W co dalej inwestować? - pisz tutaj

Temat na forum 'Pytania ogólne' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 5 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. A no widzisz tak się składa że nie wiem :D no tzn już wiem bo mi napisałaś :D w sumie to ino wrota same składam jeżeli jest taka możliwość,nigdy się nie zastanawiałem na co dokładnie urke wydawać po za wrotami i ammo :D

2. To teraz ja :)
    Gdzie zbierać i na co wydawać kasę i uri?
    Gram na tablecie, więc ciężko się bije (najgorzej misje na icy), orbituje a zwłaszcza broni.
    Goliath z designami z handlu, 12lvl
    - irys/flax 2/5 + jednego dostanę za misje
    - 4 lf-3, 2 bo-2 i 7 napędów +10speed reszta osłon laserów za kredki i 2 napędy +7speed
    - skylab w większości ponad 11lvl wysyłam codziennie surki
    I jeszcze pytanie. Skąd wziąć tyle cdd, żeby do 25pp było? Aż tyle nie zarabiam, żeby tyle mieć, a niektórzy z 15 czy 16 lvlem mają już grube

3. jeśli chodzi o CDD to niektórzy po prostu inwestują realną gotówkę:) lub zbierają palladium i robią zety bo są za nie 50cdd, 25 kluczy do skrzyn, szansa na hovocka itd:)
    polecałbym kupic reszte napedów i skoro grasz na tablecie to najleszą opcją będzie zbieranie skrzynek na mapkach bitewnych więc zaopatrz sie w full speed i vegę a nastepnie lec zbierac:)
    napędy oczywiście kup z handlu za kredki bo nie są za drogie a reszte stopniowo licytuj:)

4. No wiem, że zete. Od początku gry na servie pl1 składam i mam już 33 części jak narazie

5. Co dalej robić co bić , czy zbierać aktualnie na koncie mam:
    -Aegis
    -5 lf-4
    -8 irysow i apis , 4 irysy na 10 lvl reszta 3-4
    -prawie 27 pp zrobione pod atak
    -formacje ćma,serce,romb
    -3havocki
    -Peta robie pod zbieranie czyli mam juz 3 radarowe i 4 wydobywcze a zbieram do 9 wydobywczych
    Co robić czy zety i robić PP i havocki i zbierać skrzynki przy evencie , czy kappy i robić herki i lf-4 ?

6. Savnok

Savnok User

Witam, mam takie pytanie odnosnie co kupic badz ulepszyc :). Mysle by kupic Cme, ulepszyc drony albo lf4 i nie potrafie sie zdecydowac :p,(przewaznie latam na sercu bez oslo full speed) :p

7. Golec (designy z handlu)
    8 irków (formacje tylko za kredyty)
    1 lf-4 full lf-3 i bo2
    12 pp
    pet 8lvl zbieracz surowców 3 lvl, handlowy 3lvl

Ilośc uridium 150 tyś
    Iloś kredytów 750 mln

Za kredyty chce zalicytować aegisa a za uridium kupić romba + 1 hale w hangarze.
    Będzie to dobra inwestycja?

8. TurboXVIVX

TurboXVIVX User

Siemka
    Statki: Vega, Lenek, Golec, Aegis, Sper
    Dresy: Vega/Gol z handlu, Aegis/Sper Veteran
    EQ: Stare FE + 3LF4
    PP: 25 (cybernetyka 2)
    Apis/Zeus: 20/6
    Formacje: Ćma, Serce, Romb, kredytowe
    PET: jest (dalej nie wnikamy... :p)

I teraz pytanie, w co inwestować dalej? Myślałem nad:
    dobic PP do taktyk polowania (8PP)
    klucze

czy może całkiem inną drogą?

9. SzyBcioR

SzyBcioR User

• Posiadam wszystkie statki
    • 15 lf4 ( ulepszonych na 12 poziom ), full lf3 oraz full BO2
    • 26 PP
    • 300 mln kredytów
    • 21 poziom
    • 3 lata doświadczenia
    • full havock, 0 hercules
    • apis / zeus

Szybko zarabiam uridium i nie wiem co dalej robić ;) Czekam na podpowiedzi ;)

10. Witam mam 18 lvl 3 havock 9 lf-4 full lf 3 na 3 hale full bo2 na 3 hale 9 dronów na 16 lvl osłony 15 prawie na 16 lvl 24pp co dalej robić

11. jeśli nie masz hovoców to zdecydowanie polecam robic zety będą cdd oraz klucze:)

jedyna słuszna droga to kappy no i dociagnołbym pp do lepszego numeru np 36:)

tak jak kolega wyrzej rób zety:)

12. TurboXVIVX

TurboXVIVX User

zety robię za energie z pall(chociaż teraz składam sobie kappe), tylko pytane w co urke ładować, bo osobiście nie widzi mi się jej w kociołek dawać

13. w takim razie ulepszaj drony lub tak jak pisałeś dokup sobie cdd przynajmniej efekt bedzie bardziej widoczny i szybszy niz w przypadku ulepszania dronów:)

14. RONDO13

RONDO13 User

Hmmm to ja się spytam. :p Co zalecacie u mnie zrobić ? Obecnie robie zety za uri. A może by tak zajął sie dronami?

15. MOD_Davidian

MOD_Davidian Guest

Otwieraj złote skrzynie,jeżeli nie masz kompletnego jeszcze Apisa lub Zeusa.

Pozdrawiam
    MOD_Davidian

16. RONDO13

RONDO13 User

Apisa już mam do Zeusa jedna część ale muszę mieć więcej kluczy bo inaczej się nie da.

17. .PAWEŁ10.

.PAWEŁ10. User

jeżeli bez osłon latasz to oczywiście ćma ;)

18. Savnok

Savnok User

Wlasnie tak postąpiłem :p

19. Pawlis

Pawlis User

Wracam do gry po ponad 2 latach przerwy i powoli zaczynam sobie wszystko przypominać. Prosiłbym o pomoc w co inwestować.(Serwer Global 1)
    Obecne wyposażenie:
    -Vega ze wszystkim designami(bez tego za 250k uri)
    - 1 Irys 3 Flaxy
    - 3 LF3, reszta LF2
    -5 generatorów osłon za 256k Kredek reszta na prędkość co się na start dostaje.
    -Level 9, doświadczenie duże( grałem mniej więcej od 2008 do 2012)
    -SkyLab lekko ulepszony brak PP.
    -Fundusze nieograniczone (jest możliwość zakupienia troszkę Uridium)

Pozdrawiam

20. MOD_Drizzt

MOD_Drizzt User

Na razie powinieneś dążyć do starej FE czyli najlepsze napędy na full, 31 lf3, minimum 15 najlepszych osłon, 8 irysów no i powolutku zacząć rozwijać PP.

Pozdrawiam
    MOD_Drizzt