W co dalej inwestować? - pisz tutaj

Temat na forum 'Pytania ogólne' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 5 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Goro^^

Goro^^ User

Najpierw zaopatrz się w full najlepszych gen. napędów. Bez tego będziesz padał jak mucha nawet od starych fulek.
    Co do zarabiania. Jeśli na 1 gali to leonek i simony, mordony, bossy na x-3(deva i siby się nie opłacają wystarczy sobie policzyc stosunek hp i sd do zarobionego uri) Ulepszaj skylab i wysyłaj promerium, konieczne do do rozwoju wyposażenia.
    Alernatywnym sposobem jest pallka. Jeśli na twoim serwerze któraś firma tam dominuje to opłaca się na nią przenieść. Robisz pierwszą zete(robilem gorszym kontem niz twoje) i kupujesz peta, dobijasz do 8 lvl, kupujesz zbieracza surowcow i dalej palka.
    Jeśli palka nie wchodzi w gre to vega na złotku, niewidka i zbierasz boxy na 4-x(ja tak zarobilem na peta), a energie we wrota.
    Jeśli powyższe opcje cie nie interesuja(choc powinny jesli chcesz sie rozwinąć) to lecisz na x-7 i bijesz dk, pocwicz troche orbitowanie alienow i ubijesz bez problemu. Najlepiej bić przy bazie klanowej, bo jest dobrą ochroną przed wrogami.

lFr0z3nTl lubi to.
  2. Vastoy

Vastoy User

Witam, aktualnie zatrzymałem się w miejscu i jedyne co robię to zbieram palladium (trochę to jednak zaczyna mnie nudzić :().

Moje wypo:
    - Aegis,
    - 31 LF-3,
    - 19 B02,
    - 17 G3N,
    - 8 Irysów,
    - 10 PP,
    - Formacje serce,
    - PET 15lvl; kamyk 3, zbiercz 3, lokalizator 3.

* 50 tysięcy uridium,
    * 300 milionów kredek.

Co dalej robić? Na co zbierać etc.?

3. Inwestuj w PP. Mało masz. 24 to podstawa także zbieraj, zbieraj.
    Wartoby zakupić również ćme na wrota i pvp, ale to jak już wolisz.
    za kredki kupiłbym aegisa elite ale to musisz dozbierać jeszcze ociupinke. tak ze 400 mln.

4. z zet ? to nawet z 15 wychodzi 10 havo

5. nawrot3

nawrot3 User

Witam, aktualnie mam golca 29 lf3 1xlf4 5xirysów 3xflaxy,10 bo2,irysy na stopniu ulepszenia 10,10,10,9,7 (planuje zrobić wszystkie osiem irysów do 10 i dopiero potem do 16 co o tym myślicie?) wszystkie dodatki są, 3 PP, w trakcie skladania zety 25 czesci

6. Możesz mi wyjaśnić po co te drony ulepszałeś?? Absurd. Absurd, jeszcze raz absurd.
    Masz 3pp chlopie, nie masz full B02 i LF3
    PO CO ULEPSZAĆ DRONY NA TAKIM POZIOMIE GRY?? Nie rozumiem tego.
    Mogles nie wspominac o tych ulepszeniach bo tylko sie skompromitowałeś.

Dlatego najpierw dokup 3 irysy, B02 do 16, LF3 do 31 i PP do 24.
    Jakbyś nie ulepszał tych głupich dronów to byłbyś o wiele, wiele dalej w rozwoju, a tak to masz 4% wiecej dmg i 8% SH czyli zawrotne 6 dmg na jednej lf3. Gratuluje

7. nawrot3

nawrot3 User

nie wydaje uri na to co moge kupić za kredyty :), nie za bardzo rozumiem po co ten hejt...

8. .PAWEŁ10.

.PAWEŁ10. User

cdd i tak musisz kupić, bo z handlu ie wygrasz np. 300 na jedno PP, składaj zety do bólu i przy okazji za kredki kupuj najpierw irysy, później lf3, a na końcu bo2

9. Witam, mam pytanie w co dalej inwestować?, otóż posiadam:
    Vengeance ze wszystkimi designami prócz żółtej,
    10 LF3, 10 gen. napędu [elite],
    Prawie złożoną LAMBDĘ,
    0 Irków, Flaxów oraz osłon,
    Dlatego, aby zrobić wrota mam myśleć nad Irkami za uri (Dopiero co zacząłem grę 4dni temu) czy kupić Flaxy, czy zrobić to pół na pół [mam rabat 30%], każde wrota da się na Flaxach wyjechać tyle wiem, ale chciałbym wrota zrobić nie martwiąc się że padnę, dlatego mam pytanie:
    Co dalej? :)

10. Zumir

Zumir User

Na początku zostaw lambde na później, rób epsilony albo zety, skup się na lf3 i irkach i systematycznie buduj skylab

11. jaroo20

jaroo20 User

Witam doszedłem do takiego stanu gry, że nie wiem co dalej robić.

Może zacznę od wyposażenia:
    Statki - Liberator, Piranha, Leonov, Nostromo, BigBoy, Vengeance, Goliath, Aegis, Citadel i Spearhead

Drony - Apis 10lvl, 8 Irysów 11lvl, Zeus tylko 5 części.

Lasery - 2 x LF4 16lvl, 23 x LF3, 16 x LF2

Wyrzutnia - 2 x Hellstorm2 16lvl

Generatory - 19 x G3N-7900, 19 x SG3N-B02 (w tym 6 na 2 lvl)

Dodatki - Wszystkie dostępne za kredyty i uridium

Formacje dronów - Serce, Ćma, Szewronu, Bariery, Strzały i Żółwia

PET - 8lvl, mechanizm zbierania 3lvl i kamikaze 3lvl

Designy - Wszystkie dostępne na handlu z aukcji godzinnej dla Vegi i Golca oraz spectrum. Do dronów tylko jeden Havoc.

Profil Pilota - 23 PP poszedłem w tajniki polowania nie czuję się na siłach aby wojować narazie na PvP dlatego postawiłem na większy DMG przeciwko alienom.

Nie wiem co dalej czy ładować urkę we wrota czy może w ulepszenia a może ktoś ma inny pomysł co dalej.
    Z góry dzięki za pomoc.

12. .PAWEŁ10.

.PAWEŁ10. User

jeszcze masz sporo do roboty:p zety, zety i jeszcze raz zety!:D Klucze na event na zeusa. Aha i ulepszenie lf4 jest mniej opłacalne od ulepszeń dronów (zanim zrobisz full havo to z kluczy złożysz zeusa raczej)

13. Mam 9lvl, Goliata design Bastion, 2 drony Flax 3lvl,
    3,500,000 kredytów
    20,000 uri
    3 LF3, 3LF2, 11 MP1
    szybkośc: 2 napędy G3N-7900, 11 napędów G3N-3310
    osłona: 2 generatory SG3N-B02, 11 generatorów SG3N-A02

I nie wiem czy kupowac PETA czy bronie albo osłony

14. .PAWEŁ10.

.PAWEŁ10. User

najpierw kup 13 generatorów napędu G3N-7900. (tyle, żebyś miał 15)

15. No ale co mi to dalej... to mi zabierze całe Uri!

16. .PAWEŁ10.

.PAWEŁ10. User

może i zabierze, ale full napędów najlepszych to podstawa w tej grze. Dzięki nim masz szanse uciekać lepszym

17. SAJMON#v1

SAJMON#v1 User

Mam vege, 13 lf3, 5BO2, FS, 1 iris, 7flaxow, peta 5 lvl

18. $THE7END$

$THE7END$ User

Witam, w co mam dalej inwestować?
    Posiadam:
    Goliath - zbieram na Spectrum'a (z handlu)
    Aegis Veteran
    8x Irys - 2lv
    Apis- 26 części ( koszt 155k uri)
    Zeus- 5 części
    7 Havock
    1 Hercules
    1 LF4
    Full LF3, BO2 - 1lv
    Formacja- Romb i Ćma
    PET- 3 Kamyk, 3 zbieracz, 3 handel, 3 zbieracz surowców
    23PP
    Zastanawiam się nad zakupem Apisa..
    Aktualnie składam cały czas Zety.

19. .PAWEŁ10.

.PAWEŁ10. User

nie kupuj apisa. Klucze z zet przeznaczaj na event na zeusa i rób tyle zet, żebyś miał 10 havoków. Całą urke z zet też przeznacaj na klucze na event na zeusa. A Aegisa kup zamiast spectruma na handlu

20. Cześć. Zamierzam po raz kolejny polatać po kosmosie w przerwach od *pewnej gry* :cool:

To moje rzeczy:
    Poziom:
    15;
    PP:
    17;
    Statek: Aegis Veteran;
    Hale: 1;
    Formacje dronów: Romb, strzała, żółw;
    Drony: 8x Irys na szóstym poziomie;
    P.E.T.: 4 lvl, Kamikadze 1, Zbieranie 2;
    Lasery: 31 LF3, jakieś 20 LF2;
    Osłony: 16 BO2, 2 BO1, kilkanaście AO3 (ale i tak latam z max 16 BO2 i to tylko na ucieczkowej);
    Napędy: 15 najlepszych;
    Wyrzutnia: HST 2;
    Wrota: Jedna alfa skończona, druga 33/34; w pierwszej Becie zostały tylko protki, Gamma 68/82
    Energia do wrót: 120 za darmo;
    Amunicja: 7k makaronu, 60k białki, 50k zielonki, 120k niebieskiej, ponad milion x1, 40k SAB;
    Ulepszenia: napędy złotkiem, generatory i rakiety sepromem.

Kredyty: 500mln
    Uridium: 90k

1. Jakie wrota składać po skończeniu bety i alfy? Zety i lambdę? Dam tam radę?
    2. Jakie alieny bić? Aktualnie klepię duże i bardzo duże krychy. Pchać się na jakieś 5-1 czy coś? Może grupowo kubiki robić?
    3. Na co wydawać uridium? Kupić CCD jak będzie zniżka? Może ulepszać drony czy lasery? Albo kupować klucze do skrzyń?

Dziękuję wszystkim za pomoc i pozdrawiam :D

2.6. Reklamy

Reklamy na forum są zabronione, np. reklamy innych gier, for, itp. Zabronione jest również zakładanie na forum tematów, które mają na celu czerpanie korzyści finansowych.

Pozdrawiam
    SMOD_Myśliciel

Ostatnio edytowane przez moderatora: 25 kwietnia 2015