W co dalej inwestować? - pisz tutaj

Temat na forum 'Pytania ogólne' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 5 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Cześć. Wróciłem do gry po kilku(nastu) latach. W około 2tyg zrobiłem sobie "starą FE" - czyli golec, 8 irków full lf3, osłonki B02, PET i 10PP. W międzyczasie ze skrzynek udało mi się wylosować 3 LF4. Jeszcze na nowo poznaję grę i jej możliwości, ale na chwilę obecną chciałbym kupić jakiś sensowny statek. Obecnie śmigam golcem z designem pod osłonki (bastion). Mam 250k uri i myślę jaki statek byłby dla mnie odpowiedni do gry bardziej solo typowo pod pve. O pvp na razie nie mam co myśleć. Do tego zastanawiam się na co dalej przeznaczać urkę/kredyty. Czy kupować klucze do skrzynek żeby szybciej zdobyć LF4? Czy może zainwestować w CDD? Doradzicie coś? :) Kompletnie nie wiem od czego zacząć tyle się pozmieniało.

2. Michers

Michers User

Tylko wrota Zeta.
    po Havoc, klucze i cdd. Kluczami otwieraj złote skrzynki po Apisa i zeusa, a i statki tez się trafiają .

3. Example

Example User

Siemka, mam 25PP pod PVE, full LF4 ( różne i te lepsze i zwykłe) 4 promki, 10 dronów (full havo) , statki:Wszystkie dresy do golca za 250k uri, aegis,spirek,citadel, peta 16lvl (10 wydobywczych , 2 radarowe) . Pytanko co robić? Skupić się na klepaniu promków czy inwestować w CDD, a może co innego?

4. S3nd3r

S3nd3r User

Rób ful promki i klep zety po klucze a CDD same wpadną przy okazji. Podczas eventów kupuj moduły do statków, jeśli żadnych nie masz.

5. Cześć, wróciłem do gry po wielu latach i jestem mega zagubiony, czuję się przytłoczony mnogością eventów, przepustek, licencji, nowych itemów, a statków dodano tyle, że moje poprzednie pojmowanie gry mocno się zaburzyło xD

Chciałbym prosić o wskazówki w jakim kierunku iść z moim kontem, ale jak macie inne uwagi ogólne dot. gry to chętnie je przyjmę żeby trochę lepiej się odnaleźć. Dotychczas latam na Venomie i głównie, poza misjami dziennymi, kręcę urkę na DK. Zablokowałem się na trudniejszych dla mnie misjach, w tym przez to, że nie ma z kim ich robić xD Na przykład mam misję 17/50 zniszcz Attendy i sam sobie z tym nie poradzę, żeby ją dokończyć, więc ogranicza mi to zdobywanie prometeuszy. Na 4-5 też chyba same boty, nikt nie chce kręcić uberków.

Statki: Venom, Solace, Diminisher, Aegis, Citadela, Spearhead
    Moduł: 1x 5% DMG dla Sentinela, Solace, Spearhead
    Drony: 8x irys, 1x dres Havoc
    Formacje: szkoleniowa, serce, ćma, romb

Broń: 8x Prometeusze 6 lvl, 16x LF4 niektóre na 3 lvl, 2x LF4 Magmadrill 3 lvl, 2x LF4 Paritydrill 3 lvl, wyrzutnia 16 lvl,
    Osłony: 3x BO3 6 lvl, dużo BO2
    PP: 20, przy 21 będą już grube

PET: 16 lvl, lokalizacja wrogów 2 lvl, kamikadze 2 lvl, zbieranie surowców 3 lvl
    Skylab max lvl, przesyłam seprom i podkręcam lasery

GG:
    Alfa gotowa do złożenia
    Beta gotowa do złożenia
    Gamma 52/82 i chcę je złożyć
    Epsilon złożone, oczekuje na zrobienie
    Lambda złożone, oczekuje na zrobienie
    Kronos 7/21
    Kuiper 28/100

Aktualnie mam 123 k uri

1. Co dalej robić z tym kontem? Co najpierw i najszybciej zdobyć? Jak sobie poradzić ze ścianą w zdobywaniu Prometeuszy?
    2. W jaki sposób szybko i sensownie zarabiać uri i kredyty?
    3. Rozumiem, że monotonnie nawalać ciągle Zety dopóki nie będę miał kompletu havoc?
    4. Jak obecnie wygląda optymalny config i na jakim statku powinno się latać? Co z tych najnowszych ma sens, który zdobyć?
    5. Czy kupowanie licencji, przepustek i innych tego typu bajerów ma sens? Lecą z tego wartościowe itemy?
    6. Czy kontynuować levelowanie Prometeuszy?

Z góry dziękuję za pomoc i dopiszę, jak czegoś zabrakło :)

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku

6. AMCOR$

AMCOR$ User

Witam
    zbieraj palladium składaj zety musisz zrobic 10 dronow full havok i profil pilota pozniej pomyslimy

7. Dzięki za komentarz :) Czyli całkowicie pominąć Prometeusze i Havoki to top 1 priorytet?

8. AMCOR$

AMCOR$ User

prometeusze pozniej najpierw 10 dronow havoki i profil pilota to podstawa

9. Pinkolek7

Pinkolek7 User

Witam witam, zastanawiam sie w którą strone teraz działać. Profil pilota czy coś innego?
    - 12 prometeuszy, wszystkie na 13lvl(mało oleju na razie) reszta magma, parity i hyper na statku i dronach.
    - wszystkie statki poza plusami i centurionem.
    - full havoc, kilka spartanów i robie dalej kappy.
    Rinusku mam około 45k ale kluczy mało więc promków tak szybko nie zrobię. Bardzo powolnie składam wrota, nie mam na to jakiegoś sposobu dlatego te klucze wolno lecą. Nie wiem co dalej robić, niech ktoś rzuci jakiś świezy pomysł ;)

10. najlepiej zainwesuj w inna gre u prawie nic nie dziala

11. Nie da się rzucić świeżym pomysłem jak gra od lat stoi w miejscu i nic się nie zmienia ... więc i plan / kolejność działań się nie zmienia
    Jak teraz jest Ci "za wolno", to nie widzę Cię na etapie pzerabiania havoków do spartanów oraz hellstorma, gdzie trzeba zrobić DOSŁOWNIE kilkaSET lambd

Ostatnie edytowanie: 12 stycznia 2025
  12. Example

Example User

Siemka więc tak moje wyposażenie:
    10 dronów (16lvl)
    10 spartanów
    36 prometeuszy (10-11lvl)
    37 PP
    w co teraz pakować uri? Jakie wrota by były teraz przydatne?

13. R4him

R4him User

siemka
    10 sprartanow
    30 promkow na 16 lvl
    47pp
    jak zrobic wieksze bicie zbieram na hydre i jakiegos plusa ktorego wybrac najlepiej pod bicie npc? solace plus?

14. Michers

Michers User

Solace plus ma umiejętności raczej defensywne.
    na zwiększenie bicia to lepiej goliat, pusat czy tez solaris.
    Ale najważniejsze są moduły ulepszające. ja miałem szczęście z solaris plus. Mam 4 dobre moduly co juz daje 12% do dmg, a jego umka we wrotach niezastąpiona :p

15. ^^MaG^^

^^MaG^^ User

Gra jest tak zbotowana że nawet gdybyś chciał coś więcej to będziesz musiał sam ganiać po mapach.Skoncentruj się na zarabianiu uri,potrzebujesz ze 2 bańki na początek, w wolnych chwilach misje kręć...soboty ,niedziele wiadomo atak ddos :D{myślę że poprawi się po pozwach zbiorowych jakie niechybnie ich czekają}za dużo nie pokręcisz,a oprócz tego to potrzebujesz bardzo dużo wolnego czasu żeby się rozwinąć:cool:alleluja i do przodu:)