Większe możliwości Montowni

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika mirraj26, 7 listopada 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. mirraj26

mirraj26 User

Witam chodzi mi o to aby w Montowni można było produkować bez ograniczeń Promerium oraz Seprom. SKYLAB ma pewne ograniczenia przy maksymalnej modernizacji Rafineri Sepromu szybkość produkcji tego surowca jest dla mnie niewystarczająca, można też przedmioty z fabryki high-tech umieścić w montowni co wy na to?

misiek936533 lubi to.
  2. =Aspazja=

=Aspazja= User

Nie jesteś jedyny,dla którego wydajność SkyLabu jest już zbyt mała.Zwróć uwagę,że został on wprowadzony wiele lat temu,siłą rzeczy jest przestarzały.Wątpię,by BP miał chęć ,, uwspółcześnić '' go.Mogliby oczywiście podnieść np 2 x szybkość lub ilość surowców,nie trzeba by było kombinować z Montownią.Z tego,co obecnie dzieje się w grze widać,iż najbardziej koncentrują się na wprowadzaniu nowości,dzięki którym mogą zarobić.Tak to jest w kapitalizmie-inwestujesz i oczekujesz profitów.Drobne niedociągnięcia (czytaj:lagi,potrzeby graczy itp.) nie są priorytetowe. Wszyscy,którzy mieli jakiekolwiek kontakty z Pomocą Techniczną,znają już na pamięć standardową odpowiedź.Nie muszę jej przytaczać,tym bardziej,że za chwilę Mod wynagrodziłby mnie - pkt.Większość z nas nie pisze do P.T dla wykazania się czujnością,ale z konkretnymi i ważnymi problemami,na których rozwiązanie czekamy tygodniami,czasem dłużej(np;sprawa misji na statki ciągnęła się kilka miesięcy).Tak więc kolego,życzę cierpliwości i postaraj się oszczędniej gospodarować zasobami surowcowymi(wielu graczy przydziela pół ładowni promerium w generatory,pół ładowni sepromu w osłony,chociaż grają 4-6 godzin na dobę,ale muszą mieć napakowane surowcami na tydzień do przodu-jakby grali non stop),bo nieprędko doczekamy się modernizacji SkyLabu.

Ostatnie edytowanie: 7 listopada 2016
  3. Jeśli chodzi o seprom w montowni to nie jestem pewny czy byłby to dobry pomysł, dlaczego? Seprom jest najważniejszym surowcem, prawdopodobnie do wyprodukowania byłoby potrzeba trochę więcej surowców ( tak mi się przynajmniej wydaje ), więc nie wiem czy bardzo by się to opłacało. Przy 20 lvl produkcja wynosi 189 szt/godzinę. A przez godzinę nie uzbierałoby się pewnie odpowiedniej ilości potrzebnych surowców na seprom ( ilość sepromu w montowni wynosiłaby maksymalnie 100szt ). Ale kto wie jakie "pomysły" siedzą w głowach "Producentów" tejże coraz to gorszej gry.

4. Ghost_User

Ghost_User User

Mam 2 pomysły do Skylabu (i Montowni) :

1. Zgadzam się z RYCHU^Z^PL2 - nie wiem czy to opłacalny pomysł. Dlaczego? Spójrzmy na to z innej strony : Gdyby został wprowadzony, to trzeba by zużyć "dziwne" surowce (Scrap, Plazmid itp.), chyba, że byłaby możliwość używania "normalnych" surowców (Prometium, Enderium, Promerium itd.), ale to by oznaczało, że trzeba jakoś je do Montowni dodać - przenieść je z ładowni, albo co gorsza stworzyć w ładowni miejsce na "dziwne" surowce, ale trzeba by więc coś zrobić z Hardware... byłoby za dużo komplikacji, nawet dla BigPointu.

2. W tle jest widoczny fragment mapy 2-2 (ten z Ziemią). I tak jest dla każdego gracza. Mam więc dwa "rozwiązania" : pokazywać fragmenty różnych map dla każdej z firm (MMO - 1-2 ; EIC - bez zmian ; VRU - 3-2) lub możliwość "przeniesienia" Skylabu na konkretną z map (nie tylko tą na gali, ale np. na mapy z wrót - podwojona cena) za - powiedzmy - 500 000 kredytów. Nie jest to zbyt istotna zmiana, ale urozmaici grę. Ja bardziej byłbym za drugą opcją.

Ostatnie edytowanie: 14 stycznia 2017
    gigamen lubi to.
  5. Muradin18

Muradin18 User

skylap jest oki a co do produkcji sepromu , sami wiecie rzadki surowiec i ma być go tyle by miało brakować każdy by chciał nom stop latać na sepromie a flkasy by chciały ochronę na mgiełce wiec jest i powinno zostać to tak jak jest

6. Ghost_User

Ghost_User User

Dokładnie. I tak większość graczy nie bije na palce (5-3).

7. BA_Matroz

BA_Matroz User

Brak aktywności, zamykam.

Pozdrawiam
    MOD_Matroz

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.