W co dalej inwestować? - pisz tutaj

Temat na forum 'Pytania ogólne' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 5 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. $THE7END$

$THE7END$ User

Dzięki :)

2. Zety porównywalne są trudnością do Alf. więc raczej dasz chociaż dłuuuugo bedzie. Ja zamierzam, zrobić Zety i Kappy. Lansowac się koroną nie muszę.
    Generalnie moją mapą domową jest x-7 więc tutaj odpowiedz jest jasna. Idzie uri jedzie kasa. A czasem nawet trafia się darmowy BOSS Krycha na żylecie.
    CDD i profil do 36 PP. Laserów się nie ulepsza chyba że masz nadmiar uri. Drony i owszem ulepszać. Klucze z Zet.

Julian_LaVaifu lubi to.
  3. .PAWEŁ10.

.PAWEŁ10. User

cześć, mam takie oto wyposażonko:
    15 lf4 ale jeszcze 400 kluczy do wydania
    8 iris, apis, zeus (16 lvl)
    Wszystkie statki
    32 PP (grube + tajniki 4/5)
    8 havo (nie chcą wpadac -_- )
    3 herk
    no i urka caly czas wpada i teraz czy dokańczać zety, tyle, że nie chcą havo lecieć, czy może zrobic sobie przerwe na A/B/G i urka na ulepszanie lf4? a może na klucze? A może na PP? A może na zety?? :D Co radzicie? (raczej doświadczonych pytam:p)

4. RONDO13

RONDO13 User

Rób zetki dalej. :p

A klucze na x2 LF-4 :)

5. .PAWEŁ10.

.PAWEŁ10. User

kurcze havo nie wpadają i aż mi chęć odchodzi do tych zetek:cool:

6. RONDO13

RONDO13 User

Więcej kluczy - więcej LF-4 :) No chyba że nie chcesz kluczy :p

7. AB*C^D

AB*C^D User

16 LVL
    2 Hale, Goliath oraz Leonov
    8 Irisów, 1 Havoc
    1 lf4, 29 lf3, 2 lf2
    FS, 17 bo2
    dodatki wszystkie najpotrzebniejsze.
    13 części Apisa [490k], 21k uridium.
    22pp (grube) ale PVP na razie mi się nie widzi, więc prawdopodobnie zresetuje coś pod def & alieny
    Pet lvl 7, wbijam mu 8 żeby mieć kamikaze 3. Po tym dokończę Gamme oraz Delte. Następnie zacznę składać do bólu Zety[do 10 havoców], ulepszyć 16 lvl drony i co później?

8. RONDO13

RONDO13 User

Herculesy czyli Kappy. Wylatuje LF-4 przy okazji. Ale zanim do tego dojdziesz kup jeszcze apisa i zeusa. ;)

9. Hej, w co mam dalej inwestować
    16lvl
    Spectrum, 31 LF3, 15 Bo2, 8 irków, 11PP,

Myślałem żeby nazbierać kredki - kupić hale i aegisa, potem romb/serce oraz P.E.T no i oczywiście PP :p
    Zgadzacie się z tym czy coś innego mam robić?

10. AB*C^D

AB*C^D User

No tak ale Zeus 1,5mln uridium, zanim złożę go przynajmniej na 30 części to wydam z dobre 1 mln uridium. Czemu też nie Zety? Zawsze to i CCD i klucze, które np. wykorzystam na event lf4/apis/zeus

11. RONDO13

RONDO13 User

Ja nie pisałem żebyś nie robił zet. :p
    Ja odpowiadałem na pytanie. :)
    Zetki akurat warto robić i je polecam.

Klucze możesz zbierać w trakcie eventu na zeuska.

12. Goro^^

Goro^^ User

Dobrze myślisz. Ja bym dodał jeszcze klepanie zetek, havo będą wpadać, CDD na PP i klucze (najlepiej otwierać na złotych) Możesz kupić też ćme to wygodniej będzie je robić.

13. .PAWEŁ10.

.PAWEŁ10. User

Dziękuje moderatorowi za usunięcie zbędnej kłótni ;) (to nie jest sarkazm, naprawdę dziękuję:p)

kris0211. i tomallo99 lubią to.
  14. $AdNaN$

$AdNaN$ User

Witam, nwm co dalej ;/
    Ogólnie statki wszystkie są, PP też wystarczająco, drony (irki + apis) wszystkie na 11lvlu, LF4 nie ulepszałem a ich 4 sztuki. Na 11 zet mam 3 havo i to mnie już zniechęciło zeby dalej je robic. I takie pytanie, probowac zbierac te havoczki czy raczej inne wrota? Lub też inne propozycje?

15. Leonek
    1 iris
    3lf-3
    2BO2
    2G3N-7900
    320k urki do wydania + rabat

16. Goro^^

Goro^^ User

4 hale Golec(Diminisher,Solace), Aegis,sperhead, Nostromo(5-2)
    Bo2, FS,lf3
    8irków i apis (brak ulepszeń), Zeus 23/45
    7 lf4
    5havo,1 herc
    27PP (bańka,lusterka,grube,kalibracja) Teraz idę w tajniki.
    Serca,ćma,romb
    PET-11lvl(kamyk,surki,handlowy)

Zety składam za palkę, ale co robić z uri? Zacząć ulepszać drony czy dokupić kraba na kubiki i jakąś jeszcze formacje?
    Myślałem też o kupnie kilku radarowych dla peta i zbieracza skrzynek. Co myślicie?

Takie pytanie dodatkowe :p Jak ubijam kubika diminisherem z sab/x3 (seprom, boosterki na dmg, osłonę) i schodzi mi ciut ponad 1 konfa, to dam radę aegisem z sab/x1?

17. .PAWEŁ10.

.PAWEŁ10. User

Wg. mnie ulepszenia najpierw, bo ciężko potem 1kk urki zrobić, żeby to ulepszyć. Zety do full havo. Raczej ciężko aegisem sab + x1, ale sab + x2 już spokojnie bez boosterków

• Dodam, że posiada niezbyt wiele wolnego czasu ;)

18. Goro^^

Goro^^ User

A opłaca mi się kupić teraz zeusa za 230k, czy jeszcze trochę cierpliwości, bo sporo zetek przede mną?

19. .PAWEŁ10.

.PAWEŁ10. User

ja kupiłem za mniej więcej 250k zeusa i tobie też polecam, bo z prostej matematyki można wywnioskować, że bardzo nieopłacalnym jest zbieranie większej ilości części do niego, bo każda następna część mniejsza koszt budowy tylko o 10k, a nie zdobywa się jej w 6 kluczach ;)