Wrota tego samego typu

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika ŤĦÊBEST™, 4 sierpnia 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Czy jest możliwe postawienie kilku wrót tego samego typu na mapie x-1 jednocześnie? To znaczy jeśli teraz mam już postawioną zetę to mogę w GG złożyć drugą, postawić ją i zaczynać składać trzecią?

2. Nie ma takiej możliwości możesz postawić jedną i drugą złożyć i tyle.

3. =Aspazja=

=Aspazja= User

Sytuacja wygląda tak: mam postawioną Alfę,druga jest złożona,do trzeciej mam 33 części.
    Dopóki nie zrobię tej postawionej,nie da rady postawić drugiej-pomyśl sam,gdzie miałaby niby miejsce na mapie ? Idąc Twoim tokiem myślenia,gdybyś złożył np. 5 Alf , kilka Bet i innych, zabrakłoby miejsca na mapie bazowej.

4. MOD_ORZEŁ

MOD_ORZEŁ Guest

Składasz pierwsza zetę. Udało Ci się, zeta złożona. Wysyłasz więc wrota zeta na bazę, a w galaxy gates robi Ci się miejsce na kolejną zetę. Skladasz drugą zetę, już skończyłeś. Próbujesz wysłać właśnie złożoną drugą zetę na bazę- nie da się. Na bazie może znajdować 1 rodzaj każdych z wrót. Dodatkowo, mając już złożoną drugą zetę w galaxy gates, nie masz miejsca na złożenie trzeciej.

Mam nadzieję, że mój opis i posty Mailo oraz Aspazji rozwieją Ci wszelkie wątpliwości

Pozdrawiam
    MOD_ORZEŁ

5. Czyli w GG mogę mieć złożone więcej niż jedne wrota? Bo piszesz że druga jest złożona a do trzeciej masz 33 części.

6. MOD_ORZEŁ

MOD_ORZEŁ Guest

Nie. W GG można mieć jedne wrota.

Pozdrawiam
    MOD_ORZEŁ

MOD_TORO lubi to.
  7. =Aspazja=

=Aspazja= User

Błędne rozumowanie.Opiszę inaczej: złożyłam Alfę i postawiłam na mapie.W GG złożyłam drugą Alfę,jest gotowa do postawienia(widać wir) a do następnej Alfy mam 33 części.Dopóki nie przejdę tej pierwszej,to nie postawię następnej i nie wskoczy mi też 34 część do kolejnej,choćbym miała i milion E+.
    Kolega ma problem z przestrzennym postrzeganiem ? Jak w przypadku stawiania wrót na mapie- nie rozumie,że nie ma miejsca na więcej ,niż JEDNE wrota określonego typu ? Zarówno na mapie jak i w GG.

Ostatnie edytowanie: 7 sierpnia 2018
  8. Kpt.Pirce

Kpt.Pirce User

Abstrahując od logiki tudzież przestrzennego pojmowania rzeczywistości - nie postawisz kolego dwóch tych samych wrót bo przycisk w GG "Przygotuj skok" jest nieaktywny jak masz już wrota postawione.

kris0211. lubi to.

9. Przy dwojgu kompletnych wrót tego samego typu w tym postawieniu na bazie jednych z nich - nie da się kompletować części do 3ej jak w Twoim przypadku alfy...multi i ewentualne części wywala do innych wrót (beta, gamma, jeśli i te nie są już zdublowane)

Legenda lubi to.
  10. =Aspazja=

=Aspazja= User

Wiem o tym doskonale.Tak też napisałam w poprzednim poście,który zacytowałeś: '' Dopóki nie przejdę tej pierwszej,to nie postawię następnej i nie wskoczy mi też 34 część do kolejnej,choćbym miała i milion E+. ''

11. MOD_ORZEŁ

MOD_ORZEŁ Guest

Dla mnie też to dziwnie zabrzmiało. Niemniej jednak nie spierajmy się już, autor tematu dostał sporo wyjaśnień na tak prosty (zdawałoby się) problem :)

Pozdrawiam
    MOD_ORZEŁ

12. -gracz115-

-gracz115- User

Mając jedne wrota na bazie, drugie złożone w gg nie dostaniesz części nr 34 do TRZECICH wrót? Z tego wynika, że 33 poprzednich części zdobędziesz. Nie ukrywam, że jestem ciekaw jak to możliwe by dostać choć 1 część w takiej sytuacji.

13. walek11134

walek11134 User

Masz powiedzmy 0/34 w alfie. Możesz ją skompletować (34/34) i wtedy jak masz 34/34 to będą ci wylatywać części tylko do bety i gammy. Jak postawisz na bazie tą zrobioną alfę to możesz kompletować drugą na 34/34 części, ale nie możesz jej stawiać na bazie dopóki nie dostaniesz nagrody końcowej z pierwszej alfy. Nie ma mowy o żadnych trzecich wrotach. Pozdrawiam.

14. MOD_ORZEŁ

MOD_ORZEŁ Guest

Autorze, czy już wiesz wszystko? Zaraz będzie kilka stron o tym jednym na pozór prostym pytaniu, więc chciałbym temat zamknąć :)

Pozdrawiam
    MOD_ORZEŁ

15. Cytuję

"Błędne rozumowanie.Opiszę inaczej: złożyłam Alfę i postawiłam na mapie.W GG złożyłam drugą Alfę,jest gotowa do postawienia(widać wir) a do następnej Alfy mam 33 części ", hmmm, a ile Koleżance brakuje do 4, 5, 6ej alfy??:D

...nie ma takiej opcji - tyle w temacie, więc ktoś tu źle sformułował odpowiedź lub z braku doświadczenia - ""rypnął"" się w tym co napisał....

Podsumowując - nie możesz mieć żadnej części do 3ej alfy, ktoś tu chyba sporadycznie wrota składa a próbuje się udzielać jako doświadczony gracz....

-gracz115- i Legenda lubią to.
  16. Można zamknąć

17. MOD_ORZEŁ

MOD_ORZEŁ Guest

A więc kłódeczka :)

Pozdrawiam
    MOD_ORZEŁ

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.