W co dalej inwestować? - pisz tutaj

Temat na forum 'Pytania ogólne' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 5 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Goro^^

Goro^^ User

Jeśli przegrasz to tak, zwróci.

2. ladek555

ladek555 User

Jestem nowicjuszem.
    statek:leonov
    wyposażenie:5 lf3, 8 lf-2, dwie najlepsze osłony za uri, 4 najlepsze osłony za kredyty, dwa najlepsze napędy za uri, 6 napędów najlepszych za kredyty, 5 flaxów a na nich lf-2
    pp: 0, 5 cdd
    budżet: 2.100.000, 5900 uri
    lvl: 10, 3.000.000 expa
    zbieram na lf3 za uri i próbuje kupić golca

Przepraszam za błędy:):):):):)

3. 20Aniel00

20Aniel00 User

Golec (Enforcer , Bastion) lvl 15 doświadczenie w grze 1 rok :)
    10lf3 , 19 bo2
    6 irisków
    5pp
    pet 7 lvl (3sloty) Mechanizm naprawczy i handlowy pzm1
    Formacje - te 2 za kredki
    Na co zbierać mam teraz 44mln kredek i 33 tyś uri (kredki na irki ? a uri na aegisa lub formacje Romb ?)

4. Ostatnie edytowanie: 5 marca 2015
  5. Biegajacy

Biegajacy User

Witam :)
    Posiadam 17lvl Goliath
    11PP, robie pod alieny
    4 irysy, 3 flaxy w najblizszym czasie do Kolekcji wpadna jeszcze 4 irysy :D
    pet 8lvl(Zbieracz 1, Kamikaze 1, Handlowy 1) 3 sloty pod lasery pozatym nic nie odblokowane.
    15 Napedow 7900, 15 Osłon BO2, 26 laserów LF3
    Wszystkie dodatki z Aukcji.
    Skonczyłem Alfe
    Skylab na full rozwinięty.
    jeszcze żadnej formacji
    Obecnie latam na Cubikony z ekipą Bije DK i robie full misje oprócz z zabijaniem graczy troche za słaby jestem.
    Do wydania mam 73tys Uridium
    dajcie rady co dalej robic ?
    Pozdrawiam acrobata

6. PP:
    11PP to dość mało , polecam składanie zety bo wypadają lepsze nagrody którym nadrobisz PP oraz dostaniesz 25 kluczy i szansa na havo :)
    Pet:
    Niepotrzebnie kupowałeś te mechanizmy na poziomie 1 dla peta, skoro masz już na pecie 8 lvl to kup sobie zbieracz surowców 3 (zawsze to coś np. na misje lub na zbieranie palladium z ekipą), tak samo możesz kupić te mechanizmy, które posiadasz tylko że na wyższym poziomie, jak nie posiadasz premium to był nie polecał kupowanie kamikadze ;)
    Formacje:
    Tutaj polecam kupić serce lub romb, serce to podstawa posiadania tej formacji, ale też możesz kupić romb i klepać alieny nie ruszając się z miejsca to już zależy od ciebie.
    Co do 73 tys uri możesz nazbierać trochę i na formacje wydać, a reszta to już wiesz co zrobić licytować irki a później lf-3.
    Myślę że trochę pomogłem.
    Tutaj bym zaczął najpierw licytowanie lf-3 a na końcu Bo2.
    PP też źle wygląda dokończ składanie zety, a jak ukończysz zete to możesz wydać pół uri na PP a drugą połowę odłożyć na formacje serce lub romb to już zależy od ciebie
    W pecie możesz kupić tylko mechanizm naprawczy i zbieracz surowców 3 to tyle.

Ostatnie edytowanie: 6 marca 2015
    Biegajacy lubi to.
  7. Zbieraj kredki ze sprzedaży surowców ze skylab, aby licytować LF3, 15 LF3 na statku to absolutne minimum. Później wypełnij irki te co masz LF3-kami, w tym czasie nie lataj z 6 dronami tylko kup 2 flaxy i daj tam jakieś LF2, tanie są na aukcji. Jak już będzie full lf3, to dopiero wtedy zbieraj na irki kredyty.
    I teraz tak: Jeśli zbierasz dziennie 3-4 tys. uri w górę, to każde uri jakie zarobisz (oczywiście nie lataj z 0 uri, tylko zawsze zostaw sobie ten tysiąc rezerwy) wydawaj na CDD i rób profil pilota, w nim dawaj dużo w HP i osłony. A jeśli zarabiasz dziennie mniej, to zbieraj sobie powoli na tę formację, bo 1/3 już masz ;)
    A, i co ważne! Na tym poziomie rozwoju nie wydawaj w ogóle uri na Peta :)

8. Biegajacy

Biegajacy User

Witam chciałbym sie dowiedziec czy dobrze rozkładam PP i w razie czego w co dalej?
    Optymalizacja poszycia I 2/2
    Mechatronika 1/5
    Technologia osłony 3/5
    Menewry Unikowe I 2/2
    Optymalizacja poszycia 3/3
    Chciałbym pod alieny i zbieracza :D
    Pozdrawiam
    Oraz co kupic aby zbierac palladium?
    czy mechanizm zbierania 3 czy mechanizm zbierania surowcow 3?

9. Mechanizm zbierania działa na surki z alienów i boxy. Ten drugi działa na surowce z mapy czyli odpowiedz juz otrzymałeś co do palladium. ;) Pozdrówka.

10. Rzeczywiście pomyliłem się :oops: będę musiał okulary nosić :D
    Jeśli sobie z kompletujesz lf-3 i osłony to już możesz powoli kupować klucze do skrzyni i zbierać części do apisa

Ostatnie edytowanie: 6 marca 2015
  11. Mam tylko niestety 5 czesci , nie wiem jak zarabiac doradzisz mi ? z moim wyposazeniem teraz z x1 bije 4 k na zylecie a na czolgu po 2 k i 270 k oslony mam , na lajcie ubijam DK

- Mam tez peta na 9 poziomie z Kamykiem 2 i zbiereaczem surkow 2 ;p

12. Poszukaj klan który ci pomoże zarabianiu to jest jedyny sposób.
    4k z x1 tyle samo wyciągam na innym koncie, to spokojnie bijąc na mapie x-6 dk, bmk i cubika z grupą zarobisz 6-10k uri dziennie lub więcej, tylko trzeba trochę więcej posiedzieć na mapie lub brać misje którym też się da zarobić, trochę ale zawsze coś ;)
    Kamyk 2 i zbieracz surowców 2 jest ok ale w przyszłości kupiłbym kamyka 3 i zbieracz surowców 3 jak będzie na nie zniżka na mechanizmy dla peta

13. Mam klan 14 w rankingu sami najlepsi, pomagaja we wszystkim ale oni wolą sie z kims na mapach 4-4 itp nawalac xd
    BDK nie ubije chyba a jak juz to dosc dlugo bede musial i dobrze krecic.

14. A więc
    - Level 16
    - PD 272.805.788
    - Statek Goliath Design Enforcer
    - Drony 8 irysów
    - Kredki aktualnie 90kk
    - PP
    - 30 lf-3
    - 17 Osłon SG3N-B02 ( Te najlepsze za urke)
    - 16 Napędów G3N-7900 ( Te najlepsze za urke)
    - Pet 6 lvl Mechanizm kamikadze lvl 2
    - Full Skylab
    - 1 lf-4
    Czekam na waszą pomoc bo mi się na pewno bardzo przyda
    Jak chcecie coś jeszcze wiedzieć pytajcie.
    Odpiszcie mi bo to dla mnie ważne leciałem dzisiaj na Pall to mnie Eic ubiło więc doradźcie mi jak się wybić w górę HELP...

Ostatnie edytowanie: 7 marca 2015
  15. Vastoy

Vastoy User

Siemka, wróciłem tutaj po długiej przerwie i chciałbym się dowiedzieć co dalej robić.

- 14 lvl,
    - Aegis, Leonov,
    - 8PP,
    - skończona Alpha,
    - 3 Irki,
    - PET 5 lvl (prawie 6),
    - 16 LF-3, 15 osłonek B02,
    - Uridium mam ok. 20tyś.

16. Witam,
    nie wiem za co się wziąć dlatego robię misje:)
    -20 lvl
    -10 Hal wszystkie najlepsze statki
    -full Modułów na postawienie bazy
    -2 havo
    -Formacje: Nietoperz, Serce, Ćma, Szewron, Romb.
    -25 naj. napędów
    -47 BO2
    -PET full laserki (10) 4 na mechanizmy i 5 na protokoły. 5x Protokół Cargo 3Pzm, kamikaze 3pzm, zbieracz 3pzm, zbieracz surowców 3pzm, naprawczy 1pzm, handlowy 3pzm, lokalizator wrogów 3pzm, naprawiający mechanizm combo 3pzm.
    -5x lf-4 2pzm all, 42 lf-3
    -8 irków+apis+zeus 4pzm all
    -25PP (grube, bańka, lusterka, czerwona rakietka.)
    -koronka
    Robię teraz pokolei alfe, bete, gamme. x4 zawsze mało:)
    Mówcie za co mógłbym się wziąć bo zaczyna mi sie nudzić:)

17. .PAWEŁ10.

.PAWEŁ10. User

Jeszcze dużo roboty przed tobą:p Zety rób do ful havo a klucze otwieraj na evencie lf4

18. Skur3Byk1

Skur3Byk1 User

Witam cie Ghost Jak ci idzie gra name pl3

19. A więc
    - Level 16
    - PD 272.805.788
    - Statek Goliath Design Enforcer
    - Drony 8 irysów
    - Kredki aktualnie 90kk
    - PP
    - 30 lf-3
    - 17 Osłon SG3N-B02 ( Te najlepsze za urke)
    - 16 Napędów G3N-7900 ( Te najlepsze za urke)
    - Pet 6 lvl Mechanizm kamikadze lvl 2
    - Full Skylab
    - 1 lf-4
    Czekam na waszą pomoc bo mi się na pewno bardzo przyda
    Jak chcecie coś jeszcze wiedzieć pytajcie.
    Czy ktoś mi w końcu pomoże ? czekam kilka dni ......................................................................................