W co dalej inwestować? - pisz tutaj

Temat na forum 'Pytania ogólne' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 5 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Ja bym rowniez jak MOD zainwestowal all w gg. ale w kappe. Havocki są slabsze niż herkulesy a i lf4 by Ci przy okazji dropiło.
    Teraz powinieneś składac zety (ja osobiście wole kappy, ale pierwszymi wrotami jakie zrobilem byla zeta). Mozesz rozwazyc zakup ćmy bo przyda sie i do wrót i do pvp. Pomyśl także nad PP. 24 to mus ale sporo Ci jeszcze brakuje dlatego na chwile obecną doinwestuj do 13pp tak zeby miec banke i poszycie 2 na maksa

2. ok zrobie sb do tej drugiej banki potem zety a potem do 24pp w kalibracje moze byc??

3. zbierac i nic nie kupwac

4. dert3496

dert3496 User

Skoncz bete i alfe najpierw, za urke kup sobie formacje dronow (najlepiej romb lub serce)
    Peta odposc narazie (nie rozwijaj mu tez lvl, nie oplaca sie)

5. 24pp zazwyczaj przydziela się tak, żeby mieć bańke i grube. Ostatnie pp przydzielasz w cybernetyke 2. W kalibracje 3pp i potem dopiero dobija sie ją do końca.
    Najlepiej ćme. Serce czy romb odpada w zestawieniu z ćmą w zetach. Peta też bym nie expił, sam mam go na 9 lvlu i jak robie misje to wyłączam.
    Ale kupiłbym, poszukiwaczprzygody, mech zbierania surków na 3lvlu bo na palke sie przydaje i nie jest drogi. Mech zbierania tylko jak masz podwajacz, a kamikadze tylko jak masz premke.

6. Ale za to z kappy nie ma CDD i kluczy... wiec mam dylemat. powiedzmy, ze bym zlozyl z 8 kapp lub 9 zet. z kapp wpadna ze herki i moze jakies lf-4, a z zet 225 kluczy i 300 CDD i ze 2 havo. a z tylu kluczy trafie z 1-2 lf-4. wiec... czekam na rade innych

7. A po ile mam klikac po 100 czy po 5? :)

8. Goro^^

Goro^^ User

Ja na 8 zet mam 4 havo, więc nie jest tak źle :) Moim zdaniem najpierw lepiej zrobić zety, bo są bardziej opłacalne, a full havo da większe dmg, co w pewnym stopniu się przełoży na zarobki.
    Co do klikania to ja robię tak: Klikam po 100 aż do ~60 części, potem klikam po 5/10 zaznaczając od razu multiplikator. Zazwyczaj kosztuje mnie to ok. 1500energi.

9. ja zawsze klikam po 5, ale nwm. Może kappy lepiej? wyjdzie mniej wiecej na to samo w dresach i lf-4, a herki lepsze. W sumie za zety jest o 15k uri wiecej... czekam na wypowiedz innych

10. .PAWEŁ10.

.PAWEŁ10. User

Bardzo polecam zety, bo średnio wychodzi 10 havo z około 20 - 25 zet. A full herc z około 35 - 45 kapp. No i z zet znacznie lepsza nagroda. Jednym słowem najpierw rób zety

11. ty chyba sobie zartujesz 20-25 na full? 30-40

12. Różnie bywa. Dlatego ja upierałbym sie przy kappach bo to herki są end-game itemem i ich bonus jest o wiele, wiele lepszy niż havoców. A zrobiwszy 40 kapp dostaniesz z 10-15-20 LF4. Full havo zrobisz załóżmy po 30 zetach. Nie ma farciarza który z 750 kluczy skosiłby tyle LF4...

13. .PAWEŁ10.

.PAWEŁ10. User

poczytaj sobie ile średnio wychodzi. Jest od tego temat "havoci - chwalimy się" Wystarczy spojrzeć, że zety są łatwiejsze, mają lepszą nagrodę i trzeba ich mniej złożyć. A przy okazji wpadają części do apisa/zeusa (nie wiem czy masz) no i lf4 + profil. Znaczna większość UFE czy SFE zaczynała najpierw od zet. Ale wybór należy do Ciebie;) Także ja popieram mod_astrala, żeby najpierw składać zety. A jeżeli z początku nie chcą lecieć to nie ma się czym przejmować. Ja po 14 zetach miałem 3 havo. Teraz po 21 mam już 7havo i z ostatnich pięciu zet wypadły 3havo, więc ja bym wybrał zety i składał je na premce + rabat + czasami występuje ten bonus na tańsze składanie wrót, to ci da dodatkowe 12% taniej.
    Jakiego se piwa naważysz, takie wypić będziesz musiał:p:D

Postrach endurium. I tak prędzej czy później będzie musiał zrobić full havo (zresztą ty też), bo nie wyobrażam sobie, że będziesz latać bez havo (każdy porządny gracz je ma). A jeżeli zrobi je szybciej, to szybciej poprawi profil, zbierze kilka lf4 + może jakiś Profi - desing. A akurat klucze z zet + lf4 później zdobyte z kapp dadzą około 35 lf4, czyli full (nie licząc peta). Chociaż tu wszystko zależy od szczęścia

Ostatnie edytowanie: 10 kwietnia 2015
  14. dert3496

dert3496 User

Ale wez pod uwage ze nie bedzie tych zet robił 24/7, tlyko bardzo mysle rzadko, dlatego cma nie pasoje, raczej wiecej czasu bedzie bił alieny, dk moze z kims kubiki, dlatego polecam romba (ułatwia znacznie stanie na dk, i bicie kubika tez)
    serce... ostatecznie na pall lub do trzymania z kims kubika.
    cma... dobra na wrota, ale z jego EQ to najgorsza mozliwa opcja.
    Polecam romba, kupilem i sie nie zawiodłem

15. Ok złoże zety, apisa, zeusa mam. z tego co mi wyszło to na rabcie i czasowej znizce zloze ok. 20 zet :p mam 3 havo na 11 to gdybym mial full na 31 to by bylo fajnie :p dzieki za rade, pozdrawiam

16. .PAWEŁ10.

.PAWEŁ10. User

haha nie ma za co;) i powodzenia w zetach:p:D

17. DracoNkP

DracoNkP User

Old Full Elite.
    Hale:Aegis(elite), spear(veteran), vega.
    Drony: 8x irys (lvl: 13, 4x11,3x10)
    Lasery: 1xlf4 (1 lvl)
    -2 havo, 1 herc.
    pp:15
    formacje: Bariera, Netoperek.
    11 lvl pet: zbieracz 3, zbieracz palki 3, kamyk 3, handlowy 3, naprawczy 1.
    Osłony: 5 x bo2 (lvl2)
    7 części Apis, 5 części zeus.
    Brak premki.

Mam pytanie:
    Ulepszać nadal drony do 16 lvla i dopiero kupić Ćmę, czy kupić ćmę i dopiero kończyć ulepszać drony?
    Potem myślałem nad tym aby składać kappy i zety za Urke, uważacie, ze to dobry pomysł?
    Albo może kupić jeszcze do tego serce lub romba ?
    Co sądzicie? Może ktoś ma jeszcze jakiś inny pomysł?

18. Hmm, no nie wiem. Wydaje mi sie, że najpierw powinieneś dokupić 11 B02. Bo nie latasz chyba z A03?

To po pierwsze. Po drugie: nie wiem co Cie natchnęło do ulepszania dronów na tym poziomie, ale na pewno nie rozsądek. Zamiast tego miałbyś już PP o wiele bardziej rozwiniete i sto razy wiecej korzysci niz marne 4% dmg i 8% SH na samych dronach.
    Również wydaje mi sie, że bariera jest niepotrzebna. Zmarnowana urka. Nasampierw kupuje się zazwyczaj serce, romb, ja osobiscie kupilem ćme. Wspaniała formacja na wszystko. Najlepsza na wrota.

Dlatego: zaniechaj poki co ulepszania dronów. To sie robi mając full havo/herc i minimum 24 pp.
    INWESTUJ W PP. 24 to podstawa.
    Kup ćme. Rób wrota, jesli za urke to oczywiscie z rabatem. Od Ciebie zalezy jakie, ja polecam kappe, chociaz zeta przyjemniejsza.

19. lFr0z3nTl

lFr0z3nTl User

Witam,
    (od razu mówię że jestem flaxem)
    posiadam golca, mam 13 lvl,
    mam jakieś 13 lf3 (z jedynek biję po 2,5k)
    5 najlepszych napędów speeda (na swoim fs wyciągam jakieś 450)
    3 B02 (wyciągam jakieś 100k osłonek)
    7 flaxów, formacja strzały (żadnego irka)
    3 PP wydane w pierwsze 3 niebieskie,
    20 mln kredek.

Od razu mówię, że nie mam zamiaru wydawać jakichkolwiek pieniędzy na grę.
    Pewnie niektórzy powiedzą, że mam składać wrota, np. alfę. Tylko że sam będę ją robił kilka dobrych godzin, a peta nie mam, bo jak dla mnie 50k uri to jest kosmos. Parę osób powie że mam licytować lf3, osłonki i irki, ale nie jest to takie łatwe, bo chodzą po 30-50k a ja niestety tyle nie mam i w najbliższym czasie raczej nie będę miał. Pytanie jest takie:
    Co mam zrobić, żeby jak najszybciej stać się "lepszym"? Co bić, co kupować i na co wydawać uri oraz kredki (oprócz formacji, bo dla mnie to też kosmos 100k uri)? (kuby i dk odpadają, bo jestem strasznym flaxem)

20. ghy123

ghy123 User

Lataj po x5 a najlepiej lataj z kimś dobrym co ma kamyka zbierajcie jak najwięcej alienów i można sporo zarobić jeśli masz jeszcze dużo misji na pierwszą gale wykonaj najpierw te misje możesz sie też przejść na lenova ustawiasz formacje strzały i rakiety ulepszasz sepro i bijesz siby też można sie dorobić