W co dalej inwestować? - pisz tutaj

Temat na forum 'Pytania ogólne' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 5 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. MOD_Davidian

MOD_Davidian Guest

Dlatego w pierwszej kolejności scylab.
    Początkowe ulepsz wszystkie elementy scylab-u na poziom 10(z wyjątkiem rafinerii sepromu),przez ten czas każdą wytworzoną ilość promerium,wysyłaj regularnie na swój krążownik by sprzedać rudę,cierpliwie gromadź miliony kredytów.
    Gdy robisz misje/bijesz alieny/zbierasz skrzynki,to otrzymujesz za to uridium,gdy uzbierasz najpierw 15000,następnie 24000.Zakup dwa pierwsze Irysy.
    Jeśli chodzi o licytację kolejnych,to osobiście mogę zapewnić,że w środku tygodnia w późnych godzinach nocnych 2-4 jest możliwe wylicytować irysa za 30mln-50mln kredek na pl1.Jeżeli masz możliwość by licytować o tej porze,to z niej skorzystaj,bardzo dużo wtedy zaoszczędzisz i przyspieszysz kompletowanie Irysów.

Pozdrawiam
    MOD_Davidian

michal3d2 lubi to.
  2. michal3d2

michal3d2 User

Dzięki :)
    a jeszcze ostatnie pytanie. Jak szybko zarobić uri na P.E.T-a?

3. MOD_Davidian

MOD_Davidian Guest

Uri na pet-a zarobisz w takim samym tempie,jak uri na cokolwiek innego ;d
    Polecę klasykiem,odrzucając takie sposoby jak zbiórka palladium->wymiana na energie->składanie wrót->nagroda w postaci uridium za ukończenie wrót->ciąg przyczynowo skutkowy się powtarza lub też sposób polegający na zbieraniu skrzynek bonusowych na mapach 4-x,mając wykupiony podwajacz ich zawartości.
    Pozostaje tobie bić kubikony razem z gromadą graczy z twojej firmy,moim zdaniem więcej uridium zarobisz latając z innymi od kubikona do kubikona niż kręcąc krychy bądź inne alieny.

Pozdrawiam
    MOD_Davidian

michal3d2 lubi to.
  4. michal3d2

michal3d2 User

Dzięki!! :)

5. MOD_Davidian

MOD_Davidian Guest

Cała przyjemność po mojej stronie.

Pozdrawiam
    MOD_Davidian

6. Mateo#!

Mateo#! User

Konto:
    Aegis, Golec, Vega
    9 LF4
    9 Havock
    21 PP(grube na skrót)
    Formacje: Serce, Ćma, krab
    10 dronów (drony 16 lv) :)

7. Golec(kolorowe,PD,poważka,bicie,osłony), Aegis, Vega(wszystko bez lightningu)
    34 LF3, 24 BO2, full speed, wszystkie dodatki do alienów i pvp są, 8 irków (wszystkie 6lvl ulepszeń), 1 havoc
    Formacje dronów: ćma i romb
    Profil pilota: cała góra bez unikowych 2, na dole zaraz będą grube (trzeba 5pp i sepromu)
    P.E.T. - 12 poziom, kami3,sprzedaż surowcow3,zbieranie surowcow3,boxy1
    Skylab - 20, złotko 15, seprom 13 (jakbym miał nie grać parę dni to ulepszę)
    GG - 69/82 gamma(alfa i beta zrobione i 0 części)

Aktualnie robię tak, że golca zostawiam na palce na ~2h dziennie, vega na 5-2 do wymiany palki, aegisem latam i zabijam alienki(zwykle dk,mk + jak jest ktoś z klanu to kubiki). Premka jest. --Po otwarciu około 250 skrzynek piratów (podczas eventu na zeusa) wypadło 12 części apisa i sam badziew.

8. Witam.

Polecam robić wrota. Zeta dla kluczy i cdd (by te skróty nadrobić ;)) oraz ostatniego havoc'a, kappa dla lf4 oraz herkulesów.

Dokupić osłonki, robić wrota jak wspomniałam wyżej zeta jest opłacalna (ponad 48 tys uridium za ukończenie plus alieny, dodatkowo cdd i klucze) ulepszać najlepiej gdy jest godzina ulepszeń -25%. Do peta dokupić możesz protokoły radarowe by zwiększyć jego zasięg (przydatne zwłaszcza na pall)

Pozdrawiam
    MOD_Czarodziejka

Mateo#! lubi to.
  9. Razor

Razor User

Aegis, Golec, Sperhaed
    Wyposażnie: 16 lf4, full bo2, 8 irków ( nie ulepszone ) apis, nie mam full havo, 27 PP, pet + wszystkie potrzebne mechanizmy, 1 protokół radarowy, dresy do golca: wszystkie z hadlu, razer-goliath, spectrum, saturn, formacje" ćma, serce, romb, skorpion

10. MOD_Davidian

MOD_Davidian Guest

Składaj Zety,aż do momentu ubrania wszystkich dronów w czerwony dres.

Pozdrawiam
    MOD_Davidian

11. Razor

Razor User

a oprócz zet? Bo zety z palladium klikam a urke nwm w co :)

12. Więc czekać na godzinę ulepszeń -25% i zaczynać od dronów, potem lf4, wyrzutnia osłonki. ;)
    Ewentualnie formacja kraba jeszcze się może przydać.

Pozdrawiam
    MOD_Czarodziejka

13. Razor

Razor User

ok dziękuje :)

14. Cordian

Cordian User

Skylab mam aktualnie na takim poziomie:
    - Moduł podstawowy 12 lvl
    - Moduł magazynowy 11 lvl
    - Moduł słoneczny 11 lvl
    - Kolektory prometium, endurium i terbium 11 lvl
    - Rafinerie prometidu, duranium i promerium 9 lvl
    - Moduł xeno 9 lvl
    - Rafineria sepromu 6 lvl (jeszcze 15h i się ulepszy na 7 poziom)

Czy tyle jest wystarczająco? Czy może coś jeszcze ulepszyć? Dodam, że nie mam już premium, w związku z czym mam na statku 2000 miejsca w ładowni, i tyle promerium wysyła się 4h, a aktualna produkcja promerium to 514/1h, więc się pokrywa z malutkim jeszcze dodatkiem. Dokończę licytować napędy i zajmę się Irysami, oraz mam pytanie: zmienić już statek na Goliatha, czy jeszcze nie?

Oraz zakupiłem jeszcze 3 drony flax, tak, że mam teraz 2x Iris i 6x Flax. Aktualnie robię misje na Kristallony i Kristalliny, ewentualnie jak załapię się do jakiejś grupki to zrobię misje na Ubery i BDK i Boss macki, więc uri, kredyty i doświadczenie będzie regularnie wpadało :)

15. MOD_Davidian

MOD_Davidian Guest

To zależy tylko od ciebie,zastanów się czy vega zaspokaja twoje potrzeby.
    Zajmujesz się strzelaniem do alienów,więc goliath pozwoli ci uzyskać większą silę ostrzału,na handlu w godzinach nocnych można wylicytować ten krążownik po śmiesznie niskiej cenie(czasem mniej niż 1mln),dlatego decyzja należy do ciebie.
    Jeśli chodzi o scylab,to najpierw powoli ulepsz na poziom 20 moduly:
    podstawowy
    słoneczny
    magazynowy
    Następnie na 20:
    wszystkie kolektory
    Kolejne na 20 to:
    rafinerie prometidu i duranium(na ten moment możesz również ulepszać okazyjnie rafinerię promerium i modul xeno,gdy tylko masz dużo zlotka w magazynie)
    Kolejny krok to xeno i promerium na 20.
    Xeno ulepszy ci się dużo szybciej,dlatego gdy będziesz mieć już ten moduł na poziomie 20-tym,to zacznij obok promerium ulepszać seprom.

Pozdrawiam
    MOD_Davidian

16. Cordian

Cordian User

Oj oj, chyba nie dokładnie przeczytałeś, co wcześniej napisałem. Mam już statek w hangarze, tylko nie wymieniłem na niego Vegi, a wylicytowałem go za nieco ponad 1kk rano :)

Ze Skylabem zrobię jak mówisz, a statek wymienię na Goliatha, skoro zapewni mi większy atak, a przy biciu alienków przyda sie dodatkowe 0,5k :)

Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź!

EDIT
    Wymieniłem statek na golca, i widzę sporą różnicę, mam więcej osłony, atak 3k (wcześniej było 2k) i kryśki o wiele szybciej padaja :)

Ostatnie edytowanie: 11 maja 2014
  17. Statek: Goliath
    Full LF3, 2LF4
    Najlepsze osłony i napędy
    8 irysów, 1 havock
    18PP
    Brak peta i formacji dronów
    Co polecacie dalej? :)

18. MOD_Davidian

MOD_Davidian Guest

Dwie ścieżki:
    1)Zety aż do ubrania dronów w dresy.
    2)Zakup pet-a,wbicie 8 lvl-a,zakup mechanizmu zbierania surowców(3lvl) i dopiero wtedy Zety za energie.
    Wybór należy do ciebie.

Pozdrawiam
    MOD_Davidian

19. Golec
    27 lf-3, 3 lf-4
    14 bo-2,
    Full speed
    wszystkie potrzebne dodatki,
    1 irek, 7 flaxów ( 7 irków pękło ( brak słów)), 1 havok
    Pet 6 lvl, kamyk 1, zbieranie surowcow 2, naprawczy 2, handlowy 1
    I co dalej robić? Jak zarobić na pozostałe 7 irków?

20. Witam.

Jak już znajdziesz sobie ten klan.. ;) Teraz drugiego irka możesz sobie jeszcze za uri kupić. A tak bij cubikony na razie. Mało ammo idzie a przy wytrwałości można sporo zarobić. Peta expić do 8 lvl i dopiero kupować mu mechanizmy i protokoły. Możesz robić zety są opłacalne a nie są trudne.

Pozdrawiam
    MOD_Czarodziejka