W co dalej inwestować? - pisz tutaj

Temat na forum 'Pytania ogólne' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 5 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. golec enforcer / bastion
    7 flaxow 1 irys
    19 lf3, reszta lf2
    4 bo2, reszta bo1/ao3 po polowie

kupic peta i na skrzynki czy najpierw stara fe? (a moze jeszcze jakos inaczej :D)

2. Kupowałem peta, gdy byłem blisko starej fe, ponieważ wtedy urka na niego się przyda i na składanie zet (w PP lepiej wtedy nie inwestować, bo są zety, tak samo klucze i inne rzeczy się zdobędzie). Jeżeli zależy Ci na zetach to kupuj peta, exp na 8 lvl i zbieracza na 3 lvl kup i zbieraj. Jeżeli wolisz na razie rozwinąć aktualne wyposażenie to licytuj b02, bo masz mało, a one się przydadzą zwłaszcza na dk, bossy i ubery. Możesz kupić lf3 za 7k uri dzisiaj, więc trochę szybciej zbierzesz. Szkoda, że masz 7 flaksów, bo ten 7 jest drogi i lepiej zamiast niego licytować te b02, niż tracić na to kredki.

3. Niqued

Niqued User

Goliath venom
    1 irys 6 flaxow
    7x lf3
    4x bo2 reszta to bo1/ao3
    full napęd
    3pp 10cdd
    zeta 73/111
    formacja X i strzała
    W co mam inwestować urke i kredki. Licytuje lf3 ciągle.

4. Lepiej by było jakbyś kupił szybko lf3 za urkę, a b02 w tej chwili licytował, bo tu masz spore braki. Przy ok. 10 b02 i 15 LF3 licytuj LF3, dobij do full ich na aktualne wyposażenie i dopiero myśl o irkach. Potem jak dobijesz wszystkie irysy i LF3 na nie, to dobij te brakujące B02. W międzyczasie dobijaj urkę na PETA i składaj zety.

5. -Deesh-

-Deesh- User

Stara FE, golec, 1 LF-4, zeta 103/110, 10 pp, zbieram na aegis, w co dalej inwestowac?

6. Peta masz? Jak masz to na tym 8 lvl ze zbieraczem lub zbieraczem surków na 3 lvl? Jak tak to rób PP, by dojść do poszycia, a jak nie masz to rób, by łatwiej zbierać energie. Co do aegisa - zależy co bijesz. Bo jak masz misje lub chęci bić te ''małe'' to je możesz golcem bić, a jak te ''duże'' typu ubery, piraty - antki i bartki - czy bossy dk, bossy matki to aegis może się przydać do reperki. Na razie skup się na zetach z petem, a za urkę PP.

7. -Deesh-

-Deesh- User

A szykuje się może jakaś przecena na CDD? aha moje formacje to serce i ćma

8. Co do przeceny na CDD to i ja czekam. Często są przeceny w czasach eventu. Była wiem że jedna jak była helisa. Może w najbliższym czasie też być, więc warto zostawić urkę na ten czas. Ćma przyda Ci się do wrót, na sercu się nie znam to nie powiem.

9. Ale jakie wypo Ty masz a jakie on :p
    A zawsze ktoś na pallce robi misje na statki, więc to łatwy cel będzie ;)
    Ja bym proponował teraz boxy zbierać, w 2 dni z boxow tych nowych nazbierasz na zete ;)

10. Moje Wyposażenie
    4hale: golec(designy z handlu godzinnego), Aegis (to głównie nim latam), Leonov na I galę, Zamierzam kupić Speerhead'a ponieważ trochę latam na 5-3
    8 iris (2 havo) all na 3 levlu
    26lf3 (Mam aegisa więc te 26 laserki mi wystarczą) 1 lf4
    26 b02 i Oczywiście full Napędy
    pet 10 vl (zbieranie 3lvl (surki), Mechanizm handlowy 2, Mechanizm lokalizacji wrogów 3

18 pp (idę w grube)
    skylab wszystko na 10 lev.. ale i tak na razie więcej nie potrzebne bo seprom tylko na rakietki idzie

formacje: ćma, romb, za kredki.

6 do apisa
    2 do zeusa

Mam do zrobienia jeszcze betę.. zostały ostatnie 2 fale

Do wydania 100k urki :D

Co dalej poradzicie? :D

11. Witam mam problem w co dalej inwestować !

- Full lf-3
    - Full bo-2
    - 1 LF-4
    - 5 hal ( golec i vega ) zamieżam kupić spearheada za uri z zety
    - full irys na 3-2 lvl ulepszenia
    - 5 części do apisa
    - 5 do zeusa
    - 21 PP
    - nie mam peta

12. 20Aniel00

20Aniel00 User

Jest jedne wyjście pet (kup go i wyexp go na 8 lvl) a potem kup mechanizmy do niego tylko na 3 lvl
    ja polecam te : handlowy , lokalizator , zbierania surowców , zbierania jeśli masz premke to i kamyk na 3 lvl ;)

13. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Dylemat jest ale moim zdaniem masz rację, że pomysł numer 2 jest dobry. Co do protokołów to 8 potrzebujesz, a na pozostałe sloty dodałbym cargo ;) Nie wiem jak sutyacja z paladium u Ciebie na serwerze ale ja zbierałbym razem z petem ;)

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

14. ok.dziex aegis malo bije to minus [okolo tysiak mniej niiz gol ale ma swoje plusy]bije malo lecz latam na sepromie wiec 6900-7200 z 1 wystarczy zeby karetka bila po 30tys z4 np.na palladium

a teraz cos innego problem w tym ze mialem 3 klucze i jakos bez ewentu wyciagnelem spectruma no i wylicytowalem goliata/dostalem hale za free jakos wczesniej byla po50tys uri .dziwne[i dwie pierwsze hale za kredki]:/

ale do rzeczy to teraz co sie oplaca
    1-spectrum czy aegis?
    co lepiej bije mam 31lf3 podkrecone na 1 konfie na 16lvl a drony 11 i jeden 14lvl.latam na sercu mam tego romba ale mysle:
    2- o cmie?
    lub
    3- szkoleniowej?

prosze o pomoc

Ostatnio edytowane przez moderatora: 23 sierpnia 2015
  15. 20Aniel00

20Aniel00 User

a więc tak ja zrobiłem tak że odrazu kupiłem aegisa i to był mój błąd bo ja bardzo długo biłem wtedy dk i dostałem też z skrzynki diminishera i odrazu latam na golca ciągle ;) więc ja bym teraz nie kupował aegisa bo dziś każdy go ma i może cie ktoś leczyć z klanu naprzykład a golcem dużo bijesz + szkoleniowa i jesteś kox ;) czyli spectrum miej a szkoleniową kup :) ćme pózniej kupisz jak nazbierasz na nią urke :)

16. :)karetke juz mam /te jego umki bardzo przydatne.ja latam sam/a widac mniej razy padam na int1,bo tego nie jest latwo ubic i czasem wyskoczy taki co mam pozamiatane/ale mi bardziej misje w glowie,tez na urke i dobic do 20lvl i palladium a nie na wyloty vtedy spectrum mysle,szkoleniowa dobry pomysl .dziex.pozdro

ps.a moze kto inny ma innego pomysła?słucham dalszych rad...

17. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Opłacalne jak dla mnie jest ćma, do wrót i na statki, szkoleniowa do bicia alienów (20% to dużo) . Co do spectruma to nie wiem bo go jeszcze osobiście nie kupiłem ;)

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

18. 20Aniel00

20Aniel00 User

dla mnie też jest opłacalna ćma tylko zaraz po szkoleniowej :)

19. VrozaX

VrozaX User

Statki: Goliath, Vengance, Leonov i reszta za kredyty (10 hal :p)
    Designy: Wszystko z handlu (Godzinnego!)
    Lasery: 28 LF-3 reszta LF-2
    Osłony: 8 BO2 reszta BO1
    Napędy: Full
    Dodatki: Full
    P.E.T: 2 Zbieracze na 3lv i Naprawa na 1, a i Kamikaze 3 >>> Odblokowany 1 slot na laser i 1 slot na mechanizm.
    Premium: Tak
    PP: 5 i 23/48cdd
    Havoc: 1
    Drony: 8 Iris
    Formacje Dronów: Strzała i X

W co inwestować kredyty i uridium?
    Co robić w galaktyce?
    Piszcie! :)

20. BA_MENTOR

BA_MENTOR User

Na Twoim miejscu zainwestowałbym w Profil Pilota urkę a za kredki licytował najlepsze osłonki, żebyś zbyt szybko nie padał :D

Pozdrawiam,
    MOD_MENTOR

20Aniel00 lubi to.