Wiadomość w skrzynce

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika -***dzikus***-, 11 grudnia 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Witam dzisiaj dostałem wiadomość na skrzynke w grze o treści :

Piloci!
    Firma Bigpoint przeprowadza ankietę graczy
    Za wypełnienie ankiety każdy gracz otrzymuje bonus kod.
    Spis treści skrajem bonus kodu:
    ●Premium/10.000 RSB-75/5.000 URI/
    ●Premium/CYBORG/1 LF4 (H)/
    ●Premium/1 LF4 (P)/HAMMERCLAW/
    ●150 oil/100.000 URI/1 Spartan/
    ●Premium/5 oil/1 LF4 (M)/
    ●Premium/1 LF4 (P)/MIMESIS/
    ●Premium/1 Spartan/1.000 URI/
    ●1 LF4 (H)/Premium/1 Spartan/
    ●1 Spartan/15 oil/1 LF4 (P)/

Bigpoint na stronie: *coś*

Z najlepszymi życzeniami,zespół Bigpoint.

Co to jest/ czy to strona BP/ czy ktos probuje ukrasc tak konta ?

Dla bezpieczeństwa usunąłem link.

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

Ostatnio edytowane przez moderatora: 11 grudnia 2017
  2. Cooo? brzmi ciekawie a u mnie czegoś takiego nie ma :(

3. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Jest to próba wyłudzenia konta. Pod żadnym pozorem nie wchodzić w ten link, który usunąłem, aby nikt się nie nabrał. Możesz takiego gracza zgłosić do PT podając link do jego profilu oraz screen wiadomości jako załącznik.

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

4. jest to podrobka strony darkorbit , celem jest zalogowanie sie na tej stronie po czym oszust dostaje twoje pasy i czysci konto ;)

5. Zbyt piękne żeby mogło być prawdzie ;) Myślałem że już nie ma takich rzeczy a pamiętam jak parę lat temu podejrzane wiadomości były na porządku dziennym (przynajmniej u mnie)

6. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Niestety takie akcje mają miejsce. Sam osobiście jeśli się nie myle dostałem w sumie 7 takich wiadomości wciągu roku. ;) Dlatego warto ostrzegać przed takimi wiadomościami ;)

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

7. ViperΔ

ViperΔ User

A ja nigdy nie miałem takiej sytuacji. Taki gracz i tak z multikonta pisze takie rzeczy więc nie ma sensu ich banować

8. Często też są to konta które w to weszły, przypadki się zdarzały że i nowe na dzień dzisiejszy fulki wysyłały takowe wiadomości, więc nie tylko multikonta z flaksów wysyłają

9. bartekzm

bartekzm User

Swego czasu temu było konto co miało w nicku stronę z końcówką .ru , kilku z ciekawości wbiło na tą stronę. Dwie osoby już konta nie mają(a były to dobre konta). Podobno wejście w link może pobrać wirusa na komputer, dzięki czemu atakujący może widzieć twój ekran u siebie i mieć dostęp do wszystkiego co na kompie trzymasz. Znajomemu wyczyścili nawet konto PSC...

10. ViperΔ

ViperΔ User

Cookie sprawdziło

11. bartekzm

bartekzm User

Viper, nie wiem, nie znam się na tym sposobie. Nie kradłem nigdy konta i nigdy nie zamierzam :p

12. ViperΔ

ViperΔ User

Raczej tylko tak mogło wyciągnąć wszystkie info z przeglądarki bez żadnego ściągania

13. MOD_Moth

MOD_Moth User

Brak aktywności, zamykam.

Pozdrawiam,
    MOD_Moth

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.