W co dalej inwestować? - pisz tutaj

Temat na forum 'Pytania ogólne' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 5 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Witam

- lvl 15
    -Goliath dresy wszystkie podstawowe + venom
    - 6 flaxow
    -13 LF3 ,1 LF4 reszta LF2
    -8 BO2 , reszta AO3
    -brak napedow na speeda i czolg
    -8pp (optymalizacja 2/2 ; mechatronika 1/5 ; technologia oslony 5/5)
    -brak premki i peta
    W co w najblizszym czasie inwestowac?

2. Witam.

Przede wszystkim napędy, lasery lf3, osłony b02 i drony iris. Pierwsze dwa drony możesz kupić za uridium reszta na aukcji. Mając starą FE składać wrota dla designów oraz laserów lf4 i w między czasie pomyśleć o PP, kluczach i ulepszaniu.

Pozdrawiam
    MOD_Czarodziejka

3. Ahoj, mom pewien dylemat związany z dalszym rozwijaniem konta

1.Posiadany statek:

• Goliath
    • Vengeance
    • Aegis
    • Spearhead
    • Leonov
    • Bigboy
    • Nostromo
    • Piranha
    • Liberator
    • Phoenix
    2.Obecne wyposażenie, stopień rozwinięcia PP

• SFE: tzw. Super Full Elita
    • PP: 41
    3.Ile kredytów / uridium do wydania:

• cena nie gra roli:oops:
    4.Level w grze oraz doświadczenie jakie posiadacie:

• LvL: 22
    • Doświadczenie: Od początku PL1 aż po dziś dzień na PL2
    5.W co dalej inwestować:

• Ulepszać moduły do bazy na poziom 16
    • Ulepszać profil pilota do 50PP
    • Kupić Citadel
    • Kupić brakujący design Solace do Goliatha
    • Kisić uri na ammo

Ostatnie edytowanie: 24 grudnia 2014
  4. R0solek

R0solek User

lvl 8
    Golath
    3 flaxy
    full LF-2
    full A03
    2PP

W co najpierw inwestować? Prędkość? Osłonę? Czy może LF-3?

5. DracoNkP

DracoNkP User

R0solek najpierw full speed, potem lf3 a potem BO2. W miedzy czasie kup 1 lub 2 irki.. reszte na aukcji licytuj irków

6. -DanioMen-

-DanioMen- User

Siemka ,mam golca 14 lvl peta 6 lvl 2 irysy 6 flaxów 11 lf3 ogólnie "eq" średnie/słabe mam ok 43 tyś uri i mam pytanie co opłaca mi si za to kupic? Miejsce w garażu czy np pet lub lf?

7. PsZemO.o

PsZemO.o User

Hej moim zdaniem urke zostaw narazie sobie
    Wylicytuj komplet irkow potem oslony i lf3 podejzewam, ze masz z tym lvl malo pp dlatego rob zety a klucze wydawaj na zlote skrzynie
    i urke przeznaczy bym na ulepszanie dronow

Pytanko w pecie masz jakies mechanizmy ?

8. AWOXAR

AWOXAR User

Witam. Długo nie grałem w DO, ale ostatnio zacząłem grać, więc mam pytanie: w co mam dalej inwestować. Moje wyposażenie to:
    2 Hale
    1. Goliath
    2. Spearhead
    8 Irków ulepszone na 3 poziom
    formacja romb
    full speed
    1 havoc
    28 LF-3
    8 LF-2
    21 SG3N-B02
    wszystkie dodatki
    15 PP
    Wrota:
    Beta stoi na bazie
    Hades stoi na bazie
    Alfa 25/34
    Beta 6/48
    Gamma 46/82
    Zeta 22/111
    Kronos 2/21
    Kappa 32/120
    Apis 9 części
    Zeus 2
    Do wydania 55k urki i 50m kredek. Urka i kredki rosną z każdym dniem.

Ostatnie edytowanie: 6 grudnia 2014
  9. Moje konto to:
    3 hale (golec,aegis,vega)
    full irys,lf3,bo2,fs
    2 lf4
    1 havoc(2 zety zrobione)
    pet 9 lvl(zbieracz 3,zbieracz surki 3)
    18 PP m.in. technologia osłony 5/5,optymalizacja poszycia II 3/3,mechanizm osłony 5/5
    formacje-strzała,żółw,ćma
    11 części apisa
    mam 17 lvl
    Pierwsza sprawa to w co inwestować urke ? Zastanawiam się nad zbieraniem na serce albo mech.naprawiający 3.
    Druga sprawa może troszke w złym temacie,ale to tak przy okazji :D Co wylicytować za niecałe 800 mln kredek(suma wciąż rośnie) ? Miałem zamiar spróbować szczęścia przy złotej vedze albo solace(bo chodzą najtaniej).Ale mógłbym też licytować CDD. Więc co doradzicie ? ;)

10. Woriors☺

Woriors☺ User

Witam,mam starą fullke 24pp,pet 15lv i mechanizmy ktorych uzywam,5LF4 a reszta to b02/lf3 i wszystkie potrzebne dodatki.Mam dopiero 2 havoci,i 27 części apisa,4 do zeusa.Mam aktualnie 105k uri i zastanawiam sie czy apis nie byłby dobrym rozwiązaniem (kosztuje 147,5k).Myśle też nad jakimiś formacjami(mam romba i kraba),pp (ale to w sumie z zet poskładam do 26-7punktow,a później to już w inne sposoby sie zbierze).Zeus złoży mi się do przyzwoitego poziomu za klucze z zet.Prosze o jakieś porady:)

11. DracoNkP

DracoNkP User

Wylicytuj lf3 na aukcji, urke możesz ładować w ulepszenia irków.

Rób za urke ulepszenia irków.

12. heh szkoda że mi nikt nie udzielil odpowiedzi :D no ale cóż poradze sobie jakoś :confused:

13. KartoN1

KartoN1 User

• Goliath
    • premka, 27 lf3, 15 b02, 5 Irków (jeden ulepszony na 5lvl, pozostałe 4 na 2 lvl ulepszone) formacje dronów te za kredki wszystkie designy z handlu(te podstawowe) P.E.T prawie 7 lvl (expie go do 8 lvla i kupuje kamikadze lvl3, później mechanizm handlowy lvl3) 9 PP przydzielonych (2pp w hp 1 w mechatronikę 5 w zwiekszenie osłony i 1 w redukcje trafień laserami)
    • 26kk kredek narazie mam ale zbieram żeby wylicytować pozostałe 3 Irki, lf3 i b02 do Irków.
    • level 16 no nawet ogarniam system kręcenie uberów podstawa dk kubiki itp.
    • Pytanko mam takie na co mam wydawać Uri na CDD klucze do skrzyń energie we wrota czy zbierać na coś konkretnie?

Ostatnie edytowanie: 8 grudnia 2014
  14. MOD_Davidian

MOD_Davidian Guest

Uri inwestuj w klucze,by otwierać złote skrzynie.
    Na tym etapie rozwoju konta,w skrzyniach natrafisz na zawartość niezwykle przydatną.

Pozdrawiam
    MOD_Davidian

15. DracoNkP

DracoNkP User

A ja bym ci na początku radził byś kamyka nie kupował jeśli nie masz premki tylko na twoim miejscu uważam, że mechanizm handlowy kupił. Sam mialem najpierw kamikadze i żałuje, że dużo później handlowy kupiłem. Dzięki niemu dużo więcej kredek zarabiam dziennie. (sprzedając złoto zarabiam dodatkowe 300 k kredek). Co wybierzesz twoja decyzja:)

Druga sprawa, składaj zety to będziesz miał kluczyki no i otwieraj podczas eventu na zeusa a urkę na twoim miejscu bym przeznaczył nadal na ulepszanie dronów (wiadomo, ze ulepszenie wszystkich 8 irków to bardzo duży koszt więc im szybciej zaczniesz tym lepiej. Poza tym będziesz miał cdd z zet. Moim zdaniem ulepszenia to podstawa, a poza tym później przyda się zakup formacji. Póki nie osiągniesz starej fulki to ulepszaj drony.

edit:
    Jeszcze pytanie takie, czy posiadasz ulepszona wyrzutnie?? W sumie jeśli nie to mozesz jeszcze pomyśleć nad ulepszeniem jej także.

Ostatnie edytowanie: 8 grudnia 2014
  16. KartoN1

KartoN1 User

nie wyrzutni jeszcze nie ulepszałem ulepszam irki ponieważ ulepsza to dwa przedmioty na raz w sumie bo posiada dwa sloty, a i posiadam premke tzn. premium :) więc dlatego chcę najpierw kupić kamyka.

17. KartoN1

KartoN1 User

A te złote skrzynie to gdzie mógłbym znaleźć?

18. złote skrzynie wystepują gdy jest event na zeusa na stronie startowej przy logowaniu do gry wyskoczy Ci stosowna informacja gdy ten event sie pojawi, a z resztą jak polatasz po mapach i zobaczysz, że zamiast zielonych skrzyń są tylko złote to wtedy zbieraj:)

19. Woriors☺

Woriors☺ User

Złote są przeważnie w piątki ;)

20. Witam.

Tyle gra i jeszcze nie wie? :p Jeśli faktycznie masz dobry klan i stawiasz bazy to możesz ulepszać moduły. Oczywiście potem trzymaj uri na ich naprawę ;). A tak to dokupić to co do szczęście brakuje, bo co innego robić? Biednym nie oddasz :D. A na amunicję to pewnie dzienny zarobek wystarczy ;).

Pozdrawiam
    MOD_Czarodziejka