walka o wplywy

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika ZUΟ™, 3 lutego 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. ZUΟ™

ZUΟ™ User

witam.

Temacik wczesniejszy juz zamkniety a odp polowiczna. Wiec prosze moda o wyczerpanie tematu i odp na pyt:
    - ile pkt powazania i doswiadczenia dostala wygrywajaca frakcja?
    - czemu zamiast dodatkowych 10% bonusu do skrzynek mam tylko 5%?

Z gory bardzo dziekuje.

Pozdrawiam.

2. Trudno powiedzieć, w czasie trwania ostatniej Walki o wpływy, bonus dla firmy był zależny od ilości punktów jakie zdobyła w czasie akcji dana frakcja. Niestety informacja ta gdzieś się zapodziała (w sumie ostatnio firmy zdobywały więcej punktów więc teraz mogą to być inne przedziały) więc jedynym sposobem by się przekonać jest sprawdzenie tego samemu.

W przypadku serwera PL2, walki wygrało MMO zdobywając 3.353.106 punktów, dało to bonus w wysokości 15% więcej PD oraz poważania.

W tym przypadku nie mam pojęcia co może być przyczyną, opis w FAQ jest tak dziwnie podany że trudno stwierdzić czy bonus do skrzynek dopisywany jest w trakcie trwania akcji czy dopiero po jej zakończeniu:confused:.

Pozdrawiam
    SMOD_Myśliciel

3. ZUΟ™

ZUΟ™ User

A jak sprawdzic to samemu?

4. Jeżeli nie posiadasz żadnych boosterów, designów dodających PD lub poważanie poleć na dowolną mapę i ubij dowolnego aliena sprawdzając ile Pd lub poważania otrzymałeś, potem porównaj to z wartością bazową danego aliena, np.

w przypadku Lordakii za ubicie otrzymujemy 800 PD, jeżeli otrzymasz 920 PD znaczy że firma dostała bonus 15% PD ponieważ: 920/800 = 1,15. To samo tyczy się poważania:p

Poza tym, spojrzałem na FAQ i wychodzi na to że każda z firm otrzymuje bonus do PD oraz poważania w zależności od ilości punktów jakie zdobyła:eek:

Pozdrawiam
    SMOD_Myśliciel

5. Fakt do skrzynek dodaje tylko 5%, sprawdzone przed końcem walki o wpływy tj. 1.02.2015 ze skrzynek miałem 182, 363 uri - od 2.02.2015 mam 191, 381 uri co daje + 5%