W co dalej inwestować? - pisz tutaj

Temat na forum 'Pytania ogólne' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 5 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Rób zetki klucze z zetki odkładaj na szanse zebranie części do zeusa ;)

2. Urka tez na zety ? Mam jej 50k myslalem zeby dozbierac drugie 50 i kupie cme ale nie wiem czy to dobry pomysl

3. ciśnij dalej zety zrobisz havocki, za klucze może lf4 wpadnie no i pp podciągniesz

4. PsZemO.o

PsZemO.o User

siemka wlasnie mam zrobinego golca na pvp jak chcialem 30 lf4 na 16lvl oslonki 10 na 16lvl reszta srednio
    ale moje pytanie robic teraz peta ?? kupowac mu protokoly na wrogich graczy i zwiekszac jego hp i odblokowywac oslony?

P.S. bustery :) dzialaja tez na peta ?

5. TimyFQL

TimyFQL User

Cześć wszystkim. I ja potrzebuję rady :)
    - Golec
    - 7 irków, 1 flax (za 1-2 dni będzie full irk)
    - 27 lf3
    - osłony bieda straszna 3 bo2, reszta te po 128k
    - 13 genów speeda, lada moment dolicytuję brakujące
    - 2 pp :cool:
    - PET lvl 3, za chwilę 4, nic nie robiłem, żadnych gearów ani protokołów, slotów

I co teraz? Dalej siedzieć na dk, wyklepać peta na 8, zbieracz surek 3 i na palkę na zety + fe za kredki CZY może już teraz kupić zieracza surek 2lvl i od razu lecieć na palkę, a peta wyekspić na zetach? Bo myślę, że pp zrobię z zetów. Zbieracz 2lvl nie będzie za słaby na stanie na niewidce na boczku? (oczywiście później obowiązkowa wymiana)

6. szczerze to peta bym za bardzo nie ruszał oprócz odblokowania wszystkich laserów, niestety wszystkie protokoły laserowe dadzą Ci jakiś 2000~3500 do strzału z x4 maksymalnie ~14k, a w porównaniu z kosztem odblokowania i zakupu to lekkie nieporozumienie:) co do busterów to tez niestety nie:( pet nie ma bonusu za bustery ani za żadne podkrętki czyli jak masz np 10 lf4 to będzie bił max 2000 z x1 nawet jeśli będziesz miał busterki

zamiast od razu na palke leciec to polecam dokupic troche osłon i dodac kilka pp, zbierasz 2 lvl może byc kiepski ale wszystko zalezy ile osób zbiera bo przy małym zasięgu może stac wiekszośc czasu zamiast zbierac

7. PsZemO.o

PsZemO.o User

mam 10 lf4 na pecie nie ulepszonych i bije ponad 8000 wiec z protokolem na maks bedzie 48% wiecej + 6% jak ulepsze lasery
    dobrze??

8. Cześć. Mam pytanie , w co mam dalej inwestować. Moje wyposażenie:

- Statki goliath (venom) , vega
    - 8 irysów ( 4 havocki ) , poziomy 2-5
    - 1 lf4 na poziomie 3 , 40 lf3
    - Wyrzutnia rakiet poziom 2
    - 27 generatorów szybkości
    - 21 bo2 na poziomie 1
    - 21 PP bez grubych laserów
    - Pet 8 level kamikadze (2) , zbieracz surek (2) , handlowy (1), bez premki.
    - Formacje romb i reszta za kredki.
    - Skylab full.

Kredyty 330.000.000
    Uridium praktycznie nie mam do wydania na tą chwilę.

Level 19.

9. zgadza się czyli maksymalnie 14k z x4, a koszt odblokowania i zakupu protokołów to około 500k urki:(

porobiłbym dalej zety ale to chyba sam wiesz:) już niewiele brakuje do grubych laserków więc jak podciągniesz profil to zakupiłbym formacje serce lub cma w zależności od upodobań i zacząłbym latac na stateczki:) jak zrobisz full havo to polecam ulepszac drony i oczywiście zbierac skrzynki tylko przy evencie na zeusa bo w tej fazie rozwoju więcej da Ci np. apis z dwoma lf3 = 300 dmg na strzał niż dodatkowe lf4 = 50 dodatkowo na strzał, a ze złotych możesz trafic części do apisa, zeusa i lf4 wiec bardziej się opłaca:)

10. PsZemO.o

PsZemO.o User

odblokowane mam bo na inny satku mam zbieracze maks to zostaje tylko koszt protokolow

11. NocnaFuria

NocnaFuria User

17 lvl

14,5 PP
    Alfa: +
    Beta: +
    Zeta: 97/111

Aeg / Speark / Leon
    8 irków (4lvl)
    30 lf3
    1 lf4 (2lvl)
    24 B02
    16 G3N-7900

P.E.T 13lvl
    handel: 2
    lok.sur: 1
    rep: 1
    kami: 3,2
    lok.wr: 2
    zb.sur: 2
    zbieracz: 2

Serce / Ćma

Uri:
    ~15tyś
    Kr: ~100mln
    (jeżeli łaskawie naprawią wypłacanie kredek to mogę liczyć na sporą gotówkę)​

12. Witam jak w temacie co dalej ;]

- Statek goliath (venom)
    - 8 irysów ( 3 havocki ) , wszystkie ulepszone na 9
    - apis ulepszony na 9
    - zeus dzisiaj/jutro zakup
    - 4 lf4 ( 1 na poziomie 5) reszta lf3
    - napęd full
    - osłony full
    - 22 PP - grube lasery
    - Pet 10 level, zbieracz surek (2) , zbieracz skrzynek (3) + 4 radary
    - Formacje serce
    - Skylab full poza sepromem ( na bieżąco rozwijany)

Aktualne plany :

- klepie cały czas zety do momentu uzbierania 10 dresów, klucze przeznaczam tylko i wyłącznie na podwójne lf4, cdd aktualnie ładuje w plaster 3/5 pkt.
    - planuje zakup drugiej hali (vega) do losowania GG ponoć z maxymalnym nanoposzyciem jest większa szansa na części do wrót ( nie wiem czy to prawda tak słyszałem)
    - po zakupie zeusa ulepszam go na 9 żeby mieć all drony na 9

I nie mam pojęcia co dalej ;]

13. TUROK

TUROK User

Tak klep zety do10 havok, drony to ja polecam do 16 ulepszyć, ponieważ to drony dają najwięcej dmg i osłon.

14. NocnaFuria

NocnaFuria User

A mi ktoś doradzi? :D

15. TUROK

TUROK User

Rób zety, a za klucze z zety zbieraj złote skrzynie, cdd zrób pp więcej np. grube lasery lub zrób na alieny ;) w złotych będziesz trafiał i części do zeusa jak i apisa ;) a czasem nawet lf4 trafi się :) pet też zdobędzie wyższy lvl jak będziesz wrota przechodził. Formacje masz dobre może proponowałbym zakupić romb, żeby mogłeś bić alieny na spokojnie ;) a zarobione uridium z zety wrzuć w następną, szybko złożysz kolejną ;) aha no i ulepsz drony, czekaj na akcję 25 % zniżki na ulepszenia taniej wyjdzie . Najlepiej rób aegisem i z kamikaze zete to ci szybko pójdzie ;)

NocnaFuria lubi to.
  16. DracoNkP

DracoNkP User

kup sobie zbieracza surek 3 lvl by móc normalnie zbierać palke. będzie dużo szybciej ci zbierał. Rób zety. kredyty zbieraj na dresa do aegisa o ile nie masz i potem jak zakupisz zbieracza surek to kup sobie moduł handlowy lvl3.. szybciej zbierzesz kredyty sam niż czekając na dofinansowanie z klanu.

17. NocnaFuria

NocnaFuria User

też nie wierzę w to, że szybko naprawią te kredyty w klanie :C

18. TUROK

TUROK User

Ta podczas zbierania palladium padnie ze 20 razy ;) niech robi wrota low za 1 dostanie 5 k uri lub 2,5 jak we 2 ale to lepsze niż zbieranie tego palladium. Potem uridium wrzucać do gg za 5k uri ma 50 energii a ile pal ? 50 x 15=750 palladium czyli 1 h zbierania. A low w 30 min max będziesz robić :) we 2 to jeszcze szybciej.

19. .PAWEŁ10.

.PAWEŁ10. User

no tak, ale za kilka dni low zostanie poprawione i jest to już wprowadzone na inne serwery (potwierdzona informacja)

20. NocnaFuria

NocnaFuria User

Niestety mam za duże lagi na low ... sprzęt -.-

i bardzo dobrze :D

TUROK lubi to.