W co dalej inwestować? - pisz tutaj

Temat na forum 'Pytania ogólne' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 5 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. TUROK

TUROK User

Puki jest to trzeba korzystać :) w 1 dzień można spokojnie 50 k uridium zarobić ;) Zobaczymy co zrobią ale to nie jest wątek wrót low ;)

2. nabijacz1

nabijacz1 User

Co poradzicie mi? ^^

17lvl (zaraz 18)
    Aegis (veteran/elite)
    26lf3 1 lvl
    max speed
    9PP (dziennie dodaje ok 15 płytek)
    8 Irysów 1 lvl
    wyrzutnia 2 1 lvl
    wszystkie dodatki
    13 BO2 1 lvl
    Skylab się buduje
    Premki brak (może w wakacje będzie)
    Serduszko <3
    1 hala
    brak dresów dla dronów

P.E.T
    8lvl
    Kami 3lvl
    Zbieracz surków 3lvl i 1 lvl (misje dzienne, eventowe)
    naprawa peta 1 lvl
    żadne sloty nie odblokowane

Wrota:
    Alfa zaraz złożona
    Beta na bazie.

Budżet:
    40k uri + ~7k dziennie
    Kredyty 15mln dziennie z alienów i Skylabu + klan coś zawsze sypnie. Na rakietach ciągle seprom, generatory uszlachetnione.
    P.S. Nudzi mnie zbieranie palladium :D Plan to solo kubik.

3. DracoNkP

DracoNkP User

Złóż Alfe.. ale potem składaj tylko zety. Jak nie chcesz zbierać palki to mozesz zbierać skrzynki bonusowe. To zawsze coś, na początku tylko 2 energie ale możesz kupić podwajacz boxów. Zresztą, jeśli chcesz kubika solo machnąć to polecam robić zety. Dlaczego, bo urke możesz ładować w ulepszenia (co polecam) a dwa dostaniesz 50 cdd co jest fajną sprawą. Ogólnie to ty nie musisz zbierać palki bo może to robić za ciebie pet. Jeśli mu dokupisz kilka radarowych (np. 3 radarowe). No i przydałby się romb.. chociaż jak dla mnie lepszy jest nietoperz.. ale romb też wcale nie jest zły. No i dokupiłbym jeszcze bo2 tak aby mieć full tanka.

4. shadow731

shadow731 User

Witam

Mam pytanie w co dalej powinienem inwestować.
    Mam 5 LF4, 23 części do zeusa i 25 PP i mam problem, zbierać dalej złote skrzynki (może wpadnie LF4 lub dres) składać wrota za uri czy kupować dyski?

Proszę o odpowiedź co jest bardziej opłacalne.

Pozdrawiam

5. MOD_Drizzt

MOD_Drizzt User

Jeżeli nie masz jeszcze havocków to najlepszym rozwiązaniem będzie składanie zet(przy okazji będziesz miał CDD i klucze), jeśli już masz to kupuj CDD przynajmniej do tych 36 PP.

Pozdrawiam
    MOD_Drizzt

6. DracoNkP

DracoNkP User

Zacznij robić ulepszenia moim zdaniem jeśli jeszcze nie zacząłeś.

7. shadow731

shadow731 User

Ulepszenia mam wszystkie.

8. Witam mam pytanie mam już trochę tych lf-4 i nie wiem co mi się bardziej opłaca zbierać klucze czy robić wrota ? Na epsilona wydaje minimum po 180k urki (zrobiłem już 24) i dopiero 5 wyciągnołem.A może zacząć przeznaczać urkę na klucze albo kappy ? Proszę o propozycję , jak wam idzie i co myślicie.

9. MOD_Sensei

MOD_Sensei Guest

Wszystko zależy od własnych upodobań.

Jeśli posiadasz Apisa oraz Zeusa to polecam robić Kappy ze względu na Herkulesy i LF-4 :)

Jeśli nie posiadasz jednego z tych dronów polecam złote skrzynki.

Pozdrawiam,
    MOD_Sensei :cool:

10. Mam full havo i herka i wszystkie drony na 16lvl.Typowa fulka no tylko mam 25 lf-4 więc te 10 brak , a 8 epsilonów z rzędu zrobiłem i wszystkie puste . A o kluczach szkoda gadać 250 podczas eventu na lf-4 i nic nie wpada.:(:(:(

Ostatnie edytowanie: 19 stycznia 2015
  11. ooMarloo

ooMarloo User

Ten event LF4 to jakas kpina po prostu;p
    Składalem apisa i zeusa na evencie z złotymi skrzyniami.. 700 kluczy - 6LF-4
    Potem 320 kluczy na evencie na LF4 i zadnego nie trafilem
    wczoraj 120 kluczy bez zadnego eventu i 2LF-4

12. Panowie mam problem ,może wspólnymi siłami go rozwiążemy

21lvl
    Aegis/Goliath/Citadel itd 7 hal
    36 lf4 na 16 poziomie
    35 bo2 (20 na poziomach od 7-16)
    8 iris 1 apis 1 zeus na 16 full havoc 4 herculesy
    38pp
    prawie wszystkie formacje ,2 brakuje
    premka
    pet 15 kamyk 3 zbieracz 3 itd
    300 k uri /na dzien 40-60 k uri (kubikony)

Zastanawiam sie ,czy za zarobiona urke ulepszyc bo2 ,czy skladac kappy ,chociaz to kolosalne koszta i musialbym zrobic ich z 30 zeby dostac te 6 herculesow optymistycznie patrzac

13. DracoNkP

DracoNkP User

Jak dla mnie Bo2. Bo też trochę urki na to pójdzie a potem herculesy.

14. ooMarloo

ooMarloo User

Siemka :)

19 lvl
    Goliat cidadel spearhed (3hale) Aegisa nie potrzebuje bo wszedzie sobie radze golcem a citka tylko do transportu surowcow;p
    8lf4
    full lf3/bo2
    apis zeus
    pet 15lvl i ma wszystko co mi potrzebne
    wszystko slabo poulepszane ale mam zamiar ulepszac tylko pod czas eventow;p
    34 PP wszystko pod expa (tajniki polowania rakietologia itd)
    10 havo i 1 herkules (sprawdzalem tylko czy dam rade kappe)
    aktualnie siedze tylko w LOW i zbieram uri.. juz ponad 2kk uzbieralem..
    planuje tak zbierac do puki nie zmienia Low i potem kupic znikze 25%

Pytanie czy robic kappy czy eplisony czy moze ulepszac lf4/drony bez eventu?
    gdzie czesciej wypada lf4 w kappie czy w eplisonie?

15. .PAWEŁ10.

.PAWEŁ10. User

a może by tak zakupić kluczyki i otwierać podczas eventu na LF4? Z tych 2kk powinno ci wypaść do full lf4

ooMarloo lubi to.
  16. dla mnie może z 500 skrzynek kupić i pozbierać lf-4 na evencie a reszte w kappy bo mozesz dostać lf-4 albo herki + ulepszaj irki na full

ooMarloo lubi to.
  17. ooMarloo

ooMarloo User

Zobacze ile mi sie uda uri uzbierac i wtedy jezeli bedzie mnie stac na 40 kapp to zrobie kappy a jak nie to skrzynie i bede liczyl na te LF4;p

18. Falstaff

Falstaff User

3 HALE (AEGIS,SHEPARDET,GOLEC) 8 IRIS 1 HAVOC PET KAMIKADZE 3 ZBIERACZ SUREK 3 BOXY 3 SZUKANIA ALIENÓW 3 6 LF-4 32 BO-2 32PP ĆMA SERCE ROMB 2 HALE W HT I NIE MAM POMYSŁU CO DALEJ ROBIĆ :/

19. ooMarloo

ooMarloo User

Chyba skrzynie na evencie Zeusa.. jakies 700kluczy i masz :
    45planow do apisa
    z 20-25 planow do zeusa (kupisz go za ok 200k uri )
    pare lf4
    jakis desing moze 2
    przy wielkim farcie apis albo zeus dropnie caly;p
    Skrzynie otwierasz do momentu az nie bedzie 45 planow do apisa;p

20. więc tak mam trzy hale aegis golec vega drrony all 16 lf4 tylko 8 też16 formacje wszystkie pp 36 ful havok pet rozwinięty tak jak potrzeba