W co dalej inwestować? - pisz tutaj

Temat na forum 'Pytania ogólne' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 5 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. MODek już Ci wytłumaczył, ale jeszcze dodam że ćma działa tak że "większość" szkód przechodzi na hp wroga a nie jego osłonę, czyli zdarza mi się że ubiję wroga co ma jeszcze sporo osłony a padł ;) przydatna na wyloty i wrota.

2. Misiek77

Misiek77 User

Ok teraz wiem. ;)
    Mógłbym prosić MODka o przeniesienie mojego pierwszego postu do tematu : Co kupić za XYZ uridium ?
    Chyba w złym temacie napisałem ten post na dole :p

Goliath designy z aukcji godzinnej,
    16 lvl,
    8 irków,
    31 LF3,
    15 BO2,
    15 G3N-7900, ale to chyba mało istotne :p
    5 PP,
    P.e.t 8 lvl tylko mechanizm naprawczy 1. :p
    Nie długo pierwszą Alfę zrobię - jeszcze żadnych wrót nie zrobiłem. :p
    Mam do wydania 100k urki.
    Zastanawiałem się nad rombem. ;)

3. -GameOver-

-GameOver- User

moim zdaniem powienieneś zainwestować w kamyka 3 i reszte na BO2 ;p

4. MOD_Davidian

MOD_Davidian Guest

Do tego tematu Twoje rozterki nad tym,na co przeznaczyć uridium,pasują równie dobrze,ponieważ każde wydanie "XYZ uridium",to zawsze jakaś dalsza inwestycja.

Pozdrawiam
    MOD_Davidian

5. Misiek77

Misiek77 User

Po co mi bo-2 tyle wystarcza na czołg i na drony. :p
    Tylko, że ja ustawiam konfy tak :
    1 : lf-3 na dronach na statku 15 bo-2,
    2 : na statku full speed lub 10 napędów to wtedy dodatkowo 5 bo-2 na statek, na dronach 8 lf-3 i 8 bo-2.
    Gram bez premki, więc kamyk 3 to droga rzecz dla mnie będzie.
    Chyba, że nie będę expił dalej P.e.t.a - mam 8 lvl jak pisałem wcześniej i używał kamyka tylko w GG.;)

Ostatnie edytowanie: 21 lipca 2014
  6. Statek: Goliat, speadhear (2 hale)

Wyposażenie: 8 irysów 15 części Apisa i 1 część do Zeusa, 4 Havock
    Full lf3, Bo2, dodatki.

Pp: 25 (grube i 1 pp w rakietologie)

Lvl: 18, lvl peta 9 (kami 3, zbieracz surki i skrzyneczek 3)

Posiadam 320kk kredy.

2.4. Kolory
    Zabronione jest używanie koloru czerwonego (drugi pionowy pasek w palecie kolorów) i jego odcieni (posty, podpisy), ponieważ jest on zarezerwowany dla ekipy.
    Udzielam ostrzeżenia.

Pozdrawiam
    MOD_Davidian

Ostatnio edytowane przez moderatora: 21 lipca 2014
  7. MOD_Davidian

MOD_Davidian Guest

Powinieneś dalej składać Zety,by dobić do kompletu Havoców.
    Druga opcja,to spory zakup kluczy,by otwierać złote skrzynie(Apisa,Zeusa kiedyś powinno się złożyć).

Pozdrawiam
    MOD_Davidian

8. Witam.
    Konto : Mam tylko jeden hangar i w nim mam goliatha.
    20xlf3
    3x irki niestety nie ulepszone jeszcze
    4x Flaxy
    16 lvl
    9 pp pod oslone 5/5
    Pet - 6 lvl mechanizm zbierania surkow i boxow oraz mechanizm kamikadze
    Formacje : za zloto tylko

Mam 110tys uri i w co mam isc by mi sie lepiej robilo misje na DK i wgl by mi sie przyjemnie latalo . I jak mam konfiguracje zrobic . Prosze o szybka odpowiedz .

Ostatnie edytowanie: 22 lipca 2014
  9. MOD_Davidian

MOD_Davidian Guest

Irysy licytuj za kredyty,za uridium kup trochę osłon bo2.
    1 konfiguracja: maksymalna siła ognia w dronach oraz na statku,maksymalna prędkość.
    2 konfiguracja: działa laserowe w dronach oraz na statku,dodatkowo na statku zamiast generatorów napędu,włóż generatory osłony.

Pozdrawiam
    MOD_Davidian

Јавко•ZDR lubi to.
  10. Dzięki za pomoc. A kupic jakas formacje za uri ?

11. czesio1590

czesio1590 User

Witam.
    Zacząłem grać po długiej przewie i okazało się że mój goliat wcale nie jest taki zły, ale też nie za dobry.
    Moje wyposażenie to
    goliat
    17 lvl
    wszystkie designy z aukcji godzinnej, bo tanie były i venom
    8 dronów irys
    24 lf 3i 7 lf 2
    16 najlepszych generatorów osłon i 15 najlepszych prędkości
    formacje dronów mam 3 podstawową i 2 za 100 tys kredek
    hellstorm
    na 1 konfia:
    dodatki
    slot na 10, auto rakiety, auto wyrzutnia rakiet, cpu radar, autonaprawa, cpu skokowy 2, stabilna osłona, cpu amunicyjny, cpu pomagajacy w namierzaniu jeszcze nie używałem, robot 4, powiększenie ładowni, powiększenie składu amunicji
    31 dział w statku i dronach
    15 generatorów osłon
    2 konfa
    15 lf3 na statku 8 lf3 na dronach reszta osłony w dronach
    generatory 15 napędu
    dodatki takie jak na pierwszej zamiast skokow mam ajp i zamiast radaru mam maskujący
    pet 10 lvl
    mechanizm 3 lvl do skrzynek bonusowych, 1 lvl mechanizm naprawczy
    do tego 1 lf 3 i 2 generatory osłony
    a więc przy pierwszej konfie po podkręceniu walę jakieś 5,5 do 6,5, normalnie w okolicach 4 tys przy 2 mam jakies 3.5 maks po podkreceniu sepromem jakieś 5 k
    mam 8 pp w pierwszy rządek czyli podstawa
    inwestycja kasy w grę nie wchodzi
    a więc co zrobić żeby zwiększyć swój atak, mam przychody jakieś 10 mln kredek dziennie i z 5 do 8 k uridium
    duze krychy bije bez problemu ale już przy bosie nie jest łatwo a mam sporo misji na właśnie te bossy, bo boss matki to idą w miarę łatwo, brakuje mi kilka części do wrót alfa beta i gama bo tych wyższych i tak raczej nie zrobię
    jakaś porada w co inwestować?? w mechanizmy do peta?? w pp??? a mpze ulepszać wszystkie itemki bo nic nie ulepszone mam???

12. Może trochę offtopic, ale nie chce tworzyć osobnego tematu.
    Brakuje mi 5 części do alfy. Lepiej marnować urke w gg czy polatać jeszcze trochę na boxach?

Ja bym najpierw zrobił full lf3

Posty połączyłam. Następnym razem używamy opcji "edytuj".

Pozdrawiam
    MOD_Czarodziejka

Ostatnio edytowane przez moderatora: 25 lipca 2014
  13. Witam potrzebuje pomocy bo nie ogarniam swojego konta xD nie wiem w co inwestować !!!!!!!!!!

Posiadam:
    9-LF2
    15-LF3
    9-G3N 7900
    6-G3N 6900
    1-BO2
    8-AO3
    8-Flax
    Golec
    SKYLAB NA FULL
    4-PP

wszystkie desingi z aukcji godzinowej i dodatki :)
    PETA na 7 i do niego dodatek chandlowy,radarowy na 2 lvl i naprawczy lvl 1

mam 20 k uri i 56 mln kredek :)

mam plan zbierać kredyty na ageisa i dopiero miną tydzien a mam juz 56 mln kredek :) zapału na zbieranie mi nie brakuje
    Piszcie wszystkie sugestie co mogę kupować i inwestować by sie rozwinąć by być silniejszym

EDIT: i napiszcie jakie konfy moge zrobić :)

14. warrriat

warrriat User

Goliath 32 lf3, 15bo2, fs, 16 pp, pet 8 lev, kamyk 3, 7 irysów na na 3-4 ulepszeń, 2lf4, serce i formacje kredkowe, 18 części do apisa. I kilka pytań: przy ilu częściach składać apisa?
    Przy jakim evencie odkluczać skrzynie po złożeniu apisa? Jaką formację kupić oprócz ćmy. Co po full havo epsilony do 8-12 lf4 czy od razu kappy. I w co teraz pakować uri drony ulepszać czy na ćme zebrać.

15. SuSzAk

SuSzAk User

Witam,

jak narazie nie mam do wydania za wiele uri ani kredek, ale zadam wam pytanie co dalej kupować, żeby jak najszybciej dotrzeć do starej fe.

Aktualnie posiadam:

goliath + wszystkie designy oprócz profi (mam jeszcze zakupionego drugiego goliatha, leonka, vege)
    6 flax
    1 iris
    20lf3, reszta lf2
    8 b02
    16 napędów za 2k uri (1 ze skrzynki wypadł jak komplet miałem :/)
    2PP - +10k hp
    skylab średnio wszystko na 10lvl
    14lvl (10mln PD do 15lvl)

i jeszcze jedno dodatkowe pytanie w jakim momencie (jakie wyposażeni ) najlepiej zainwestować w P.E.T.a?

Pozdrawiam :D

P.S. Niestety startowa premka mi się już skończyła i tylko tyle zdążyłem osiągnąć :/

16. jedynie co moge ci doradzić to :
    kup 2 irysa za uri reszte z aukcji
    dobij do 31 lf3 i do 16 bo2
    skylab ulepszaj w wolnym czasie
    w peta dopiero inwestuj jak dobije do 8 lvl i wtedy kupuj mu protokoly i mechanizmy na 3 lvl a co do niego kupisz to twoja sprawa :) ale tak z opłacalnych to kamikadze na 3 lvl i zbieracz boxow na 3 lvl i zbieracz surowcow na 3 lvl ( kiedys to na pal sie przyda) i moim zdanie to protokoly radarowe i powiekszanie ładowni równierz na 3 lvl

Mam nadzieje ze pomogłem troche :)

17. MOD_Davidian

MOD_Davidian Guest

Więc po kolei:
    - Wylicytuj ósmego Irysa za kredyty(nie ulepszaj w tym momencie nic)
    - Najbardziej opłacalnym eventem,jest event na części do Zeusa.Otwierając skrzynie tylko podczas tego eventu,można w tym samym tempie uzbierać potrzebne ilości części do Apisa oraz Zeusa.Dlatego nie wydawaj uridium na ekspresowy zakup całego Apisa.
    - Zbieraj na ćmę,a przy późniejszym rozwoju konta,możesz zaopatrzyć się we formację "skorpion".
    - Po komplecie Havocków,zacznij składać Kappy(tyle samo szansy na Herkulesa co na lf4)

Pozdrawiam
    MOD_Davidian

18. Witam,
    Posiadam.
    -SFE
    -1 Havo
    -5 części Apis
    -10PP
    GG-
    10/34
    40/48
    40/82
    66/111

Pytanie, co dalej i w jakiej kolejności :) ?

PS. Zapomniałem :p 17lvl , i pecik 8 lvl z kamykiem na 3 lvl. ;)

19. Witam.
    Posiadam:
    Statek Goliath, 8 irysów, 24PP (grube), 32lf3, 15b02, 10 części do Apisa, wszystkie dodatki, pet 7lvl ;)
    w co dalej inwestować ? jak rozwijać konto ? na co najlepiej wydać 130k uri ?

20. MOD_Davidian

MOD_Davidian Guest

Składaj Zety,by zdobyć komplet Havoków.

Pozdrawiam
    MOD_Davidian
    Składaj Zety i otwieraj złote skrzynie podczas eventu na części do Zeusa.

Pozdrawiam
    MOD_Davidian