Wrota ZETA - poradniki graczy

Temat na forum 'Dyskusje na temat gry / Informacje zwrotne' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 6 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. to wszystko jest losowo ?
    bo niektórzy mówią,że mają buga na havocki

2. u mnie było tak
    1 zeta -havok
    2 - 0
    3 -havok
    4 -havok
    a potem do 11 nic i ostatnie 7 zet za kazdym razem havok

3. MOD_Drizzt

MOD_Drizzt User

Przypominam, że ten temat nie służy do chwalenia się kto dostał ile havocków z ilu zet, zapraszam >>tutaj<<.

Pozdrawiam
    MOD_Drizzt

4. Zetę przeszedłem bez użycia peta i zmiany konfiguracji, 31 lf3, 130k osłon z sepromem i częścią profilu. Zazwyczaj x1, rakiety za kredyty i eco, mozolnie, powoli, ale miałem czas, rzadko odlatywałem się nareperować. Wrota łatwiejsze według mnie nawet od alfy :D

5. ja często z x2 robie z lenistwa,aegisem i nie trzeba odlatywać tylko w boju repasz w razie czego

6. Są prostsze od Alfy, tylko kwestia Orbitowania i Czasu :p
    Szczerze jak nie miałem Starej FE to szło mi długo, ale potem szpanuje se wyglądem :D
    chyba zrobiłem je wtedy w 6h (ostatnia 2-3h :p)

7. LoVeYoUxD

LoVeYoUxD User

Panowie co konkretnie polecacie jak chodzi o EQ do zety.
    Full speed i 50/50% osłonek z lf3 na dronach (8 irysów bez 2 bonusowych :C)
    Czy raczej typowy czołg i 31lf3?

Jakby się dało to dajcie szybko znać bo dzisiaj około 12.o0 planuję w nie wskoczyć :)

Mimo że piszecie że te wrota są banalne to jednak wolę zapytać, lepiej się dobrze uzbroić niż padać i kupować życia za uri ;x :p

I czy kamyk 3 przyda się i czekać dzień aż premka przelewem dojdzie czy na facc'u jechać?

8. __WILKEN__

__WILKEN__ User

ja całą zete robię na czołgu: na statku full osłon a na dronkach laserki. czołg jest dobry bo możesz "uciekać" a alienki bijesz cały czas a one ciebie nie. meltery są troszke wolniejsze to lecąc proponuje lecieć od melterów zygzakami (myszką góra, dół i jednocześnie lecieć do tyłu) z innymi alienkami też możesz robić tak jak z melterami:) kamikadze nawet się przydaje ale bez też łatwo się robi zete;)

9. LoVeYoUxD

LoVeYoUxD User

To jeszcze inna sprawa, styknełyby 2 konfy?:
    -czołg, 15 bo2 na statku, drony lf3,
    -full speed + 10lf3,6 osłon na dronach... czy bez sensu...
    Jakby cuś będę cisnął ageisem i mam romba. Bez serca czy strzały czy też ćmy.

10. __WILKEN__

__WILKEN__ User

na ćmie najlepiej się robi zete, tylko 2 ostatnie fale (z devourerami) na rombie bo osłona się przyda ;) 1 konfa czołg OK, na 2 możesz zrobić ucieczkową: full speed i full osłon na dronkach. Bo i tak ciągle z 1 konfy będziesz lał a 2 się przyda np. gdy jakiegoś laga złapiesz to włączasz ucieczkową i uciekasz od alienków :)

11. LoVeYoUxD

LoVeYoUxD User

Bardzo dziękuję za wszelkie wskazówki, powiem tak, robiłem ageisem i w nie całą godzine wrota się zamknęły :)
    Havok jest :)
    Btw, Cisnąłem na czołgu cały czas. Nie było potrzeby go zmieniać. Faktycznie wrota bardzo proste i szybkie :)
    Dziękuję i pozdrawiam:)

12. GRzan3k

GRzan3k User

ja jak robiłem zete pierwszy raz to golca miałem 1 konfa full speed a druga do bicia na każdej nie miałem nawet 60k osłony a z x1 biłem prawie 2300 i przeszedłem bez problemu, a właśnie chciałbym zapytać czy macie sposoby na lf4?

Mateuszstop2010 lubi to.
  13. jak dla mnie zeta jest prosta wykonałem ją vega z 4 flaksami i waliłem po 1500 i ci co mówią że jest trudna to chyba se kpią z darkorbit io całej tej fajnej gry INFERNO

14. RONDO13

RONDO13 User

Czy z mim wyposazeniem czyli golec z full irysami ,formacja rombu na 1 konfie majac full lf-3 13 osłon bo-2 2 napedami i n na drugiej posiadajac full napedy full lasery i full osłonami w dronach zroie zete ?

15. MOD_Davidian

MOD_Davidian Guest

Z takim wyposażeniem,przebijesz się przez te wrota,jak przez masło.
    Stosunkowo proste wrota.

Pozdrawiam
    MOD_Davidian

16. RONDO13

RONDO13 User

MOD_Davidian dzieki za info.

17. MOD_Davidian

MOD_Davidian Guest

Cała przyjemność po mojej stronie.

Pozdrawiam
    MOD_Davidian

18. Jest gdzieś podane HP i osłonki alienów w zecie?Plus ile się ją robi,czasu nie mam dużo,gram po 2h dziennie :/.Biję po 4k około z x1.
    Pzdr.

19. MOD_Davidian

MOD_Davidian Guest

Wszystko czego potrzebujesz,znajdziesz>TU< oraz >TU<
    Alieny występujące w Zecie to:
    Infernal
    Scorcher
    Melter
    Devourer

Pozdrawiam
    MOD_Davidian

20. ;).Dzięki wielkie.