W co dalej inwestować? - pisz tutaj

Temat na forum 'Pytania ogólne' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 5 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Już wole skonczyc te herki ( mam 6) i skonczyc ulepszać oslonki. Mam podwajacz już

2. FindnAme

FindnAme User

co dalej 26xlf3 1xlf4 10xlf2 20xbo2 20x naped 8irek aegis niedlugo sovergin 11pp kilka rzeczy w montowni to tyle

3. Alfa.Star

Alfa.Star User

zety? wiem ze banalne ale nie ma lepszej inwestycji tam dostajesz klucze ktore na zeucie otwierasz no i cdd zeby kolejne pp przydzielac. w lf3 nie inwestuj i tak w skrzyniach tego nazbierasz jeszcze. czemu akurat sovereign nie lepiej jakis statek ktory ci sie przyda jak solace albo spectrum? wiesz te 7% do bicia wrogiej firmy to przy twoim koncie marny dodatek a na alienki chyba nie dziala :)

4. -Wicherek-

-Wicherek- User

przydałoby mi się kilka porad bardziej doświadczonych graczy, może zacznę od początku:
    - serwer pl1 EIC
    - 11 lvl
    - 8 irysów 6 lvl
    - Osłony BO-02 - 20 sztuk
    - napędy 7900- 20 sztuk
    - pet 3 lvl
    - LF3 - 15 sztuk
    wszystko oczywiście bez ulepszenia,

w hangarze wszystkie statki dostępne z aukcji dziennej w tym : goliath enforcer, leonov, vegeance
    Dodatkowo citadel, którym latam ze względu na dużą ilość HP.

Powoli zbieram kredki na kolejne laserki LF3, ale strasznie powoli to idzie.
    Stąd moje pytania o porady:
    1. gdzie najlepiej latać po te kredki?
    2. czy warto zainwestować URKE i kupić spearhed-a i wtedy uderzyć z niewidkami po paladium i zbierać by wymieniać na energie
    3. A może lepiej dociągnąć do 12 poziomu i przerzucić się na 2-8 i bić streuneR-y?

Z chęcią posłucham też jakichś innych propozycji jak dalej grac i się rozwijać :)

5. Alfa.Star

Alfa.Star User

najlepiej to znalezc klan i klanowo bic dk)bdk albo zbierac boxy tam troche wpada, od 17 paz event sie zacznie to w bixach wiecej wszytkiego bedzie i wrota dadza na ktorych troche bys zarobil

~~Angello~~~ lubi to.
  6. Utylizator

Utylizator User

-pl3
    -a-elite, a-sperhead, a-citadel g-spectrum,g-sentinel
    -9x lf4, full lf3/ bo2
    -8x irys, apis 6x havoc
    -pet, 3lvl kamikadze, lokalizator, zbieracz,
    -formacje: romb, cma, serce, pierscien
    Teraz pytanie co mam dalej robic? Mam 2 zety i 2 hadesy na podwojne, posiadam 180k urki, czekam na rabat na formacje i chce kupic szkoleniowa. Myslalem tez o robieniu kilku hadesow na podwojnych w nadziei, ze poleci lf4, nie wiem jak z dropem na tych wrotach dlatego tu sie pytam. Z gory dzieki

7. Na lf4 z hadesa mozesz liczyć jak na lf4 z boxa :p najlepiej rob kappy bo tam masz 75% szans na cos ciekawego w tym herka lub lf4 ;) z reszty uri ktora chcesz wydać na formacje proponuje ulepszać w piątek drony lub lf4 ktore masz :)

8. Xihier

Xihier User

PL3
    - Goliath/Spear/Aegis
    - 8 irysów - 4lvl all
    - 2x havoc
    - Ćma i za kredki
    - Pet 3lvl: Zbieracz/Surki/Kamyk/Handel
    - Full LF3/Bo2/Napędy
    - 14PP
    - 9 części Apis, 5 części Zeus
    - 53 Klucze do Skrzynek

Mam 111Mln Kredek, 407tyś Uri i w co inwestować?
    Wrota:
    Alfa 32/34
    Beta - Stoi
    Gamma 81/82

Zastanawiam się nad skończeniem tych wrót (Palka) a za uri kupić klucze do skrzyń gdy będzie rabat i dokupić rabat 25% + 5% premka i spróbować zdobyć kilka LF4/Apisa
    A za kredki zakup Cytki?
    Albo na co innego wydać?? Propozycje mile widziane:)

9. Alfa.Star

Alfa.Star User

czekaj na podwojne z tym rabatem a potem zety skladaj za kazda wtedy masz 50kluczy i 100cdd mysle ze tak z 8 zet powinienes zlozyc to jest 400 kluczy i 800 cdd a dotego szansa na havoki

10. rvfvs

rvfvs User

• golec+designy z godzinnej
    • 8 irysow, 26 lf3, 20 bo2, fullspeed, 8lv peta ze zbieraczem boxow 1, formacje dronow za kredyty; 31/34 alfa, 34/48 beta, 48/82 gamma, innych nie skladalem; 7PP
    • do wydania 270k urki
    • 16lvl

11. Co dalej :)
    - Goliath/Ageis/Citadel/Spear
    - 8 iris,1 apis ,6 czesci do zeusa
    - full havo, 4 herc
    - Pet 15 lvl
    - full lf3, 17 lf-4(14 na 16 lvl ),full bo2,napedy
    - 38 pp

12. Alfa.Star

Alfa.Star User

wiesz co na twoim miejscu to bym zety skladal tak jak kazdy poczatkujacy gracz to robi a abg sobie odpuscil zostawil jak konto bedzie mocniejsze. w zetach masz klucze i cdd. jak chcesz boxy zbierac to musisz zainwestowac w zbieracza 3
    drony i oslony ulepszone ze lf4 ulepszasz? z twoim kontem troche abg na ammo a na podwojnych kappy

13. xGRABARZ

xGRABARZ User

No to teraz ja :D
    Pl1 MMO lv14
    statki : wszystkie z aukcji :)
    lasery : 3 lf3 , 31 te eventowe po 300k (145 dmg w npc)
    drony : 4 irysy,3 flaxy (licytuje codziennie i próbuje wyrwać coś w cenie 4kk-6kk )
    formacje : za kredki i kupionego nietoperza :))
    generatory : 3 bo2, 3 najlepsze napędy
    pp : 0 ;[
    skylab : codziennie rozbudowuje. Rafinerie prome,end,terb,promet,dunariu na 13-14, promerium 11 seprom 8..
    gg : energie pakuje w zety
    Pet : 4 lvl (kupione w tym craftingu za łączna sume dodatków 25k uri,expie go jak mogę)
    mechanizmy : zbierania boxów 1 lv

do wydania mam około 80kk kredytów, 90k urki

uwagi:
    o kredyty się nie martwie, urke zarabia się cięzko - 15-30k dziennie, nie pakuje hajsu w grę, jedynie na premke moge coś odłożyć ;)
    Co do laserów to raczej nie będę zamieniał na lf3, bo po co ? 145 a 150 to znikoma różnica,zwłaszcza że planuje głównie farmić sobie na złotku po wbiciu 20 poziomu rafinerii,Myślę żeby szybciutko dobić do 8 irysów i full napędów, następnie zbierać mase szmalu na 32 bo2. Ale co dalej ?:) Jakiś doświadczony gracz może by się wypowiedział

14. Co dalej? Wszystko w w/w opisie jest OK. Ja bym przyoszczędził parę groszy jeśli jest możliwość i w okresie w którym miałbyś więcej czasu na grę zainwestował w premium. Podczas promocji zakupił kamikadze lvl3, oraz zbieracz lvl3 jak i mechanizm handlowy lvl3, aby maksymalizować zyski. Za kwotę 90k uri byłbyś w stanie na oko zakupić wszystkie te 3 mechanizmy na promocji ( NIE KUPUJ POZA promocją ). Umili Ci to grę, a z pakietem premium możemy "strzelać" petem na lewo i prawo :) co przy niskim dmg zwiększa nasze zyski o dobry procent. Pet najszybciej zdobywa level robiąc misje ( przypominam o włączeniu go podczas zakończenia misji ). Warto również byłoby przeznaczyć jakieś 50k uri na cdd podczas promocji ( około 238 cdd) co daje nam przy zerowej ilości cdd aż 6 punktów postępu, a jeśli chodzi o dalszą część w co inwestować to po prostu za jakiś czas znów odezwij się w tym dziale :).

xGRABARZ lubi to.
  15. 6 lvl
    golec, leonov, vega
    1 lf4, 3 lf3, 2 lf2, 1 lf1
    2 7900, 2 bo2, 6 6900, 3 3310
    skylab 0
    urki 300
    kredytów 0 (potrzebuję tego w tysiącach milionach, gdzie się szybko dorobie? - nie licząc zysków ze skylabu bo to dopiero za 2-3 msc)
    dodatki mała ilość, licytuje co tanio wyrwe

Całą urkę wpakowałem w klucze i dupa... nic nie wypadło ciekawego :(

W co tu inwestować, nie grałem od 2009 i dużooooooo rzeczy się pozmieniało.

Serwer polski

W planach:

zostawienie 25k urki na peta

2.21. Multikonta na forum
    Blokada konta na forum uniemożliwia użytkownikowi zalogowanie się na to konto. Próba omijania jej poprzez logowanie się z innego konta jest zabroniona.

Kara:
    51 pkt, permanentna blokada kont na forum lub w skrajnych przypadkach blokada konta w grze.

MOD_Matroz

Ostatnio edytowane przez moderatora: 24 października 2016
  16. Cześć.

Słuchaj wiem, że tutaj wtrącam się o zbudowaniu konta. A tu jest temat: "Inwestować". Przepraszam za to ale musze coś powiedzieć kolejność jak opisałeś wyposażenie.

Najpierw musisz kupić wszystkie lasery LF-3 czyli 15 sztuk dla Goliath'a, kolejne też generatory prędkości i osłony tak żebyś mógł silny i długo latał na mapie. Kup wszystkie drony 8 Iris i dokup 16 sztuk laserów LF-3 - to ogólnie nazywa się Full Elite (FE). A potem dałbym 50 tys urki na peta a potem dokup te reszte co znajduje się w pecie.

Sprawa kredyty - jak narazie masz 6 level, jeśli bedziesz miał Full Elite to szybko nabijesz w mapach x-3 lub x-4 żeby dojść do 12 level i leć na krychy w mapach x-6 i x-7 bo się opłaca szybko zarobisz kredytów i też urki po 128 uridium.

Teraz nie dałbyś rady takie wyposażenie tak jak mówie lepiej zbuduj konto jako FE (Full Elite) to dopiero zacznij inwestować na peta lub zrobisz wrota zete bo dużo wypadają. Teraz jak widzę twoje wyposażenie jest słabe musisz mocnić. Wiem, że długo nie grałeś od 2009 roku i się zmieniło :) naprawdę chce Ci pomóc aby twoje konto było lepsze :) jeśli jakieś pytania pisz śmiało :)

pozdrawiam :)

17. Xihier

Xihier User

16LVL
    - 8 irków (4lvl all) + Apis (1lvl) 2Havo, 4 Demony
    - 70+ LF3, 60+ BO2, 13 LF4 (1lvl)
    - Cytka, Spear, Aegis, Solace, Diminisher, Sentinel, Venom, Vega Lightning
    - Wszystkie dodatki, dużo niewidek
    - Pet (8lvl) + Surki/Zbieracz/Kamyk/Sprzedaż surek (3lvl all)
    - 17PP + 122/152 Cdd
    - Skylab full 20lvl
    - Gamma Stoi, zeta 56/111
    - Zeus 5/45 części
    - Formacja Ćma i reszta za kredyty

Na co teraz zbierać uridium? I co dalej robić z kontem? Gdzie klepać urke? (Dalej na x-6/x-7)?
    Praktycznie stoję w miejscu bo nie wiem co dalej zrobić (ale urke nabijam)
    Myślę nad formacją szkoleniową i ulepszanie dronów

18. Alfa.Star

Alfa.Star User

obecnie masz fajne darmowe wrota ToT wktorych i ammo i urka siedzi. z twoim wyposazeniem mysle ze kilka mapbys przeszedl. jesli masz premke to sporo z kamyka mozna tam zrobic i ladnie zarobic. urke to w zety inwestowac bo tam i pp rozwiniesz i kluczyki a dodatkowo szansa na havo. Poza tym 3-6/3-7 do oporu

Xihier lubi to.
  19. .Obelix.70

.Obelix.70 User

Na pytanie "co robić z kontem?", musisz sam sobie odpowiedzieć. :)
    Ale jak zdecydujesz się grać dalej to zawsze warto zainwestować w mocniejsze bicie, czyli Zeusa i więcej LF-4 (Hadesy przy podwójnych?).
    Póki nie masz full havo to przydadzą Ci się demony, czyli rób ToT, póki jest.
    Więcej PP by Ci się przydało, więc Zeta przy podwójnych (jedną postaw, drugą złóż i czekaj na event).
    Jak chcesz polować na graczy, to Gamma przy podwójnych da Ci 120k białki.
    Jak wolisz bić alieny, to faktycznie ta szkoleniowa się przyda, a jak chcesz bić solo Cubika to i kółko.
    Czyli masz co robić. :)

Xihier lubi to.
  20. lvl 13, golec spearhead e, 8 irysów na 1 , 18 lfe, 19 sl2? 16 bo2, full speed, skylab 15 lvl , pet lvl 5, 3 pp Co z tym dalej robić? Chyba najlepiej full lf3 pp czy ulepszać drony? Obecnie mam z 105k uri​