W co dalej inwestować? - pisz tutaj

Temat na forum 'Pytania ogólne' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 5 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Tartarus, diminisher, spectrum, lightning, aegis elite
    Full LF3, B02 [jedno na 5 lvl, dwa kolejne na 3lvl], G3N-7900.
    5lf4 [2 ulepszone na lvl 2] oraz jedno Hyperplasmoid
    8 Irków (1x12lvl, 2x6lvl, 1x5lvl i reszta na 4lvl]
    Romb i serce
    3 Havocki
    18PP [robione pod grube lasery, jeszcze trochę brakuje]
    Pet 13 poziom [zbieracz 3lvl, zbieracz surowców 3lvl, i mech naprawczy 1lvl]
    W co dalej inwestować? Aktualnie składam zete [30/111]

2.4. Kolory
    Zabronione jest używanie koloru czerwonego (drugi pionowy pasek w palecie kolorów) i jego odcieni (posty, podpisy), ponieważ jest on zarezerwowany dla ekipy.
    Pozdrawiam
    MOD_M4

Ostatnio edytowane przez moderatora: 30 października 2017
  2. MOD_M4

MOD_M4 Guest

Osobiście uderzył bym w formacje:
    -Pierścień
    -Ćma
    -Szkoleniowa

Odpuścił bym chwilowo ulepszenia. Na tym etapie gry niewiele one pomogą. Wiem z doświadczenia
    Wrota składał bym na palladium (najlepiej chyba tartarusem tam)
    Klucze otwieraj na Złotych skrzyniach pirackich (jak jest event na Zeusa)

Pozdrawiam
    MOD_M4

3. Wrota składam z boxów [uridium wpada przy okazji, potrafię wyciągnąć 20k na parę godzin :v , i ogólnie na moim serwerze milej jest zbierać boxy, szczególnie jak się jest VRU (mniejszość)] oraz z Kosmicznej Piłki, bardzo szybko wpadają części.
    Właśnie tak myślałem, żeby składać zety, i przechodzić je, gdy są podwójne nagrody. Wówczas klucze przeznaczyć na event Zeusa lub LF4.

Dziękuję za rady, również pozdrawiam.

2.4. Kolory
    Zabronione jest używanie koloru czerwonego (drugi pionowy pasek w palecie kolorów) i jego odcieni (posty, podpisy), ponieważ jest on zarezerwowany dla ekipy.

MOD_Matroz

Ostatnio edytowane przez moderatora: 2 listopada 2017
  4. kakao

kakao User

Hej, wracam do gry po paru latach przerwy, moje stare konto:

Goliath:
    • Full lf3
    • Full bo2
    • Full napędów
    • Wszystkie potrzebne moduły
    • 8 irysów (3havoc)
    • Pet na 14lev (zbieracz 3, kamyk 3,handlowy3)
    • Profil pilota 16PP
    • Z formacji za uri mam tylko ćmę
    • Apis za ~360k uri, Zeus za ~1,1mln.
    Do wydania mam około 1mln uridium.

5. Najbardziej uniwersalne rozwiązanie robić ZETY podniesiesz PP wpadną klucze i tak do full havoc a kluczyki wykorzystywać na zeusie

6. AWOXAR

AWOXAR User

Hej wróciłem po ok 1,5 rocznej przerwie i zacząłem ponownie grać. Stąd moje pytanie w co inwestować w obecnej sytuacji, przy obecnym wyposażeniu, zbieram kredyty i uridium 85k uridium:
    -Statki Goliath Diminisher, Aegis, Spearhead, PET 8 lvl (wczoraj wbity), mechanizmy 1lvl kamyk, zbieracz i lokalizator, naprawczy 2 lvl, 18 PP przydzielone, 8 irysów ulepszone na 4 poziom, 3 havoki, 12 części apisa, 3 zeusa, formacja romb, 26 BO, 18 napędow, 32 LF-3, wrota alfa 26/34, hades stoi, kappa 37/120, kronos 3/21.
    Mam pytanie też odnośnie montowni, czy coś z tych rzeczy budować: Goliath Vanquisher, Laser rozproszeniowy II, Design drona Lava Pusat, Goliath Peacemaker, Tarcza fuzyjna III, design drona Goliath-X, design Centaur, Spectral Lancer III, Goliath Sovereign, LF-3.

Z góry dzięki za poświęcony czas i odpowiedzi.
    AWOXAR PL2, VRU

7. MOD_M4

MOD_M4 Guest

Jeśli masz zamiar wykupić premium polecam kupić mechanizm kamikadze lv3. Osobiście składał bym zety do 10 havocków i poszedł w kappy. Wypadało by też zakupić kilka formacji. Szkoleniowa, ćma i pierścień chociażby na początek. Z montowni raczej nic ci się nie przyda skoro masz bo2 i prawie full lf3. (Spectral Lancer III uderzy więcej co prawda w aliena niż lf3 lecz mniej w gracza niż wspomniany wcześniej laser) Wiadomo zety dają klucze klucze. Za wrota odbierać nagrode w niedziele (robić ostatnią falę) wtedy masz masz podwójną nagrodę. Klucze otwieraj to na evencie na zeusa (Złote skrzynie).
    Pozdrawiam
    MOD_M4

8. Ghost_User

Ghost_User User

Ja też z pl2 z VRU. Oto parę rad :
    - Nie rób sobie Designów dronów (są tylko wizualne) i statków (bo dawne designy to teraz statki) G-Vanquisher/Sovereign/Peacemaker, bo dają one punkty do eventu którego (chyba) nie ma.
    - Lasery Rozproszeniowe II (jak dla mnie) nie są opłacalne, tak samo jak Tarcza Fuzyjna.
    - Spectral Lancery możesz robić, ale jeśli bijesz dużo alienów. I nie działają one w dronach. Ja biję bardzo dużo alienów a i tak zbierają się u mnie w hangarze.
    - LF-3... zależy ile masz innych laserów.
    - Statki Goliath-X/Centaur - zależy, czy są tanie. Polecam zebrać więcej nano-części i zrobić Spectruma/Venoma/Solace.
    - Ostatnie do Montowni : Zbieraj CDD, Kyhalon, Tetrathrin i Bifenon do zrobienia nowych, lepszych LF-4 i dużo Indoktrynolu i nano-części do zrobienia Cyborga/Mimesisa/Hammerclawa.
    - Polecam zebrać więcej U. i w czasie wyprzedaży kupić mechanizmy do P.E.T.a na poziomie 3 lub jakieś formacje dronów.
    - Przygotuj się na liczne śmierci z rąk koksów, które biją flaxy zamiast graczy na podobnym (bardzo wysokim) poziomie.
    - Jeśli chodzi o wrota to dokończ Alfę i rób Zety.

9. procent17

procent17 User

-statki wszystkie oprócz tych 3 nowych
    -8 irysów apis
    -4 havoc
    -PET 13lvl kamyk 3
    - 36 LF4, Bo2 full
    -25pp
    -drony ulepszone na 10lvl
    -formacje pierscien, ćma, szkoleniowa, szewron

10. Zety do full havo (klucze na zeusie otwierać)
    Potem kappy ulepszenia dronów/podciągnięcie trochę pp

• Bez premki :/
    • 19 lvl, statki wszystkie oprócz tych 3 nowych i tartarusa
    • 25PP w grube
    • 11 lf4, full lf3, full BO2 i napędów (wszystko bez ulepszania)
    • 8 irys, apis, zeus (wszystko bez ulepszania)
    • 10 havo
    • formacja szkoleniowa, serce, romb (zamierzam kupić ćme i pierścień)
    • skylab wszystko 20 lvl
    • pecik lvl 14, 5 radarów, zbieranie skrzynek 3, surowców 3, kamyk 3, handlowy i lokalizacja wrogów 3

i teraz pytanie, co powinno być moim priorytetem?
    ulepszanie dronów, laserów itp itd, profil pilota czy może robić kappy z pall (chociaż zbieranie strasznie nudne :/ )
    a może inwestować w klucze i otwierać skrzynki żeby więcej lf-4 wypadło?
    a jeśli nawet nie wrota, to co bić żeby nie było nudno a urka leciała na wydatki?

11. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Na Twoim miejscu zbierałbym palladium i robił kappy na podówjnych nagrodach. ;) Oprócz szans na herculesy masz również szanse na LF-4. ;) Za nim zrobisz komplet herculesów to na pewno zdobędziesz LF-4 ;) Uri z kapp inwestuj w ulepszanie dronów na początku, a później w zależności czy będziesz chciał mieć większy DMG czy mieć więcej osłon ulepszaj LF-4 albo osłony.
    Jeśli chcesz nazbierać uri na wydatki, bądź najpierw ulepszyć drony, to polecam z pall robić ABG. Za alfe, bete i gamme jest ok 150k uri ale za nim złożysz gamme to jesteś wstanie złożyć 3 alfy i 2 bety. Dlatego jeśli wybierzesz tą opcję radziłbym, abyś każde złożone wrota otwierał i składał następne. Natomiast robić je wtedy kiedy masz złożone 2 takie same wrota. ;)

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

• Wszystkie statki mozliwe do kupna na handlu. + surgeon.
    • Full Drony - Full havo, 4 Herki, Drony na 12
    • 30 LF4
    • PET, mechanizmy oprocz Combo, 4 radarowe, 6 slotow na lasery
    • Cma, Serce, Romb, Szkoleniowa, Pierscien
    • 29PP idę pod boxy
    • 500 krysztalow na spartanki :)
    Pakowac uri w ulepszenia, wrota, PET'a czy ...?

12. Ulepszenia przede wszystkim drony na 16 lev no i piszesz o spartanach a nie masz jeszcze full herków które są potrzebne do zmontowania spartanów więc kappa też się kłania

мιєтєк lubi to.
  13. A co potem?

14. MOD_M4

MOD_M4 Guest

1.Kappy do 10 herków.
    2. Hadesy dla kryształów na spartany (w między czasie ulepszenia dronów i osłonek)
    3. Kappy do 10 herkulesów na formacje szybką (czołg w spartanach)
    Pozdrawiam
    MOD_M4

мιєтєк lubi to.
  15. Witam ;)
    17lvl
    Venom
    Aegis
    2lf4 zwykle i jedno magma (w dronach) reszta lf3
    8 irkow (14/45 części do apisa)
    1 konfa statek i drony max lf3 (plus te lf4) i same bo2 na statku a na drugiej statek napędy (najlepsze) i bo2 w dronach.
    20pp w stronę cybernetyki.
    2 havoki
    Formacje tylko za kredyty
    Beta 47/48 (nie mogę trafić ostatniej :/ prędzej alfę złożę od nowa)
    Pet 12 lvl zbieracz 1 zbieracz surowców 2 kamikaze 2 i radarowy (nie pamiętam poziomu a nie sprawdzę bo pisze z telefonu)
    No i nie wiem w co inwestować... Kupować CDD czy składać wrota? Zrobiłem alfę, gamme i dwa razy zete no i nie wiem czy składać te Zety dalej? Proszę o rady co dalej z sobą zrobić i swoimi uri :D

16. MOD_M4

MOD_M4 Guest

Na tym etapie gry wrota alfa beta i gamma nie wiele ci dadzą. Na twoim miejscu składał bym zety do 10 havocków (dodatkowo dostaniesz klucze do zielonych skrzyń i CDD) klucze oczywiście otwierać na evencie na zeusa. Gdy skończysz robić havo idź w kappy do pełnej ilości herculesów (w kappach też kilka lf4 wpadnie zapewne bo jest na nie szansa) na te chwile to tyle :D Sądzę że dalej już sam będziesz wiedział co robić :D
    Pozdrawiam
    MOD_M4

17. Witam,
    15lvl
    Goliath G-Enforcer
    Statek wyposażony w wszystkie LF3, profil pilota- 8
    2x Irys, 6x Flax
    Formacje: Strzała, Żółw
    Posiadam na chwile obecną 16mln kredytów
    Ogólnie problem polega w tym że wracam do gry po 2latach (?) więc spooooore zaległości, ciężko mi się teraz w tym wszystkim ogarnąć przez nowości itp itd.. Będę wdzięczny jeśli ktoś w jakimś stopniu pokieruje co teraz robić aby to przynajmniej przeciętnie wyglądało, dzięki z góry za pomocne komentarze! :)

18. MOD_M4

MOD_M4 Guest

Proponuję licytować irysy równolegle z LF3 BO2 i napędami (co tańsze to kupować), co do alienków wydaje mi się że że pierwsza gala do 5 irysów. Potem można bić już na x-7 alienki i uridum pakować w formacje/wrota (zety). Można iść też w kupno peta i mechanizmu zbieracza i zbierać skrzynki na mapach bitewnych lub kupić mechanizm zbierania surowców i odwiedzić mapę 5-3 w poszukiwaniu palladium.
    Pozdrawiam
    MOD_M4