Wrota Kuipera

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika śωιęту•мιкσłαנ, 1 lipca 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Chciałbym wyjaśnić kwestię pozyskiwania statków z tych wrót więc moje pytania;
    1) Czy losowanie jest za każdym przejściem wrót czy tylko jest jakaś szansa na losowanie i szansa na jeden z pięciu dostępnych statków?
    2) Czy potrzebujemy WSZYSTKICH statków które można zdobyć z tych wrót żeby otrzymać 200k uri czy dostaniemy urkę wtedy, gdy wylosuje się statek który posiadamy?
    3) Jeżeli losowanie statku nie jest gwarantowane to czy wiadomo jaka jest szansa na to losowanie?

Z góry dziękuje i po jwyjaśniającej odpowiedzi na każde moje pytanie można oczywiście temat zamknąć :p

2. 1) Szansa na losowanie.
    2) Niech mi ktoś pomoże :> ( Ale raczej jak mamy 4/5 statków to dostaniemy brakujący ).
    3) Teoretycznie nikt %%% nie podaje, ale ze 20%, czyli mało.

Zara pare filmików zobacze to dam znać jak z 2 pytaniem

Co do 2 pytania to raczej brakujący statek.

Według ang wiki masz 25%, a według mnie jakieś 20%.
    Cena złożenia tych wrót na rabacie + premka + promocja to koszt około 50-80k uri, zatem uzyskując 200k uri i mając 50% byśmy zarabiali grube hajsy, lecz w praktyce tak nie jest, a wystarczy poczytać forum, czy zobaczyć ile kto tych wrót zrobił. Hadesy się opłaca = duża ilość zrobionych wrót. Na pl2 Wiśnia ma ich 141 na dzień dzisiejszy, zatem coś z nim musi lecieć :) Uważam, że 25% jest najbardziej realne.

Małe wyliczenie:

Alienki: xx uri
    wrota: 15k uri
    Nagroda: 200k uri

Koszt energi mając rabat + premium + promocja = 40-50 uri

Łącznie dajmy na to 225k uri

100 części = 1200-1500 energii
    Koszt 48000 - 60000 mając energie po 40 uri

Zatem po zrobieniu 4 wrót mamy:

100k uri za same wrota + to co wpadnie, zatem jak nic nie trafimy to i tak możemy jeszcze 1 wrota złożyć za urke z wrót :>

Cóż wystarczy trafić raz na 5 wrót i nam się cała urka zwróci + to co wyklikamy w kociołku.

Wszystko jest liczone na moje oko bez żadnych statystyk. Możesz wierzyć, albo nie.

Troche to skomplikowane, ale powodzenia :D

Ostatnie edytowanie: 1 lipca 2016
  3. 1) Za każdym razem masz około 50/50 szans że COŚ dostaniesz (każdy statek ma 10%)
    2) Jeśli wylosuje Ci drugi raz ten sam statek dostajesz 200k uri, nawet jeśli masz tylko 1/5 to nie jest powiedziane, że musisz dostać tyhc któych nie masz i możesz dostać 200k uri
    3) 10 % na każdy ze statków, co daje 50% szans na to że coś dostaniesz (Kiedyś o tym czytałem na angielskim forum więc w miare potwierdzone info :D)

4. MOD_ORZEŁ

MOD_ORZEŁ Guest

Losowanie statku(dawniej designu) odbywa się po każdorazowym przejściu tych wrót. Na wylosowanie jego masz pewien procent, którego możemy się tylko domyślać(brak jakiejkolwiek oficjalnej informacji na ten temat).

Co do pytania nr. 2: System po przejściu wrót Kuipera losuje Ci, czy wygrywasz jakiś statek(+to, jaki on będzie). Następnie porównuje, czy posiadasz już wylosowany statek. Jeżeli nie- dodaje Ci go do hangaru, a jeżeli już masz go- dorzuca 200.000 uri. Z tego wynika, że wcale nie musisz mieć kompletu statków, żeby dostać uri. Wystarczy, że masz 1 statek i właśnie ten sam trafisz w Kuiperze- to dostajesz 200k.

Przepraszam za liczne powtórzenia wyrazów. Troszkę to nieestetycznie, ale chciałem w miarę zrozumiale wytłumaczyć działanie systemu nagród. ;)

Pozdrawiam
    MOD_ORZEŁ

@edit

Temat nieaktywny, więc zamykam.

Pozdrawiam,
    MOD_ORZEŁ

Ostatnio edytowane przez moderatora: 16 sierpnia 2016
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.