Włamanie na konto

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika hryncu, 9 kwietnia 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. hryncu

hryncu User

Witam. Kilka dni temu na moje konto nastąpiło włamanie. Dla mnie jest to oczywiste, bo mój komp jest zabezpieczony bardziej niż chyba serwery bp, a nie mam zapisanego hasła nawet na swoim lapku. W dodatku na wszystkim loguje się incognito. Czy jest szansa, że mogę coś z tym zrobić, jeżeli bp mnie ciągle zlewa wmawiając mi tylko, że włamanie się na konto w DO jest niewykonalne?

2. MOD_TORO

MOD_TORO Forum Moderator Team Darkorbit

Szanowny Graczu,
    Na forum nikt nie jest w stanie CI pomóc, jedyna opcja:"odzyskania" konta to zgłoszenie się do pomocy technicznej i wypełnienie formularza jaki otrzymasz.
    Pozdrawiam
    MOD_TORO

3. ViperΔ

ViperΔ User

Szansa jest minimalna że zostanie udzielona pomoc więc ja już bym się pożegnał z kontem

4. A powiedz mi czy moze wchodziles w link do "NIBY" ankiety od BP w ktorej niby bylo do wygrania min. cyborg hammerclaw itp.? takowe wiadomosci na poczte w grze z linkiem oraz tym co mozna rzekomo wygrac wysylali gracze, ktorym juz skradziono konta, jesli wszedles podales adres email i haslo to mozesz sie pozegnac najprawdopodobniej z kontem

5. hryncu

hryncu User

Nie wchodzę w żadne maile od bp, tylko od osób prywatnych. Jestem zbyt bezpiecznym człowiekiem jeżeli chodzi o internet. Do konta mam dostęp. Lecz haczyk w tym, że w ciągu jednego dnia, w którym nie logowałem się na konto (komp cały dzień wyłączony, sprawdzone w logach) ubyło mi prawie całe uri, oraz mam -17 mld poważania i rangę banity. Do konta mam dostęp. Ktoś raczej ludziom na złość robi niż im kradnie konta.

6. Ghost_User

Ghost_User User

Nie korzystałeś z żadnych bugów na uri? Bo to trochę tak wygląda, tylko, że chyba powinni do tego dać bana?

7. sprawdz w dzienniku na co poszł uri
    Sprawdz dzienniczek na co poszło uri i skąd masz -pp
    bedzie wiadomo czy ktos miał w rekach te kont.

8. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

@Daerooeew32PL
    2.21. Multikonta na forum
    Blokada konta na forum uniemożliwia użytkownikowi zalogowanie się na to konto. Próba omijania jej poprzez logowanie się z innego konta jest zabroniona.
    Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

9. shadow731

shadow731 User

Jeśli masz taką "fortece" i wiesz jak zabezpiecza się serwery to zadaj sobie bardzo prost pytanie, kto by poświęcał długie godziny i narażał się na kryminał żeby Ci nabić -poważkę?
    Za włamanie na serwer jest kryminał ale to pewnie wiesz :)

Większość tego typu przypadków jest z winy samych użytkowników (podanie pasów albo klikanie w linki do darmowego uri) ale do tego się później nikt nie przyzna tylko uparcie twierdzą "specjaliści" wszelkiej maści od "zabezpieczeń" że było włamanie na serwery BP

MOD_TORO lubi to.
  10. Adalon

Adalon User

Sprawdź w logach czy banitka została wbita w dniu gdy nie grałeś czy też w dniu gdy grałeś po tym jak skończyłeś grę - wygląda to tak jak by ktoś przejął Twoją sesję gry i (nie znając hasła ani nie mając dostępu do maila) zrobił brzydki "dowcip" jeśli brakuje tylko urki i poważki to wygląda tak jak by tylko latał i respił a następnie ubijał twojego własnego peta, gdyby wykradł Ci hasło i miał dostęp do strony to zapewne brakowałoby także amunicji formacji dronów i wszystkiego co można sprzedać.

Znając życie ( i bazując na doświadczeniach ) dostaniesz od supportu odpowiedź że dostęp do konta gracza osób trzecich może być spowodowany wyłącznie z winy gracza i żadne przywracanie stanu konta sprzed włamania nie jest możliwe..
    No i wyczyść ciasteczka zanim napiszesz do supportu ;)

11. hryncu

hryncu User

Skoro tak to powiedz mi co tam robiłeś, bo jakoś nie za bardzo Ci wierzę.

12. MOD_MIKUS

MOD_MIKUS S-Moderator Team Darkorbit

Zamykam z powodu braku aktywności.

Pozdrawiam,
    MOD_MIKUS

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.