W co dalej inwestować? - pisz tutaj

Temat na forum 'Pytania ogólne' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 5 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. milllo1212

milllo1212 User

Aegis
    8 irkow na 10 poziomie
    4 lf4,1 havoc
    21pp

Nie wiem czy leciec w ulepszenia dronow do 16 poziomow czy moze zabrac sie za pp

2. Witam!
    Posiadam 19 lvl 1,85 B PD
    Aegis Elite, Surgeon, Goliath-x, Venom, Sentinel, Spectrum, Dimisniher(nwm jak dokladnie sie pisze), Solance, Tartarus, Vega, Vega Lighting.
    10 dronów na 16lvl - 9Havock, 0Hercules, wizualne desingi od groma
    Formacje - F01, F02, F07, F08, F09 + ta szkoleniowa i pierscienia
    Osłonki BO2 max
    27lf4, 6lf4 niestabilne i reszta lf3
    30PP, tzw. GRUBE LASERY+naprawianie i oslony
    PET lvl 15, dobrze rozwiniety, najpotrzebniejsze umiejetnosci sa

Ogolnie nie moge zdecydowac sie na jakis statek, ciagle zmieniam miedzy Aegisem a Surgeonem, czasem Tartarus czy solance zalezy co robie, Tartarus ze wzgledu na to ze zdolam uciec, ale na uberach polegam czy kubikach - szkoda ammo itp itd tu Aegis jest idealny.
    Dodam, że kiepsko u mnie z ammo i dlatego ciezko mi na kubikach czy uberach..

Ok wiem, że muszę zdobyć 10tego Havocka, zdobyc full lf4, ale co konkretnie waszym zdaniem teraz robic, gdzie ładowac uridium? Uzbierac na jakas formacje czy wkladac w zete a po zecie z 10tym havockiem w klucze by zdobyc full lf4, opłaca ulepszac sie lf4?

Pozdrawiam

3. pl12356

pl12356 User

Ja mam podobne wyposazenie i poszedlem w zety, wykanczam je w niedziele na podwojnych nagrodach.
    Dostaje za nie
    -klucze (na lf4 - dodatkowo wpada tez sporo ammo,itd)
    -PP
    -ammo (za energie przy budowie wrot)

Ps, ostatnio zwiekszyli czestotliwosc otrzymania lf4 wiec za wrota (50) kluczy dostaje 1-2 lf4,wczesniej wypadalo mi srednio ok 80 kluczy na dzialko

4. Leć w zety (za klucze otwierane na zeusie będziesz składać 9 i 10 drona )
    A i pp podniesiesz bo z zety leci 100cdd (w niedzielę na podwójnych)
    Po zetach jeśli chcesz lf4 to pobaił bym się w hadesy na podwójnych :D na rabacie i zniżce możesz wychodzić na 0 składając za uridium. Hadesy również poprawią w pewnym stopniu twoją sytuację z brakiem ammo :)

5. Witam ! :D Wracam po dłuższej przerwie i nie wiem za bardzo za co się zabrać:
    Mam 16 level
    Peta Kamyk 3 i zbieracz 3
    Bańke w profilu
    Golca z tanimi dresami starą FE
    Co dalej?
    70kk kredek i 30k uri

6. ViperΔ

ViperΔ User

zety
    A ciebie to konkurencja wynajęła co?

LynkDynamit lubi to.

7. Jeśli nie boli Cię inwestycja kilku groszy w grę to kup podwajacz i zbieraj skrzyneczki bonusowe z PET'em. :cool:
    Urobek jest ~15k uri oraz ~100 energii na godzinę. Dodatkowo masz amunicję, której też nie jest mało.
    Masz 30k uri więc możesz zainwestować w protokoły wydobywcze i zasięgowe. Opłaci się. :D
    Energie klikasz w zety i robisz Zety na podwójnych nagrodach z wrót. Z Zet masz klucze, CDD i masę URI więc wszystko czego potrzeba. Urka powinna iść na CDD/Klucze/Ulepszenia. Jak poświęcisz codziennie trochę czasu to w ciągu pół roku będziesz miał mocne konto zrobione. :D

A może Ty poszukasz nowego forum skoro na tym twoje posty nic nie wnoszą? :)

8. poland102

poland102 User

koniecznie zety potem zety i na końcu zety /najlepiej kończ w niedzielę - x2/ z tego havo i klucze i lf4
    na deser rób kappy dla herkulesów
    pl miał na myśli, że dużooo ma do nadrobienia:)

9. ViperΔ

ViperΔ User

Jak to nic nie wnoszą? :eek: często piszę sensowne posty

10. Nie było to do Ciebie ale jak to się mówi
    Uderz w stół, a nożyce się odezwą ;)

11. Chyba teraz ja będę potrzebował szybkiej porady co do rozwoju konta... No ale w końcu szewc bez butów chodzi ;)
    Zacząłem 4 dni temu grę na PL3 i mam na razie Vegę z max speed i PETem 4lvl (zbieracz lvl 2).
    Przygotowałem stateczek do zbierania skrzynek najszybciej jak się dało. Teraz zbieram około 12k uri i ~50 energii na godzinę :)

Pytanie w co inwestować uridium ze skrzynek? (Irisów, LF-3 i B02 nie kupuję za uri, tylko wyciągam je z aukcji)
    Opcja o której myślałem to żeby ładować wszystko w profil pilota :cool:

Po wrota mi się nie spieszy, bo pierw muszę zrobić wyposażenie, więc nie przepalam urki na energie do kociołka. Klucze też nie są na razie potrzebne, bo pierw muszę zrobić podstawowe EQ, dopiero później będę myślał o LF4/Apis/Zeus. Jak będę gotowe eq miał to Zety porobię i klucze same się znajdą. Ulepszanie nie ma sensu bo nie mam co ulepszać chwilowo :oops:

Jestem otwarty na sugestie i porady :):D

12. Skoro nie chcesz uri we wrota to wbij peta na 8lvl zbieracz 3 i może jakieś protokoły wydobywcze?
    wiadomo że energia mimowolnie leci w zety :D Oczywiście pp możesz podnosić puki tanio kosztuje :D

13. Właśnie perspektywa wyexpienia PETa na 8 level (potrzeba 3,5kk expa) z tym wyposażeniem jakie mam teraz - trochę mnie przytłacza :p
    Mam na razie 5 B02 i jakieś 6 LF-3, więc ukręcenie dużej Krystyny zajmuje mi około 5 minut. Misjami też nie podbiję bo zostały mi same misje na zestrzelenia graczy... :oops:
    Na razie jestem chyba zmuszony do robienia ekwipunku bo stoję w miejscu, ale szkoda marnować uri na lasery i generatory
    :mad: Pozostają aukcje i cierpliwość

14. MOD_M4

MOD_M4 Guest

Mając taką sytuacje wbijał bym poziom peta na mapie x-8 i na miejscu sprzedawał surowce po czym zakupił zbieracza lv3 oraz jakieś protokoły (3 radarowe i reszta wydobywczych jeśli dobrze pamiętam) i skrzyneczki a wtedy już tylko zety i potem kappy (oczywiście klucze na evencie na zeusa)
    Pozdrawiam
    MOD_M4

15. Byś grał na PL1 to bym z chęcią pomógł :D Cierpliwie wylicytujesz ;)

16. Po przerwie wracam do gry, i nie wiem za co się najpierw zabrać :)
    17 lvl, 355mln PD, serwer: PL2 EIC
    Pytanie: czy jakiś lepszy klan wziąłby mnie pod swoje skrzydła? Czy jestem raczej skazany na siebie?
    Spectrum, Aegis
    8x Iris na 2lvl
    5xLF4, 31x LF3, 20x BO2, full napęd - starcza mi na obie konfy i uważam, że nie ma sensu marnować kredek na więcej
    stan konta: 177mln kredek, 100k uri
    Pet prawie na 9lvl, zbieracz boxów 3lvl, kamyk 3lvl, lokalizator NPC 3lvl
    Formacje dronów: szkoleniówka, serce (zastanawiam się nad ćmą)

W co inwestować? Generalnie biję alieny

Ostatnie edytowanie: 28 listopada 2017
  17. Rób wrota, zrób dresy do dronów. Alieny nie dają darmowych energii. Leć na palkę albo na skrzynki. Niedługo będą świąteczne skrzynki to będziesz miał okazję pozbierać trochę więcej.
    Jak wygląda Twój profil pilota?

18. Optymalizacja poszycia 2/2 - mechatronika 1/5 - technologia osłony 2/5 - manewry unikowe I 2/2 - optymalizacja poszycia II 3/3

Nie mam pojęcia jak to robić, więc robię to pod hp i osłony

19. Jest w porządku :p Tylko dodaj jeszcze 3 punkty do Technologii Osłony, bo to bardzo dużo daje do osłon.
    Pytanie co chcesz teraz robić - skupić się na biciu potworków/kubików czy nastawiać się na bicie graczy.
    Jeżeli to pierwsze to rób Rakietologię (5/5) i Tajniki Polowania (5/5). Wyniesie Cię to około 10PP i przyda się też we wrotach :)
    Jeżeli jednak bicie alienów Cię nudzi i jesteś świrem lubiącym męczyć innych graczy to leć: Cybernetyka I (2/2) -> Mechanizmy Osłony (5/5) -> Kalibracja (3/5) -> Cybernetyka II (3/3). Ta inwestycja będzie kosztowała 13PP :)

Niemniej jednak w obu przypadkach rekomenduję najpierw zrobić Technologię Osłony do 5/5 :D

20. kadrianow

kadrianow User

Witam
    lvl: 15
    statek: Goliath (dresy z handlu)
    lasery: 4 lf4 reszta lf3
    osłona: 6 BO3 XD
    drony: 4 irysy 3 flaxy (na flaxach desingy różne)
    PET: lvl5 kamikadze i zbierasz sur na 1lvl
    pp-4
    na prometium (na seprom mnie nie stać) 5.000 szkody
    skylab 6-7 lvl
    worta potrzebuję 5 części na zbudowanie alfy
    uri 10k

nie wiem w co mam zaiwestować myślę, żeby zrobić alfę i kupić kamikadze 3lvl na peta i inwestować w irysy
    dziękuję za pomoc ;)