W co dalej inwestować? - pisz tutaj

Temat na forum 'Pytania ogólne' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 5 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. !*BANITA*!

!*BANITA*! User

Witam . Od dłuzszego czasu zastanawiam się w co inwestowac .
    - Wszystkie mozliwe statki oprocz nowych.
    -36 LF-4 bez ulepszen
    - APIS , ZEUS full 16 lvl
    -34PP
    -Full Havo
    -Brak herkow (nie uzywam)

Sposob gry .

Kupic podwojny booster na tydzien , bic kubiki w tym czasie , w weekend hadesy ile wlezie po tygodniu na kubikach szczegolnie solo . Dmg na podwojnym w okolicach 40-45k z x2 na szkoleniowej . Na rombie 33-38 z x2 .

Prosil bym o jakas rade czy dalej hadesy skladac , robic herki i pozniej spartany a moze PP wymaksowac lub oslony na 16 lvl wprowadzic? Z gory dziekuje i pozdrawiam​

2. Poniekąd sam sobie odpowiedziałeś robić herki dozbierać lf4 i ulepszenia no i PP

3. Zgaduje, że nie masz full havo, to rób zety. Na podwójnych nagrodach dostaniesz 50 zielonych kluczy i 100 CDD. Wtedy możesz rozwijać PP i zbierać przy evencie na zeusa dwa pozostałe elitarne drony. Postaraj się rozwinąć peta do 8 lvl i kupić odpowiedni mechanizm na 3 lvl, jak możesz to albo palka, albo boxy - zależy to od Ciebie.

4. Hyperi0n

Hyperi0n User

Dam radę zety? Jak na razie zrobiłem tylko alfę a do bety 2 części brakuje, btw. w piątek kupiłem parę kluczy i mam 11 do apisa

5. MOD_Moth

MOD_Moth User

Bez żadnego problemu ;) Zeta jest stosunkowo prosta jednak proponuję robić ją na statku który posiada zdolność regeneracji poszycia. Przyda się przy końcowej fali w której wyskakują falami alieny od zwykłych po uber.

Pozdrawiam,
    MOD_Moth

6. Hyperi0n

Hyperi0n User

oki jak powiedzieliście tak zrobię :D a w międzyczasie będę w piątki klucze kupował na drony :p
    (btw. Pet ma juz prawie 6 lvl :) )

7. MOD_Moth

MOD_Moth User

Taka mała rada, odbieraj nagrodę z Zety podczas akcji nagrody 2x wtedy dostaniesz 50 kluczy :)

Pozdrawiam,
    MOD_Moth

8. Hyperi0n

Hyperi0n User

A te nagrody x2 to są w jakies konkretne dni czy losowo?

9. kris0211.

kris0211. User

W niedzielę.

10. Hyperi0n

Hyperi0n User

Dziekuję ^^

11. Hyperi0n

Hyperi0n User

12. KANONIER14

KANONIER14 User

Witam :) Mam Aegisa, Golca, Citadele i inne statki mniej wartościowe. Wyposażenie: irki 8 w formacji strzały, 13 lf4 reszta lf3, ful bo2, 29pp, pet 15 lvl a w nim 5 laserów lf3, 2 gen osłony bo2, kamikadze 3 lvl, mechanizm zbierania 3 lvl. Skylab prawie ful rozbudowany. Co dalej mam robić? Dodam jeszcze, że prawie złożyłem Hadesa tylko czy dam rade zrobić te wrota? Proszę napisać jak mam cos jeszcze podać. Z góry dziękuje za poradę :)

13. Hadesy to wrota grupowe ;P Jeśli dobrze czytam to nie masz Havoków ani Herkulesów? Proponowałbym w takim razie Zety bo Havo wpada plus CDD i klucze (w niedziele na X2 nagrodach najlepiej rób). Z kluczy które byś otwierał w event na złote skrzynie wpadałby Apis i Zeus więc w końcu byś też złożył sobie dwa dodatkowe drony ;) No i Kappy dla Herków (reszta nagród raczej marna chociaż wpada czasem LF4 lub boostery). Możesz też napisać co bardziej Cię interesuje - PvP czy PvE ale generalnie to: Zety, Kappy czyli Havo, Herki, Apis, Zeus, LF-4 i też profil się by robił plus za Zete (licząc alieny i nagrodę) masz prawie 50k urki za jedne które też możesz na coś przeznaczyć ;). Ulepszanie przedmiotów raczej na później bym sobie zostawił :D Polecam formacje Szkoleniową do alienów i Ćmę do wrót :D LF-4 zakładaj na drony najpierw a potem na statek pakuj. Póki co nie wiem co jeszcze mogę Ci napisać więc w razie czego pytaj to postaram się doradzić ;)

KANONIER14 lubi to.
  14. Myślę, że powinieneś na razie odstawić Hadesa i skupić się na wrotach Zeta :) Naprawdę przyłóż się do ich składania, ładuj w kociołek uridium i nie przepuszczaj żadnej okazji zarobienia darmowych energii. Uwierz mi, że to się opłaca. W każdą niedzielę masz podwójne nagrody z wrót. Z ukończonej wówczas Zety dostajesz 50 kluczy, 100 CDD, 48k Uridium i przede wszystkim Havoci. Ja robiąc Zety w dzień podwójnych nagród zebrałem 10 Havo w 10 Zet.

Jak te wrota będziesz robił to kluczami otwieraj TYLKO złote skrzynki. Co prawda szansa na LF-4 jest mniejsza niż na Helix LF-4 Day, ale za to ilość części do APISA jest przeogromna i szybko złożysz 9 drona :) Przy okazji zbliżysz się też do Zeusa.

Dobrze by było, gdybyś zaopatrzył się w podstawowe formacje dronów, kolejno: Ćma > Szkoleniowa > Serce > Romb. Najważniejsza jest Ćma, bo robienie wrót na Ćmie jest znacznie szybsze :)

Jeśli chodzi o Profil Pilota to zakładam, że masz Technologia Osłony > Cybernetyka I > Optymalizacja Poszycia II > Rakietologia > Mechanizmy Osłony > Cybernetyka II
    Jeśli się mylę to mnie popraw :p
    Jest to profil, którego na razie nie musisz rozwijać. On sam się rozwinie jak będziesz robił Zety :p

Na razie nie ma też sensu brać się za ulepszanie. Na to będzie czas jak zrobisz 10 dronów, full LF-4, Havo i Herki :)

Reansumując, skup się na wrotach Zeta, bo jest to niesamowita możliwość dla początkujących graczy. Ja robiąc te wrota, w 2 miesiące z liberatora z tutoriala stałem się całkiem silną fullką, a cały ten proces przebywałem całkiem niedawno, więc jestem "na bieżąco" w tym temacie :p
    Planuję też nagrać filmik na YouDupe, w którym opiszę najlepszą drogę rozwoju konta od flaxa do UFE, w której odnajdzie się każdy gracz niezależnie od jego aktualnego zaawansowania :p Jak będzie gotowe to na pewno dam znać :)

Ostatnie edytowanie: 29 stycznia 2018
    KANONIER14 lubi to.
  15. KANONIER14

KANONIER14 User

Dzięki cos bede działał :)

16. KANONIER14

KANONIER14 User

Cybernatyki 2 nie ma mam za to tajniki polowania a mechanizm osłony 1 pptylko :/ Dzięki za odp będę klepał zete i muszę na te formacje hajs pozbierac, bo mam na razie5kurki wiec długa droga przedemną.

• posiadany statek-All poza olejowymi ale mam 442 oleju i nie wiem któy za olej :D i tych za pln-y
    • obecne wyposażenie-101lf4(46 na 16) po 3 nowe na pvp i pve 2 na hp 2, wyrzutnie na 16, 10 dronów + A i Z złożone całe :p po 15 herc i havo (dozbieram kiedy do 20 havo i herc zrobię spartany :D 486 kryształów jeszcze więc jedna niedziela jeszcze kiedyś) Pełno demonów i wszystkie formacje, osłon sporo lecz tylko 20 na 16 (chyba mało) Pet na 10 (tak dobrze widzicie bo ja ekonomicznie go trzymam i tylko zbiera :D) All mechanizmy na 3 protokoły laserowe 12x, radar 12x, wydobywczy 10x, cargo 12x
    • stopień rozwinięcia PP-Przydzielono PP: 45 z 50 CDD: 1057 / POTRZEBNE: 2187 Zrobiona cała górna belka (tylko mechatronika 2/5) z dolnej (kalibracja, grube lasery, i skaczące rakietki :)) Środek w paczuchy :D Reset za 4k uri :D
    • ile macie kredytów do wydania-9.345.744.523 kredek 2.309.731 urki :)
    • level w grze oraz doświadczenie jakie posiadacie-22lvl (kiedyś to było fajno i się grało :D) no będzie sporo ale nie znam żadnych bugów i znajomych co je znają więc konto legitne :D

17. zombcioxd

zombcioxd User

Aegis
    3 LF-3, Spectrale
    8 fioletowych/różowych osłon, Saimońskie IIIx4, reszta saimońskie II,
    Full Flax

W co inwestować? Co bić? Teraz bijemy X-6,7

18. Sprzedaj 1 flaksa i licytuj irysy i co kupisz irysa sprzedaj flaksa. Licytuj też lf3.
    energię wrzucaj w zety bo to podstawowe wrota dla początkujących. Bij co popadnie najlepiej wykonując przy okazji misje