W co dalej inwestować? - pisz tutaj

Temat na forum 'Pytania ogólne' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 5 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Dziękuję wam za pomoc StarLord i tom30030

2. |Dżordż|

|Dżordż| User

Krótko.

Venom, 15LF4, 35 czesci apisa, 6 zeusa.
    1 Havoc. Formacja szkoleniowa.
    PET ze zbieraczem surowców na 3 skrzynek na 2, 3 protokoły radarowe na 2lvl i 2 na 3.

Zgaduje że klepanie zet żeby wydropić Havoci, ale czy jest na to jakiś inny logiczny sposób niż 24/7 palladium?
    Czy inwestować urkę w kociołek, klucze czy ulepszać drony. Obecnie 4 na 5 i 4 na 4.

Ogólnie co robić w momencie gdy jestem za słaby na kontent BL. Liczyć, że ktoś mnie wykeruje i zdobędę te kilka Prometeuszy?

3. MOD_MIKUS

MOD_MIKUS S-Moderator Team Darkorbit

Drogi graczu,
    Biorąc pod uwagę to że w weekendy są zniżki na składanie wrót proponował bym składać wrota za uridium. Oczywiście mówię tu o wrotach zeta (dobrze jest posiadać rabat i premium wtedy masz zniżkę na poziomie 45%). Co zrobić żeby szybko bić uridium? Znaleźć klan, który pomoże Ci bić krystallony i bossy, bić kubiki lub lecieć z dwiema innymi osobami do wrót grupowych LoW na mapach x-3. Drugim sposobem może być zbieranie skrzynek bonusowych na mapach PvP (najlepiej z podwajaczem i mechanizmem zbierania na 3 poziomie).

Pozdrawiam,
    MOD_MIKUS

4. |Dżordż|

|Dżordż| User

Hmmm... Kocham te niewinne polecanie kupowania rzeczy :D
    Ale fakt, rabat jest spory.

Ale zapytam jeszcze, skoro 18 ma być zniżka na ulepszanie chyba rozsądnie byłoby skorzystać. W końcu zniżka na wrota jest co weekend a na upgrady nie.

5. MOD_MIKUS

MOD_MIKUS S-Moderator Team Darkorbit

Drogi graczu,
    Oczywiście skorzystanie ze zniżki na ulepszenia przedmiotów jest dobrym pomysłem. Ulepsz drony na 16 lvl lub do tego momentu do którego wystarczy Ci uriudium (jeśli nie masz odpowiedniej ilości, żeby ulepszyć je na full).

Pozdrawiam,
    MOD_MIKUS

6. 13lvl, Venom z kuponu (8 irków, pet, itp.)

Aktualnie zacząłem ulepszać drony. Mam około 100k uri i jakie wrota składać na sam początek? Bo mam ponad 300 energii to już bym mógł coś tam zacząć działać.

Ostatnie edytowanie: 17 stycznia 2019
  7. Nathersis

Nathersis User

Zety aż zgarniesz komplet Havoków. Kończ wrota w niedzielę gdy są podwójne nagrody. Klucze używaj jak są złote skrzynie ( Zeus ).

8. Tylko czy z takim wyposażeniem ogarnę te potworki? Sorry, grałem w czasach kiedy golec z full lf3 to było top 10 więc teraz nie za bardzo ogarniam...

9. Nathersis

Nathersis User

Bez probemu, Scorcher to praktycznie szybki Sibelon, Melter to DK. Devourera można bez problemu ciągnąć po mapie.

10. 16 lvl 8 irków pet główny statek aegis 1 havoc 15 PP 50k Uri 100 mln kredytów co dalej panowie/panie?

11. tom30030

tom30030 User

Oczywiście, niedziela i zety => havoci do osiągnięcia ich w liczbie 10. (teraz masz 8 dronów, jednakże lepiej od razu zrobić 10)
    W kwestii uridium na wrota, wg. mnie najlepiej będzie ci bić kubiki, ewentualnie robić wrota low.

12. Roodly

Roodly User

Mam możliwość stworzyć w montowni, HAMMERCLAW czy MIMESIS
    Który wybrać, do ogólnego latania ? typu mapy pirackie 4-5 na pvp exp itd
    Drony 16lvl Full spartany
    all 16lvl generatory itd
    lasery mieszane jeszcze nie kompletne z nowych LF4

13. tom30030

tom30030 User

Memesis od czasu jego smierci do niczego sie nie nadaje, jedynie hammerek

Roodly lubi to.
  14. GreenArrow

GreenArrow User

Witam

Venom komplet lf4 do tego 3 prometeusze, full bo2 i napędy (1lvl), 8irkow(1lvl), apis(1lvl), 13czesci do Zeusa, 4 havoc, pet 16 poziom kamyk 3 zbieranie surowców 3 lokalizacja alienów 3, protokoły radarowe 3, 27pp, formacje dronow : szkoleniowa, serce, romb.

15. Patriota

Patriota User

Witam, wracam do gry więc proszę o pomoc.

Aktualnie posiadam
    8x IRYS + APIS(all16 lv)
    10x HAVOC
    28x LF4
    2x LF4-PD
    3x LF4-MD
    1x LF4-HP

55x BO-2 (ok 15 na 3 poziomie)
    25x NAPĘDÓW (NAJLEPSZYCH)

STATKI:
    PUSAT, SPECTRUM,DIMINISHER,SENTINEL + wszystkie do vegi

31PP
    FORMACJE:
    SZKOLENIOWA/SERCE/ROMBU/ŻÓŁWIA/ĆMY

16. MOD_TORO

MOD_TORO Forum Moderator Team Darkorbit

Nie napisałeś ile części do Zeusa Ci brakuje>?:)
    Skoncentrowałbym się na złożeniu zeusa jeśli masz mało części to robiłbym zety dla kluczy bądź hadesy:)
    Następnie kappy dla herculesów potem czeka Cię robienie spartanów i możesz myśleć nad ulepszeniem osłon na 16 poziom:)
    Kredyty możesz zainwestować w aukcję i licytować chociażby Solace....
    Pozdrawiam
    MOD_TORO

17. Patriota

Patriota User

części mam 13 :/ wiec wydaje mi sie ze za urke jeszcze sie nie oplaca

18. MOD_TORO

MOD_TORO Forum Moderator Team Darkorbit

Nie za urke tak za 120k urki z rabatem maksymalnie niżej nie polecam :p

19. Siemanko, cześć!
    zalogowałem się do gry po... 6 albo 7 latach przerwy bodajże, także wyobraźcie sobie moje zdziwienie i brak jakiegokolwiek ogaru :p Komplet LF3, BO2, napędów, irysów, dodatków (potrzebnych na tamte czasy), golec - taka stara niepełna FE + pet ze zbieraczami i 21PP. Chciałbym sobie pograć dla zabicia czasu for fun, ale tak by ta gra sprawiała przyjemność a nie wkur....zenie ;) Słyszałem i czytałem jak wygląda obecna sytuacja na mapach (hity po 150k), więc moim celem będzie bardziej klepanie alienków, jakieś wrota. Piszcie co potrzebujecie jeszcze ewentualnie wiedzieć by mi doradzić od czego by tu zacząć dalsze rozwijanie konta. Z góry dzięki dobre mordeczki! :p

Ps: proszę w miarę prostym językiem określać potrzebne itemy i czyny, tak bym w miarę pojął o co chodzi.. sami wiecie..

20. Na początek powiedzmy sobie szczerze - nie masz nic poza kilkoma PP. Zbieraj lf4 ze szkrzynek zielonych a zielone skrzynki z wrót zeta które przez tydzień zbierasz na palladium albo za uri. W niedziele klikasz wrotka i robisz na podwójnych nagrodach. Są Ci potrzebne havocki i lf-4. Możesz spróbować zrobić misje na 10 laserów Prometeusa, które jak na twoje konto bardzo dużo dają ale nie obejdzie się bez pomocy grupy niestety. Chwilowo moja recepta to zety.

MOD_MIKUS i MOD_TORO lubią to.