W co dalej inwestować? - pisz tutaj

Temat na forum 'Pytania ogólne' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 5 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. =Tomak=

=Tomak= User

alieny we wrotach jakoś szczególnie mają więcej osłony niż hp że ćma jest tam takim dobrym wyborem ?
    radarówki zwiększają zasięg latania peta czy zasięg jego wykrywania ? bo sam pet lata mi przez całą wysokość chmury jeśli tylko znajdzie coś i poleci ale jego wykrywalność jest słaba. Nie wiem czy dobrze tłumaczę co mam na myśli :p To będzie lepszy przykład. Stoję poza chmurką pet ogarnia odległość do połowy wysokości chmury (kilka ekranów) jednak jeśli nie znajdzie nic tuż na brzegu czy tuż za brzegiem ekranu to nie poleci na tę połowę wysokości. 10k ładowni kosztem 200k Uri to chyba nie tak dobrze :p ? 5k ładowni w zasadzie wystarcza, trochę kredek sie traci na przesyłce bo co 5h sie nie jest ale to chyba nic takiego a taki PET naładowany protokołami pewnie zjada kupę paliwa? PETa używam tylko przy pallce albo kami, surkę sprzedaje dronem handlowym ze złotego dresiku.
    Do kubików byłby lepszy venom ze wzgledu na niemoc czy też lepszy aegis ?

2. MOD_Davidian

MOD_Davidian Guest

Ilości osłony oraz hp u alienów we wrotach pozostają standardowe,jednakże rozkład szkód hp/osłona jest dużo korzystniejszy niż u alienów poza wrotami,dlatego na ćmie będziemy zabijać,zanim cała osłona przeciwnikom pęknie.
    Doskonale wiem o co tobie chodzi z radarówkami,zwiększają zasięg latania pet-a,a co za tym idzie,obszar w którym zbiera.Protokoły cargo są dobre na zarobek kredytów oraz długie zbieranie palladium.Mechanizm handlowy dodatkowo zwiększa cenę sprzedawanych surowców,gdy dokonujemy tej czynności za jego pomocą.
    Niemoc czy Aegis,to zależy od potrzeb. Venomem zabijemy kubikona szybciej,ale z racji czasu oczekiwania na ponowne użycie,dokonamy tego przy jednym kubiku na kilka.
    Aegis pozwoli nam dłużej wytrzymać ostrzał protegitów,wydłuży czas bicia pojedynczego kubikona,lecz skróci czas regeneracji między jednym kubikiem a drugim.
    Konkurs efektywności wygrywa Aegis,przy planie by bić Kubiki przez jakiś czas.
    Venom jest świetny,gdy przyjdzie ochota na zestrzelenie pojedynczego Kubikona(tak od niechcenia).

Pozdrawiam
    MOD_Davidian

3. kapix123k

kapix123k User

Witam,
    Posiadam 2 statki - Goliatha i Citadela (Tak, Citadel, głupota ludzka nie zna granic, największy błąd popełniony w życiu.. Myślałem nawet nad wymienieniem go na Vegę bo o wiele lepiej już mi się tym grało). Mam 15 LF3, 1 BO2, reszta to głównie LF2, i BO1/SG3N, full CPU, 2 irisy, reszta flaxy, oraz PET. Mam też 13 lvl, 6 PP (idę w bańkę), nawet dobre doświadczenie. Nie będę pisał ile URI do wydania bo ogólnie nie wiem jaką trasą mam dalej iść.

4. Witam :)

Moje wyposarzenie to :
    - Goliath - wszystkie zwykłe designy za kredki z aukcji
    - 2 Irisy i 6 Flaxów
    - 5 LF3 - reszta LF2
    - 2 BO2 - reszta AO3
    - 3 PP

Mam do rozdysponowania 50k Uridium

Na co powinienem wydać ?

5. MOD_Davidian

MOD_Davidian Guest

Najlepiej zrobisz,zakupując działka lf3 za tą sumkę,poprawi to Twoją siłę ognia.

Pozdrawiam
    MOD_Davidian

6. Witam, Hi

Moje wyposażenie to :
    - AEGIS , Goliath (tylko seninela brak tak to wszystkie designy)
    - 8 Irysów (1 havoc), 19 czesci do apisa , 1 czesc do zeusa, formacja Serce
    - 30 LF3 i 3 LF4
    - 30 Bo2
    - 31 PP
    - Pet lv.13 moduł handlowy i moduł zbierania surowców.
    - Wszystkei dodatki

Do wydaneia ma 300k uridium.
    Zastanawaim sie nad kupniem Nietoperza jak bedzie, składaniem ZET, albo skrzynkami pirackimi.

7. MOD_Davidian

MOD_Davidian Guest

Składanie Zet oraz klucze do skrzynek pirackich,na tym się skup.
    Twoimi obecnymi priorytetami powinny być złożenie Apisa,Zeusa oraz uzbieranie kompletu Havocow.

Pozdrawiam
    MOD_Davidian

8. Dobry.

Obecnie posiadam:
    - Golca bez żadnych specjalnych dresów
    - 31 lf3 2 lf4
    - 16 bo2
    - 8 irysów ( 2 havo, 16 części do apisa, 0 do zeusa, romb)
    - 18 pp
    - pet 11 lvl, mech zbierania surowców
    - wszystkie dodatki

Nie wiem czy zebraną urkę wkładać w PP czy składać za nią wrota ew. klucze do skrzyń.
    I lepiej zbierać kredki na aegisa czy kupić jakiś dres do golca?

9. MOD_Davidian

MOD_Davidian Guest

Witaj
    Zarobioną urke,wkładaj w Zety oraz klucze podczas eventu na Zeusa.
    Przy masowym otwieraniu skrzyń pirackich,istnieje duża szansa,na uzyskanie profi-designu do goliatha.
    Jeżeli nie masz na co wydawać kredytów,to zbieraj tą walutę na Aegisa.

Pozdrawiam
    MOD_Davidian

10. Cześć, po długiej przerwie wróciłem do gry, nie wiem od czego zacząć i co bić ani jak dalej się rozwijać, liczę na pomoc ;)

Poziom 13, nic w PP

Co mam:
    Vega Revenge
    7x Flax lvl 4-6
    5x LF3, 1x LF2, 11x MP1
    Hellstorm 2
    5x B01, 5x A02
    9x G3N-7900, 1x G3n-6900

Z dodatków Slot CPU-4 :
    -Turbo rakietowe
    -wspomaganie rakietowe
    -ulepszanie generatorow
    -CPU skokowy
    -CPU stabilna osłona
    -CPU auto rakiety
    -Ulepszone cpu skoków
    -cpu pomagajacy w namierzaniu
    -Robot poziom 4
    -powiekszenie ladowni
    -powiekszenie amunicji 3

Posiadam 10mln kredek(aktualnie na aukcji na niewidki bo jestem na 1 gali i wolal bym nie paść. Oraz 4,5k URI

Skylab:

11:10:11 surki podstawowe
    11 słoneczny
    10 magazyn
    12 podstawowy
    10 10 10 prom prom dur
    8 xeno
    5 seprom

Mam sporo promerium i sepromu ale trwa dość długo transport więc zanim to opróżenie to troche potrwa.

Z góry dzięki za pomoc, jeśli coś jeszcze nie podałem to pytać ;)

11. MOD_Davidian

MOD_Davidian Guest

Twoim najbliższym celem,powinno być doprowadzenie konta do stanu posiadania ośmiu dronów Irys(pierwsze 2 kup za uridium),resztę licytuj za kredyty,31 lf3,16 bo2 oraz 15 g3n-7900.
    Stopniowo ulepszaj skylab,wysyłaj gdy tylko masz taką możliwość pełną ładownię promerium ze scylab-u,by zarabiać kredyty na sprzedaży tego surowca.

Pozdrawiam
    MOD_Davidian

12. 1. Na czym mogę zarabiać, co bić, zbierać po mapie te pomarańczowe(zapomniałem jak sie nazwyało ;p), znaleźć klan może, po prostu od czego zacząć ? Czy o to mam już pytać w osobnym wątku ? Właśnie przeleciałem na 2 gale bo kupiłem sobie niewidke na aukcji więc z tym już nie ma problemu.
    2. Czy jeśli wyślę np. 5000 promerium na statek a ładwowność jest 2000 to 3k strace ?

13. MOD_Davidian

MOD_Davidian Guest

Na statek o ładowności 2000,możesz maksymalnie wysłać 2k surowca,większe liczby będą odrzucane przez skylab,zmuszając do wpisanie liczby mieszczącej się w limicie.
    Skrzynki bonusowe,oraz skrzynki cargo warto zbierać.
    Przyjmuj misje i bij to,co misje tobie wskazują.
    Pomocny klan,potrafi bardzo przyspieszyć rozwój konta.
    W twojej obecnej sytuacji,największy zarobek będziesz czerpał ze sprzedaży promerium-kredyty,oraz zbierania skrzynek bonusowych na mapach 4-x-uridium.

Pozdrawiam
    MOD_Davidian

14. Dziękuję bardzo za odpowiedzi.

Jeszcze pytanko, gdzie lepiej iść na Kryśki, i które bić samemu, a które z kimś? 3-6 czy 3-7 ?

15. MOD_Davidian

MOD_Davidian Guest

Lepszą miejscówką jest 3-6,ponieważ amatorzy Kubikonów,uszkadzają mniejsze alieny,te z kolei później lecą na krawędzie mapy,z małą ilością hp,gracze z gorszym wyposażeniem mogą je wtedy bez trudu dobić.

Pozdrawiam
    MOD_Davidian

16. Cześć, mam jeszcze jedno pytanie, czy warto kupić golca, czy pozostać przy vedze ? Z tego co widzę za 5mln moge nawet go wylicytować, czy warto ? Niby lubię vege za jej mobilność, ale czy w golcu nie będzie mi czasem łatwiej się odbić ?

17. MOD_TAERO

MOD_TAERO Guest

Witam
    Jak wiadomo golec ma więcej laserów wiec szybciej bedziesz aliny ubijał co za tym idzie wiadomo szybciej urka bedzie leciała :)
    chyba ze zbierasz dużo skrzynek wiec w tedy vega lepsza bo szybsza :)
    A zawsze jak ci się golec nie bedzie podobał możesz znowu kupić vege hihi

Pozdrawiam
    MOD_TAERO

18. No właśnie, ale czy będzie bardzo duża różnica w atakach laserami ? W zasadzie nigdy nie kupowałem golca, grałem vegą aż do Elity full lf3 i zawsze śmieszyło mnie to z jaką łatwością uciekałem przeciwnikom, ale czy nadal jest to tak proste ? Wprowadzili jakieś nowe statki które kosztują dla mnie bynajmniej kosmiczne ceny uri, i nie wiem czy są one wstanie mnie dogonić gdy jestem vegą ? Osobiście uwielbiam po prostu z zaskoczenia atakować i znikać, a to właśnie sposób na vege chyba ;) I jeszcze jedno, czy drony przejdą na golca ?

Ostatnie edytowanie: 10 lipca 2014
  19. Witam.

Vega zawsze będzie lepsza do ucieczki niż goliath ale za to mniejsza ilość laserów wydłuża czas bicia alienów. Co do dronów to tak, wymieniasz tylko statek w hangarze drony pozostają.

Pozdrawiam
    MOD_Czarodziejka

20. Jeszcze dwa pytanka, czy jak przerzucę się na golca, to będę mial możliwość wrócenia do vegi czy ona po prostu sie traci ? Co prawda jest to koszt 1mln ale dobrze by było wiedzieć ;)

I drugie, co po kolei kupować teraz za urkę, kolega wyżej powiedział do czego muszę dążyć, ale co jako pierwsze kupić ? Drona Iryska, czy może lf3 ? A może bo2 ? Mam już 10k uri i zbieram dalej, chodź idzie to mozolnie, ale nie wiem w zasadzie na co zbieram ;)