Więcej ochron dla początkujących

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Ghost_User, 21 grudnia 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Ghost_User

Ghost_User User

Przeglądając dział natknąłem się na post :
    Moim zdaniem nie do końca. Mimo 15. lvl jestem chyba jednym z najsłabszych graczy.
    5 Flaxów i 1 Iris, statek (Goliath X) full LF-2, żadnego LF-4, nie mogę ubić nawet Boss Kristallona
    A istnieją jeszcze słabsi ode mnie, którzy stanowią swego rodzaju "motor" dla lepszych od nich, a sami nie mogą się rozwijać.

TAK, wiem że gra nie polega tylko na spokojnym lataniu od alienka do alienka ale kiedy jakiś profesjonalista bije nowych graczy z dmg które pozwoli mu ich zniszczyć jednym strzałem to nie jest do samo DarkOrbit co kiedyś, gdzie gracze na podobnym poziomie się spotykali i trochę mijało żeby jeden drugiego zabił. A wielu chce jego przynajmniej częściowego powrotu...

Takie ochrony zwiększyłyby trochę ilość nowych graczy którzy mieli by jakieś poczucie bezpieczeństwa i nie odchodzili tak szybko bo gra im się nudzi i nie podoba.

Oto moja mocno niedopracowana propozycja ochron. Wiele z nich będzie musiało zostać wprowadzane stopniowo, by nie zatrzymać całkowicie PvP. Nie chodzi o to, aby nagle w tydzień gracze zdobyli 20 lvl ale żeby nie odchodzili tak szybko pod presją darmowej kasy dla lepszych od siebie. Dlaczego tak? Bo z czasem coraz więcej graczy będzie osiągać wysoki poziom, więc początkujący będą potrzebować z czasem coraz lepszych ochron. :
    -do pewnego lvl pokazywanie paska oznaczającego graczy z wrogiej firmy na mapach x-3, x-4 a może i dalszych
    -do pewnego lvl nagrody za zestrzelenie gracza będą o (powiedzmy) połowę niższe.
    -specjalna umiejętność dostępna do odpowiedniego dmg (niezależna od statku)
    -moce leonka będą dostępne na wszystkich mapach rodzimych (to, czy do odpowiedniego lvl zależy od was)
    -kiedy ktoś ukradnie słabszemu alienka, złodziej nie dostanie nic a cała nagroda pójdzie do tego, kto pierwszy zaczął atak (niezależnie od gatunku, nawet na Streunerze)(tylko na alienach, których nagroda nie jest dzielona)
    -obrażenia zadawane graczowi o odpowiednio niskim lvl będą o połowę niższe

Zalety :
    -nowi nie będą tak szybko odchodzić
    -będzie więcej graczy na serwerach
    -starsi nie będą niezadowoleni dlatego, że mieli trudniej (bo umiejętności i czas potrzebne do przejścia na kolejny lvl będą podobne (jeśli wszystko zostanie dobrze zrobione))
    -więcej grup, klanów, sojuszy (nowi będą się częściej widzieć), więc jeśli znajdujący się w nich gracze osiągną odpowiedni poziom dostaną się do PvP = więcej akcji w grze

Wady :
    -początkowo mocno zaawansowani PvPerzy nie będą mieli co robić (zmniejszy się ilość opłacalnych celów), ci mniej cierpliwi pewnie odejdą

Uwagi :
    -zalety nie będą widoczne od razu

2. Jestem na NIE :) jesli chodzi o problem z nowymi graczami to nie polega on tylko i wyłącznie na ubijaniu ich :) dochodzą błedy gry i to, że gra ma juz wiele lat i nie widze by byla reklamowana aż tak by mogla przyciągać mase graczy, choć i tak widze, że nowi gracze co rusz przychodzą do gry, ale fakt.. nie jest to w aż tak duzym stopniu jak kiedyś :D

gram w to już jakiś czas i powiem, że początkujący mają bardzo ulatwione :D
    - strefe na x-1 gdzie nie można ich atakowac ( do 7 lvla nie mozna na zadnej mapie o ile ten ktos nie zacznie) i dodam tez że nie mozna bylo z tej bazy wyleciec bo caly czas jakies golce z wrogiej firmy czatowaly na takie bezbronne statki :) wiec na tą chwile
    - z aukcji są zwracane kredyty o ile ktoś nas na niej przebije
    - darmowe naprawy gdzie keidys w moim przypadku to bylo bardzo potrzebne poniewaz kazdy kupon byl na wage złota :) ten kto gral w tych czasach wie jak jest
    - doszla montownia, znizki, podwojny nagrody z wrot i zamiast jednego havo z zety masz dwie sztuki :) juz nie wspomne o CDD gdzie mozna szybko PP dzieki temu zrobic :)

wierz mi moglbym wymieniac i wymieniac tak caly czas.. ja robilem konto bez owych ulatwien, a moje dresy takie jak diminisher byl kupiony za urke, a dzis slabi gracze dostaja ze skrzynek lub z aukcji czy tez robią w montowni :) ja musialem godziny spędzac by to miec gdzie na chwile obecną mialbym w chwilke :) poza tym kto lubi grac w latwe gry? jak dla mnie im gra trudniejsza lub bardziej wymagajaca tym lepsza :) jakos nie radowałoby mnie to gdybym mogl zrobic full konto w przeciągu 1 miesiąca..

nie twierdze też, że gracze mają latwo i nie pekają czasami na strzał, bo tak jest :) ale każdy zaczynal i wiedząc, że jest sie slabym przy innych to trzeba miec pod uwagą to, że bedzie sie pękało co jakiś czas :) duzo ludzi nie gra i aż tak duzo ludzi nie lata po pierwszej gali by ubijac slabszych, a nawet jesli to jeden gracz nie ubije teraz wiecej niz 10 razy dziennie jednego gracza bo leci ban za pushing :)

ten kto gral kiedys wie o czym pisze :) w porownaniu do "kiedyś" slabi gracze mają straszne luzy pod prawie kazdym wzgledem :) a nawet jesli mialoby wejsc to co napisales to i tak wielu osobom by bylo ciągle MAŁO bo z czasem by uznali, że to i tak za małe ułatwienie haha :D

3. TUROK

TUROK User

To może wprowadzić strefę ochronna na całej 1 gali i połowie 2 ?. Weźcie więcej już takich śmiesznych tematów nie twórzcie, bo po co nam nowi gracze skoro to "starzy" gracze odchodzą z gry przez nudy na mapach jak i żadnych nowości do bicia (chodzi o eventy, mapy, alieny). Pierw niech pomyślą o "starych" graczach a potem o nowych. Po co ja to piszę .. BP nie dba ani o nowych ani o "starych" graczy, bo takie obietnice składają, że potem się odwołują od nich.. Przykład ? Walki JPA gdy naprawią błędy, to wprowadzą je z powrotem do gry(ale po co, skoro tylko tracą troszkę kasy co miech na to) 2 rok leci a zamiast Jackpotu mamy tylko śmieszne UBA i wątpię, by do 2020 roku coś zrobili z tym(aa no jedyne co zrobią, to napiszą, że już nigdy nie odbędą się walki JPA!) Wystarczy, by to zwrócili graczom a już by coś ruszyło. Zawsze jakaś motywacja do grania. Teraz gramy, bo gramy i tracimy czas na głupie spory na mapie.

4. BA_Matroz

BA_Matroz User

Brak aktywności, zamykam.

Pozdrawiam
    MOD_Matroz

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.