W co dalej inwestować? - pisz tutaj

Temat na forum 'Pytania ogólne' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 5 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Dobra czas na mnie :D

Aegis, diminisher, surgeon, solace, spectrum, sentinel z tych najważniejszych ;)
    stara fe, apis, do zeusa brakuje 242k urki, 12 lf4 - wszystkie drony są na 16 lvl, 11 lf4 na 9 poziomie,
    co dalej? full havo, zbieram herki (na zero nie mam nic)
    pet na razie mi odpowiada, wszystkie niezbędne mechanizmy ma
    26 pp (jestem na kalibracji 3/5, zastanawiam się nad grubymi laserami do npc)
    Planuje składać kappy pod herki, ale co dalej? Kiedy zakupić zeusa? Może już, a może jeszcze nie teraz? Co robić w międzyczasie składania kapp? Czy bardziej opłaci mi się na PvP dres do aegis elite? A może wylicytować venoma? Za urkę robić robić PP, ulepszać lasery i zeusa, czy składać wrota? Liczę na pomoc :D

2. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Przede wszystkim Kappy pod herki i LF-4 . Jak zrobisz herkulesy, to później hadesy pod brakujące lasery i pod kryształ do spartanów.
    Później Kronos byś odebrał projekt spratanów do montowni. Jesli chodzi o pp to się na razie wstrzymaj (grube lasery nie są do NPC tylko do PvP:p ) Venoma możesz wmontowni zrobić albo dostać w skrzyni. Jeśli chodzi o Zeusa to pootwierałbym jeszcze troche skrzynek za klucze z wrót. Możesz w między czasie na zniżce na ulepszanie ulepszyć lasery, by więcej strzelać.

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

SZYBKACOBRA lubi to.
  3. poland102

poland102 User

w sumie Mod dobrze napisał, ja dodałbym tylko, że jeśli nie masz dodatkowego havo na zeusa to wstrzymaj się z kupnem aż będziesz miał bo stracisz dmg z havo... podobnie z herkami - zbyt szybki zakup może pogorszyć twoje parametry:)

4. VerbasterS

VerbasterS User

W tym etapie gry powiedziałbym że tylko Zety są wyjściem. Tak jak ŻBIK wyżej napisał z Zet otrzymujesz 100CDD ale zapomniał wspomnieć o 50 kluczach, które na pewno się przydadzą. Jeśli posiadasz trochę pieniędzy możesz zainwestować w rabat i składać taniej Zety. Dodatkowo kolega wyżej nie wspomniał o ammo z GG. 1 zeta to około 100k amunicji x2, która na pewno ci się przyda przy biciu alienków. Dobrym wyjściem jest też kupno formacji szkoleniowej. Pozwoli ci ona szybciej zdobywać Uriudium jeśli zdecydujesz się na bicie alenków.

Jest to tylko moje zdanie. Pomyśl dokładnie nad tymi opcjami i wybierz najbardziej ci odpowiadającą :D

5. Wracam w celu zaczerpnięcia sugestii.
    Wyposażenie: 16 LF-4 (nieulepszone) , 9 dronów (7 z nich ulepszone na 8 poziom), 27PP (zrobione grube lasery), 10x Havo, Zeus 13 części
    Fundusze: 145k Uridium (do końca tygodnia będzie jakieś 250k)

Nie wiem w co inwestować. Zapewne dowiem się, żeby kupować klucze i szukać Zeusa, ale po ostatnich eventach na złote skrzynki, z 300 skrzynek wyciągnąłem żałosne 7 części do Zeusa. To idzie w tak słabym tempie, że szkoda mi po prostu urki na to.
    Druga opcja to ulepszenia w event na tańsze ulepszanie. Tylko nie wiem czy ulepszyć drony na 16 level, czy tych dronów nie ulepszać i skupić się bezpośrednio na laserach.
    Jeszcze mam pytanie: czy pakiet korzyści Rabat działa też na ulepszanie? I czy sumuje się ze zniżką z eventu na ulepszanie? Bo to by było -50% wtedy.
    Myślałem jeszcze o wywaleniu całej uri w Zety i żeby postawić kilka i zrobić w weekend, ale z takiej ilości uridium to może ze 2 zety wejdą... Do tego z darmowych energii co wyzbieram przez cały tydzień i z piłki to postawię maksymalnie 4 Zety jak się poszczęści. To średnia opcja trochę...

6. MOD_M4

MOD_M4 Guest

@LynkDynamit
    Po 1 proszę o trafniejszy i może troszkę bardziej łagodny dobór słownictwa. Poprawiłem wyżej :)

Więc. Ulepszenia proponuję ulepszenia zostawić na koniec.
    Kluczy na Zeusa też bym nie kupował, skoro bardzo słabo to idzie to może opłacać się bardziej kupno go za uridium.
    145k Uri nie jest to wiele. Przeznaczył bym to na formacje lub wtopił we wrota kappa. Z nich możesz otrzymać herculesy lub lf4. Za ukończenie jest kilka kluczy.
    Jeśli koniecznie chcesz iść w ulepszenia to drony a potem lf4 lub osłony ale jak już wcześniej pisałem zostaw to na koniec.

Pakiet korzyści rabat, zniżka na ulepszanie oraz zniżka 5% za posiadanie premium sumują się.

Robiąc zety co prawda otrzymasz klucze i CDD ale z wyposażeniem zostaniesz w miejscu. Jak wyżej pisałem lepszą opcją jest kompletowanie herculesów.

Koszt 1 kappy to około 90k uridium przyjmując 5500 uridium za 100 jednostek energii.

Pozdrawiam
    MOD_M4

7. Najwazniejsze formacje juz mam (serce, ćma, szkoleniowa, romb). Wiecej mi na razie nie jest potrzebne (szewron/krab pod pvp a ja na razie za slaby jestem zeby sie bic)
    W takim razie chyba pójdzie urka w galaxy gates. No Zeus ze skrzynek idzie strasznie mozolnie. Ale to chyba dlatego, że na poprzednim koncie wyciągnąłem całego drona :p Ale też 550k uri na zeusa wydać to ból. Hmm... 550 000 : 1150 = 478.
    Z tylu kluczy na pewno nie zbuduję zeusa (37 części). Ale za tyle uri postawię z 8 Zet (przy rabacie 40%), a podczas nazbierania 400k uri, zbiore jeszcze tyle darmowek ze starczy na kolejne 5 zet. To mi da okolo 13 zet a wiec grubo ponad 478 kluczy, a w dodatku bede mial jeszcze cdd i uridium. Takze kupno gotowego zeusa ani sie nie oplaca, ani nie oplaca sie wydac jego obecnej wartości na klucze.

Z drugiej strony za 550k uri i kilka tys darmowych emergii zebranych podczas zbierania uri zloze okolo 8 wrot Kappa. Nie ma szans zebym z nich mial komplet herków, ani nie zbliżę się też raczej do Zeusa.

Chyba wniosek jednak nasunął mi się sam... Teraz oporowo w Zety, zeby zlozyc zeusa i przy okazji profil pilota przyzwoity sie zrobi. Jak zloze zeusa to bede trzaskał kappy na komplet herków i lf4, a na sam koniec spartany i ulepszenia.

8. MOD_M4

MOD_M4 Guest

Tu się nie zgodzę kappy robiłem w Niedziele na evencie podwójnych nagród i zmieściłem się chyba w 6 kappach. Raz dostałem multibooster.
    Pozdrawiam
    MOD_M4

9. poland102

poland102 User

taa... a ja robiłem kappy w niedziele na evencie i w sumie nie zmieścilem się w 16...ostatniego herka /do kompletu / dostałem nie z kappy:)
    potem z każdej kappy dostawałem 2 / jak już nie były potrzebne/:)

10. Bazuka50

Bazuka50 User

To i ja się zapytam.

Wyposażenie:
    -wszystkie Venomy, Solace itd.
    -17 lf-4 w tym 3 PVE 2 PVP i 1 na HP
    -8 irków i 22 części Apisa
    -PET do zbierania pallki i kamikaze lvl3 (pet lvl 12 albo 13)
    -6 Havo - jestem w trakcie zbierania pallki na następną niedzielę więc może po 6 próbie wypadną przedostatnie 2 :D
    -obecnie na koncie 35k uri, ale da się zrobić więcej.
    -brak formacji (tylko te za kredki)
    -PP 18 wszystko w górny pasek (nie wiem teraz czy iść w kalibrację, czy PVE, a może dalej i skończyć niebieski odblokowując Manewry Unikowe II - tu też przyda mi się porada :D)

I teraz pytanie - czy ulepszać w piątek na zniżce drony, czy zbierać dalej na formację. Jeśli to drugie to na którą?

11. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Na Twoim miejscu kontynuowałbym składanie zet do momentu kiedy nie zdobędziesz 10 havoków. Spwooduje to, że nie stracisz bonusu do DMG kiedy kupisz kolejnego drona. Uridium z wrót zbieraj i na zniżce zacznij ulepszać drony. Otwieraj złote skrzynie za klucze z wrót. Myśle, że powinieneś pomyśleć o formacji szkoleniowej, która daje 20% DMG oraz o sercu i ćmy. Dlaczego te formacje ? Serce doda Tobie 20% HP oraz 10% osłon, ćma natomiast spowoduje, że NPC we wrotach będą szybciej padać. (na zete idealna ćma). Jesli chodzi o PP to myśle, że na początku rozwoju przydadzą się tajniki polowań, które dadzą 12% więcej DMG do NPC, a kalibracja spowoduje, że zwiększy się szansa na trafienie. Dlatego powinieneś zrobić jedno i drugie. Po zetach zacznij składać kappy pod herculesy, a później hadesy pod brakujące lasery. ;) Myśle, że to wystarczy na początek. ;)

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

12. AREK(=VP=)

AREK(=VP=) User

18 Lf4 zwykłych +2 nowe
    8irków/apis 11 havo 1 herek 9 lvl
    Goliathy (spectrum/solace,venom,diminisher,sentiniel)
    apis/sperek/cyta
    31 pp
    pet 18 zbieracz/lok/kamyk/surki 4radarowe 3 alienowe
    formacje: szkoleniowa, ćma, nietoperek, rąb,
    3 hale w ht
    zeus 13/45

Niby trzeba robić kappy, ale w porównaniu do zet jakoś strasznie nieopłacalne są

Jakieś propozycje? Klucze na zeusa / ulepszenia ?

13. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Kappy są opłacalne z tej racji, że masz szanse nie tylko na herculesy ale również na LF-4 . Dlatego proponuje składać je i robić. Z kluczy z wrót otwieraj złote skrzynie, a uri wydawaj na ulepszanie dronów, potem laserów albo osłon w zależności co potrzebujesz najpierw(czy więcej osłon czy większy DMG). Jak zrobisz komplet herculesów to składaj hadesy jeśli braknie Ci laserów.

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

14. Bazuka50

Bazuka50 User

Zdaję sobie sprawę, że formacje wymienione przez Ciebie są najlepsze i wiem do czego służą, ale zastanawia mnie w jakiej kolejności je kupić. Co do reszty to dzięki, sporo pomogłeś.

15. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Myśle, że powinieneś kupić formacje w takiej kolejności: ćma, serce, szkoleniowa :) Dlaczego? Skoro jesteś na etapie zbierania palladium to myśle, że taka klejność będzie odpowiednia. Zmieniając formacje z ćmy na serce powoduje, że nie tracisz 20% HP, bo obie te formacje mają taki bonus. Zmieniając np z ćmy na szkoleniową tracisz te 20%, a przy wrotach każdy % HP jest na wagę złota na początku robienia konta.

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

16. Bazuka50

Bazuka50 User

I o to mi chodziło. Dzęki. :)

17. Wyposażenie:
    -3 lf-(za 2 dni z logowania będzie 4 ) full lf-3 oraz full BO2
    -8 irków( 9 czesci do apisa i 2 do zeusa) mam 100 kluczy z zet tak więc otworzę na zeusie napewno coś wpadnie ;)
    -PET do zbierania pallki oczywiscie na 3 pzm
    -6 Havo - zeta juz czeka na zrobienie w niedziele na podwojnych tak więc może wypadną przedostatnie 2 do kompletu;)
    -formacje: romb i cma oraz za kredki
    -PP 21 Idę w grube ;)
    -obecnie na koncie 160k uri, ale pod koniec tygodnia po zrobieniu zety bedzie ponad 200 tyś.
    Cały czas składam wrota, i teraz pytanie co robić dalej? jak dobije do 8 havo brać się za kappy? czy może dokupić serce ?

18. MOD_M4

MOD_M4 Guest

Osobiście dobił bym havocki do 10 z myślą o Apisie i Zeusie. Co do formacji zastanawiał bym się między pierścieniem a szkoleniową, bliżej chyba szkoleniowej. A potem kappy z których otrzymasz herculesy i zapewne kilka lf4.
    Na hadesach zdobyć możesz kryształy rozdzielenia potrzebne do zrobienia spartanów a także uzupełnić brakujące LF4. Ulepszenia polecam zostawić na koniec.
    Pozdrawiam
    MOD_M4

19. Statki : aegis, venom, solace, sentinel, spectrum, diminisher
    Wyposażenie : full bo2, napedow, lf3, 11xlf4
    Drony : 8x irys, apis, 2 havoci
    Formacje : szkoleniowa, fala.

Mam 105k uri, nie wiem w co dalej inwestować. Bije na x5 z kamykiem i zbieram pall.

20. Hyperi0n

Hyperi0n User

Witam! Kolej na mnie :p
    Statek: Diminisher
    Lasery:30 lf3 + 1 lf4
    Generatory: full napędy i 14 bo2 (jutro dolicytuję 2 kolejne)
    Drony: 8x Iris
    Posiadane formacje: wszystkie za kredki
    Pet: 5 lvl
    Mechanizmy: zbieracz lvl 2, naprawczy 1, handlowy 1(głupi bylem xd)
    PP w profilu pilota:
    ●Optymalizacja poszycia I 2/2
    ●Mechatronika 1/5
    ●Technologia Osłony 5/5
    0 PP dostępnych

Posiadane kredyty: około 230kk
    Posiadane uridium: około 37k

Serwer: amerykański glob. (Jakby ktoś chciał wiedzieć ;) )

(Nie mam premium i nie zamierzam kupować)

Tak więc co wg. was mógłbym zrobić? Sugestie i rady mile widziane ;)