W co dalej inwestować? - pisz tutaj

Temat na forum 'Pytania ogólne' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 5 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. A więc tak.

16 lvl
    Aegis/Venom
    40 LF-3, 6 LF-4 (3 normalne, 2 Partydrill 1 Hyperplasmoid)
    27 BO-2
    8 Irków
    21 Gen-7900
    Formacje za kredyty.
    PET 11 lvl, Zbieracz lvl 3, 3 protokoły radarowe lvl 2.

Szczerze mówiąc nie wiem od czego zacząć. Na skrzynkach wolę nie siedzieć bo co pół godziny mnie ktoś zabija, a to trochę wkurza...
    Na zety raczej jestem za słaby.

2. MOD_TORO

MOD_TORO Forum Moderator Team Darkorbit

Z takim wyposażeniem spokojnie dasz radę zrobić zete jeśli potrafisz ciągnąć alieny po mapie;)
    Może zbieraj palladium na mapie 5-3 ?:) Zbieranie skrzynek na innych mapach i bicie alienów też nie jest złym pomysłem.
    Na Twoim miejscu robiłbym zety z kluczy otwierał skrzynki pirackie najlepiej złote gdy jest dzień zeusa:)
    W międzyczasie staraj się robić misje tygodniowe i dzienne na surowce na lf4 :)
    Pozdrawiam
    MOD_TORO

3. Wracam po przerwie, co polecacie działać aby dalej rozwijać konto?

19lvl
    Golce za 250k uri
    8 prometeuszy, 28 lf-4
    40-bo2, 30 7900
    8 irków, apis, zeus wszystkie na 16lvl 12 havoc
    wyrzutnia 14lvl
    24pp
    formacje szkoleniowa,romb,ćma
    pet 17lvl zbieracz surki, bonusów, kamikaze, naprawiający, lokalizacji wszystkie 3lvl
    2 protokoły radarowe 3lvl, laserowy 4lvl

4. Stara fe , 15 lf4 apis , pytanie , zbierac skrzynie na lf4 , czy czekać na event zeusa ?

5. kempes™

kempes™ User

Czekać na złote skrzynie

6. SpaceeR

SpaceeR User

Goliat z diminisherem + dresy za kredki z aukcji
    Spearhead, aegis
    8 irkow i 28 czesci do apisa, 1 do zeusa
    6lf4 full bo2 speeda i lf3
    pet 8lv z kami zbieraczem
    27PP
    formacje romb, szkoleniowa i za kredki
    2 havocki

7. Aritian13

Aritian13 User

Robić zety - klucze/havocki + logować się codziennie robić misje. Jak będzie tygodniowa na zete to brać.

Skrzynie otwierać tyko na złotych boksach dla zeusa.

Apisa nie kupować za urke tylko max max w złote skrzynie jak otwierasz. Jeśli masz rabat i premium to jak są tańsze wrota składać zety to czasami wyjdziesz na zero z urką (Tak wrota za urkę tylko nie klikać po 100). W sumie jak będziesz miał full havo to i pewnie już apisa, więc reszta w zeusa i dopiero można dalej się upomnieć co dalej. Z mojej strony powodzenia :)

8. kempes™

kempes™ User

Składając Zety w weekend z premium i rabatem, czyli klik po 55 Uri wychodzi około 100k Uri na wrota, więc na zero nie wyjdziesz.

9. SpaceeR

SpaceeR User

Czyli tak czy inaczej ladowac urke w gg i skladac zety dopoki nie bede mial full havo i apisa? :)

10. poland102

poland102 User

nie inaczej...jest to najlepsze rozwiazanie

MOD_TORO lubi to.
  11. TheArizal

TheArizal User

Aegis, Golec,
    14lvl
    Full lf-3 i BO2 speed, 8 irkow wszystko na 1lvl
    5 PP
    PET 6lvl

Formacja szkoleniowa
    250k urki

12. poland102

poland102 User

powoli acz systematycznie ulepszaj drony na 16lvl;
    pomyśl o premce - z kalendarza wypadają ulepszone lf4;
    rób zety z nich masz cdd na pp, klucze na apisa /zeusa /lf4 no i havo..

13. SpaceeR

SpaceeR User

Juz uzbieralem full havo, apisa. Dobilem do 16lf4, wszystkich dresow dla golca z umiejetnosciami i 29PP. Co dalej ? :D Zaczac ulepszac drony, kupic formacje cmy i ta co daje 85% defa? (zapomnialem nazwy)

14. MOD_TORO

MOD_TORO Forum Moderator Team Darkorbit

Na Twoim miejscu ulepszyłbym drony, zbierał lasery a potem kompletował 10 herculesów:)
    Formacja cmy może przyspieszyć i zmniejszyć ilość wystrzelonej amunicji w ciągu robienia wrót typu zeta:)
    Pozdrawiam
    MOD_TORO

15. ArekGame

ArekGame User

Witam,
    Posiadam statek Aegis weteran
    8 irys,
    5 lf3, reszta to te co daja 145dmg
    16 Bo2
    Formacje dronów za kredyty
    3PP
    Aktualnie 85k uri

Pet 9lvl
    Mechanizmy: Kamikadze, zbieracz surowców i skrzynek, lokalizator alienów, wszystkie lvl 3

W co inwestować uridium, kupić jakąś formacje (myślałem nad szkoleniową albo romb) czy składać wrota za uri (żadnych jeszcze nie ukonczyłem)? A może w co innego pakować urke i ogólnie jak dalej rozwijac konto?

16. Witam ,
    Statki :Cyborg , wszystkie designy do golca za 250k uridium , brak tych nowych.
    Wyposażenie: 8 irysów , Apis, 4 części do Zeusa ,full havoc, 6 herculesów , full lf4 , drony ulepszone na 16 , osłony na 4-5 poziom , 28PP .
    Pet: 18 lvl , Kamikadze (3lvl), zbieranie surków i skrzynek(3lvl) , lokalizacji (3lvl), brak protokołów
    Formacje:Szkoleniowa , ćma , serce, pierścień,
    Kronos brakuje kilku części ,
    Mam dylemat czy robić zety w niedzielę na klucze aby zrobić zeusa i podbić do 30PP , czy dokończyć herculesy i ulepszanie osłon .
    Pozdrawiam

17. glownym celem jest teraz zdobycie zeusa i ulepszenie go na 16 lvl oraz herkulesow dodatkowo rob zety aby miec klucze bo przydadza ci sie do prometeuszy ktore beda kolejnym celem (przy okazji na x2 nagrodzie bedziesz mial 100 cdd z zety, jesli masz juzz podstawowe 10 laserow z misji na mapy bl to zostaje ci do zrobienia na cyborga 26 laserow a co daje 1950 potrzebnych kluczy czyli 39 zet), nastepnie ulepszyc oslony do 16, zrobic kronosa (zeby moc robic spartany, tylko od razu zbierz 2250 krysztalow, bo 1 spartan nie daje bonusu havockom/herkulesom i jest to strata bonusu), dokup formacje potem jak bedziesz chcial to rozwin sobie peta

18. TheArizal

TheArizal User

Witam,
    Posiadam: 15lvl

Aegis, Solance jakieś Golce i spearhead'a
    8 irysów 5-6lvl, ok 40 lf-3, 3 lf-4, 20 BO2,
    11 napędów, tylko 8PP.

Pet: 8lvl
    Kamyk (3lvl)
    Zbieranie surowcow i skrzynek (3lvl)
    3 protokoły radarowe (3lvl)

Formacje: Ćma, serce, szkoleniowa.

Ok. 200k urki

Aktualnie robię Zety,
    kluczyki na apisa,
    Urka na ulepszanie irysów,
    I rozwijam PP
    Mam tylko 2 havoc, w pierwszych i drugich wrotach dostalem, potem już niestety nic.
    Myślałem też nad kupnem rombu.

Z góry dziękuję za wszystkie porady.

19. Witam,
    19lvl, zaraz będzie 20

Aegis elite, wszystkie golce oprócz saturna i surgeona, tartarus
    serce, ćma, dwie strzały, pierścień, szkoleniowa, romb, skorpion
    23pp, bańka, 1 brakuje do grubych laserów,
    pet 15lvl zbieracz lvl3, zbieracz surowców lvl 3, lokalizator wrogów lvl 3, protokół radarowy lvl3
    full havo
    irki poulepszane,
    jeden na 16lvl, jeden na 12lvl, reszta na 10lvl
    apis również na 10lvl
    24 normalnych lf4, 2 na pvp, 1 na pve, 1 na hp [w sumie 28lf4], 6 prometeuszy,
    poulepszane bo2: 6lvl, 5lvl, 4lvl, 7 na 3lvl, 4 na 2lvl,

aktualnie robie a/b/g bo brakuje do kronosa, tak jak epsilona, lambdy i kappy

W co dalej inwestować uridium?

20. poland102

poland102 User

1 ulepsz do końca drony;
    2 składaj zety- wiadomo po co;
    3 no i pomyśl o ulepszeniu bo2

MOD_TORO lubi to.