliczeniu na urkę...? Jedyna zaleta możliwość dropu Herków

5. Ghost_User

Ghost_User User

Ja bym robił Epsilony, bo są dość drogie, ale dość łatwe.

6. Goro^^

Goro^^ User

witam, nie grałem od ponad roku. Mam ochotę wrócić, ale sporo się pozmieniało i nie wiem zbytnio co robić. Nie mam nowych statków, nie ogarniam montowni i kilku innych rzeczy :p
    kilka "designów" do golca nie mam chyba tylko venoma, cytka, aegis, spear, saturn
    10 dronów, poziomy 5-6, full havo, 1 herc
    11 lf4 nie ulepszonych,
    30(31 prawie) PP
    pet z kamykiem 3, ale brak premki
    koronka nad rangą, ale to bez znaczenia
    na bazie stoi jedna kappa.

Jakies porady co teraz robić? Gdzie wbijać urkę? ( Zapomniałbym o tym, że mam 4 mln sepka władowanego w lasery i sporo białki) Kubiki? Da się je wgl teraz samemu spokojnie bić? A jak z montownią, bo widzę tam pełno dziwnych nowych rzeczy szczególnie surówców.( jak ja kończyłem to były tylko 3 surowce, a montownia dopiero powstawała)

7. Ghost_User

Ghost_User User

Spis surowców do Montowni :
    Scrap - Do zdobycia z Mordonów i Saimonów (oraz ich bossów i uberów). Praktycznie nie leci ;
    Mucosum - Do zdobycia z Lordakii, Sibelonitów i Lordakium (oraz ich bossów i uberów). Sibelonity chyba najbardziej opłacalne (pod kątem HP i częstotliwości dropu) ;
    Plazmid - Do zdobycia z Devolarium i Sibelonów (oraz ich bossów i uberów). Powiedzmy że leci z Uberów tych alienów ;
    Prismatium - Do zdobycia z Kristallinów i Kristallonów (oraz ich bossów i uberów). Jak bijesz dużo krysiek to nie będziesz mieć problemu z jego zdobyciem.
    Aurus - Do zdobycia z piratów. Dość dobrze leci.
    Kryształ Rozdzielenia - Do zdobycia za ukończenie Delty, Hadesa i (chyba) Kuipera. Jak jest event na skrzynie apokalipsy to leci z każdych wrót ;
    Bifenon - Do zdobycia z piratów i kubików (nie pamiętam innych alienów). Nie powinieneś mieć problemu z małymi ilościami, ale jak chcesz robić nowe LF-4 (o tym później) to możesz mieć problemy ;
    Tetrathrin - Do zdobycia za specjalne misje dzienne. Można brać tylko jedną dziennie, więc raczej nie zdobywa się go szybko w potrzebnych ilościach ;
    Kyhalon - Do zdobycia za specjalne misje tygodniowe. Można brać tylko jedną na tydzień i polegają na kończeniu wrót, więc raczej nie zdobywa się go szybko w potrzebnych ilościach.
    Indoktrynol (nie umiem tego poprawnie zapisać), w skrócie I-Oil - leci z kalendarza słonecznego, strefy kwarantanny (o tym później) i (chyba) z nowych skrzyń. Nie wiem nic o prędkości jego zdobywania.

Prócz tego :
    UberPiraci - HP, Osłona i obrażenia x8, ale nagroda nie. Szalenie nieopłacalne. Z cargo leci Palladium, ale o tym zapomnij (naprawdę. Jest go bardzo mało.) ;
    Skrzynie : obsydianowe i apokalipsy - Dużo o nich nie wiem, ale na forum są tematy w których chwalimy się co nam wypadło z tych skrzyń. Klucze do zrobienia w Montowni ;
    Nano-części - do zrobienia z pierwszych pięciu surowców wymienionych w spisie. Z nich można robić inne rzeczy ;
    Statki : Cyborg, Mimesis, Hammerclaw - Super OP i super drogie statki. I-Oil (oraz nano-części i chyba coś innego) służy do ich robienia. Nie licz, że szybko zrobisz chociaż jednego ;
    Nowe LF-4 - Maksymalne obrażenia : 212. Są trzy wersje : Magmadrill - daje bonus do PvP ; Paritydrill - daje bonus do PvE ; Hyperplasmoid - daje +0,5% HP na laser. Kiedyś w kalendarzu słonecznym dostało się jednego Hyperplasmoida. Fajne bonusy, ale strasznie drogie. Bifenon, Tetrathrin i Kyhalon w dużych ilościach (oraz zwykłe LF-4 (wszystko jedno czy ulepszone czy nie) i chyba coś innego) służą do ich produkcji (taka sama receptura na ich 3 rodzaje) ;
    Kalendarz słoneczny - ostatnio był co miesiąc. Posiada 24 okna - otwiera się po jednym na dzień. Numer w oknie musi zgadzać się z numerem w normalnym kalendarzu (np. w komputerze). Nagrody mogą być słabe (trochę I-Oilu, Kyhalony lub inne takie), średnie (Generatory osłon itp.) lub dobre (np. LF-4 Hyperplasmoid) ;
    Spartany - to nowy design drona. Robi się go z Havoca, Herculesa i kryształów rozdzielenia. Projekt odblokowuje się po zrobieniu Kronosa. Dają bonusy na obrażenia, osłony i HP (jeśli się nie mylę to to ostanie jest zbugowane)
    Polepszono bazy klanowe (szczegółów nie znam) ;
    Liczne eventy które nie dodają nic ciekawego lub opłacalnego, dlatego nie będę się rozpisywać ;
    Liczne bugi i lagi.

Polecałbym Ci zdobyć więcej herców, LF-4, zrobić Kronosa i zbierać jak najwięcej surowców do Montowni. Jeśli nie masz ulepszonych LF-4 (na 16. poziomie) to zbieraj Bifenon, Tetrathrin i Kyhalon aby zrobić Paritydrille, Hyperplasmoidy lub Magmadrille. To chyba wszystko :oops:

8. =Tomak=

=Tomak= User

o to to to to! z chęcią coś więcej poczytam :) bo resztę tych szitów to nawet kupie za uri jak trzeba, drogo bo drogo ale zdecydowanie szybciej niż wydropie takie ilości :/ ale tego badziewia nie wiem jak ogarnąć. Nie wiem skąd mam 30 parę sztuk... jak to ogarnąłem myślałem że pójdzie nieźle bo wróciłem niedawno do gry a tu gdzieś po drodze wpadło. Myślałem że z tych kryształów zarażonych na x-7 leci bo skąd bym miał te kilka szt ale jak się wziąłem na poważnie to tłukę tłukę tłukę i nic....

9. Goro^^

Goro^^ User

Dzięki stary :D Czyli misje dzienne robić koniecznie, a urke opłaca się ładować w kappy i inne wrota które są na misjach tygodnia ( bo inaczej tego ważne surowca się pewnie nie da zdobyć?) Tych nowych designów nie robić, jesli mam tylko komplet havo, co nie? Szkoda bonusu tracić. Napiszesz coś więcej o tej kwarantannie? No i powinienem bić kubiki( jesli wgl tam mnie dopuszczą, bo chociaż mam spore zapasy białki, które wole wydać na rozwój niż na pvp to koksem nie jestem) i piraty. A jeśli chciałbym składać któryś nowy statek, to który? ( obecnie będe chyba latał aegisem, bo premki nie ma :/)

10. Ghost_User

Ghost_User User

Jak zrobisz więcej Herculesów to zrób Spartany.
    A co do Tetrathrinu i Kyhalonu - poza nowymi skrzyniami, kalendarzem i nowymi misjami to nie znam innych sposobów na zdobycie ich. Misje opłaca się robić, ale polecałbym ładować energię z Palladium.
    O kubikach nie mam zdania, jak możesz to bij. Normalni piraci pozostali dość opłacalni (teraz są jeszcze bardziej z powodu Aurusu i Bifenonu), ale Ubery są groźne i nieopłacalne.
    Polecam Cyborga, gdyż jest jak lepszy Venom.
    Strefa Kwarantanny to nowe grupowe wrota na x-7. Potrzebujesz do ich otworzenia Immunizer CPU, które robi się ze Stopu Hybrydowego (H-Stopu)(Zapomniałem o nim napisać), który wypada z robali które wypadają z fioletowych krysiek z x-7. Są one mocniejsze, więc uważaj. W strefie jest nowy boss : Gygerim Overlord. Z wrót wylatuje mało I-Oilu, a przejście chyba nie jest wieczne, więc nastaw się na ciągłe bicie Blighted Kristallonów i robienie Strefy Kwarantanny jeśli ilości Indoktrynolu które dostajesz ze skrzyń i kalendarza nie są dla Ciebie satysfakcjonujące.

11. -mam 15lvl (300h przegranych)
    - Aegis,goliathX, goliath enforcer
    -27 lf3
    -irki poziom 1
    -ful BO2
    -2x desing demon
    -150mln kr
    -pet lvl 7 ptawie 8 kamikaze lvl2,zbieracz surowcow lvl2,zbieracz lvl1
    -6pp
    w co mam dalej inwestowac bo od jakiegos czasu stoje w miejscu?

12. poland102

poland102 User

rób zety- będziesz miał havoki,klucze do złotych skrzyń a znich .. lf4, CDD na PP, części do apisa i zeusa no i podniesiesz lvl peta - kup kamikadze 3 lvl
    no i koniecznie zrób drony na 16 lvl warto
    lf3 nie ulepszaj dopiero lf4 a najlepiej nie ulepszaj lf4 tylko zbieraj biferon/tetra cos tam/ kyhalon i zrób w montowni nowe lasery od razu ulepszone

13. zety? dzieki za pomoc i napewno sprawdze te ulepszenia na drony.

14. poland102

poland102 User

ulepszenia rób na promocji /szczególnie wyższe -droższe poziomy/...dawno nie było więc pewnie niedługo będzie ; zawsze to 25% rabatu ;
    zbieraj uri i czekaj na rabat; przy dużej ilości ulepszeń /dużo uri/ warto pomyśleć nad rabatem xl w płatnościach- razem będzie 50%

15. MOD_M4

MOD_M4 Guest

Moim zdaniem zbierać palke robić zety i kupić formacje. Moją pierwszą kombinacją na alieny był romb + aegis (nie zniszczalny na kryśkach) można też pomyśleć o szkoleniowej a tak to zety składać PP i otwierać żółte skrzyneczki za klucze.
    Pozdrawiam
    MOD_M4

16. co mi sie bardziej opłaca mam 50k urki chce ja wydac i mam dylemat. ulepszyc drony(irki) kupic kamikaze lvl3 albo uzbierac 120k i kupic cześci z montowni i złozyc dimishera. wiecej info u góry jak cos

Ostatnio edytowane przez moderatora: 20 października 2017
  17. Statki to na licytacji kupisz za kredki nie kupuj tego za uri co można wylicytować,jeżeli masz premium to kup kamikadze 3lev a najlepiej to wyjdziesz robiąc zety

18. MOD_M4

MOD_M4 Guest

Proponuje poczekać i kupić formacje. Na początek polecam szkoleniową lub romb.
    Podzrawiam
    MOD_M4

19. jeszcze raz dzieki za pomoc nazbieram na romb najpewniej

20. MOD_M4

MOD_M4 Guest

Pamiętam czasy gdy byłem słabszym graczem to aegis + romb na kryśki było bardzo dobrą kombinacją. Tylko nie pamiętam ile osłon miałem ale to musisz już pod siebie ustawić.
    Pozdrawiam
    MOD_M4