Sugestie Wrota fabularne - mój pomysł, wasze propozycje.

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Aster, 16 lutego 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Czy chciałbyś aby takie wrota pojawiły się w DO?

1. Oczywiście że tak!

36 głos(ów)
    76,6%
  2. Raczej tak.

6 głos(ów)
    12,8%
  3. Nieee...

3 głos(ów)
    6,4%
  4. Nie mam zdania.

2 głos(ów)
    4,3%
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Ghost_User

Ghost_User User

Może Uran lub Neptun? Mielibyśmy chyba Układ Słoneczny.

2. Aster

Aster User

Wszystko, byle by było ciekawe. :)

3. Ghost_User

Ghost_User User

Może TRAPPIST-1? 7 planet, chociaż pewnie bez życia. Zawsze coś

4. Aster

Aster User

Ok, wybierzmy coś i zacznijmy konstruować fabułę. :)

5. gigamen

gigamen User

Saggitarius B:rolleyes:
    Piraci porwali Lionella i zmusili do niewolniczej pracy przy zbieraniu i oczyszczaniu alkoholu:D:D:D

A tak bardziej serio to nie mam pomysłu:oops:

Ghost_User i kris0211. lubią to.
  6. Ghost_User

Ghost_User User

Weźmy też pod uwagę wygląd map. TRAPPIST-1 nie jest w żadnej mgławicy, a Sagittariusa B nawet nie ma w S.E. Niby można przerabiać grafiki, ale bez przesady...

Ostatnie edytowanie: 19 lutego 2018
    gigamen lubi to.
  7. gigamen

gigamen User

Krab? Koński Łeb? Palec Boga (już to widzę :p)?

8. Ghost_User

Ghost_User User

Mgławica Carina? Kompleks Molekularny w Orionie (którego częścią jest mgławica Koński Łeb)?

9. gigamen

gigamen User

Carina będzie fajna i nostalgiczna, trochę przypomina stare 3-2

10. Ghost_User

Ghost_User User

Jest tam jakiś ciekawy system (poza Eta Carinae - to gwiazda która za chwile może wybuchnąć jako supernowa. A, no i nie ma planet) czy trzeba szukać proceduralnego?

11. gigamen

gigamen User

Nie wiem. Znasz moją opinię-jestem w stanie zrezygnować z całkowitego realizmu na korzyść wyglądu map (a w tym przypadku i fabuły)

12. Ghost_User

Ghost_User User

2 minuty poszukiwań i znalazłem w S.E. ziemną planetę. Można wymyślić nazwę systemu, zrobić "Wrota Carina" i robić alieny/NPC i fabułę

13. gigamen

gigamen User

Jestem za.

14. Ghost_User

Ghost_User User

Jeszcze lepsze : "Druga Ziemia" dookoła białego karła. Szukam dalej

15. gigamen

gigamen User

Może ja też dzisiaj czegoś poszukam, ale nie obiecuję.

16. Ghost_User

Ghost_User User

Jest też planeta odrobinę większa od Ziemi, z życiem i pierścieniami. Gdyby istniała byłaby dość dobrym miejscem do życia. To gdzie umiejscawiamy akcję?

17. gigamen

gigamen User

Jestem za tą, o której mówisz teraz, ale poczekajmy na Astera i innych, to ma być wspólny projekt.

Ghost_User lubi to.
  18. kris0211.

kris0211. User

Mi się podoba, byle nie trzeba było za dużo kombinować ze zmienianiem kolorów :D (oczywiście nie mam nic do tego, aaale zawsze trochę mniej roboty)

19. Aster

Aster User

Jestem, jestem. Moim zdaniem nazwa Wrota Carina jest spoko, ale jak wiadomo - nazwa to nie wszystko. ;)
    Proponuję 4 mapy. Na czwartej mapie znajdowałby się gen. Lionell którego gracz musiałby ochraniać przed falami alienów. Gen. Lionell wyglądałby jak Nostromo Ambasador, a po zniszczeniu wszystkich fal pojawiłby się główny boss.

To musi być coś konkretnego, nowego, wyjątkowego.

20. Ghost_User

Ghost_User User

A układ gwiezdny odpowiada? I "rozrysuj" jakoś te mapy. Mają być "dobre" i "złe" czy wrota będą raczej liniowe?

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.