Wybuch dronów

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika мαтι_ммσ, 7 września 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Witam, najpierw opisze o co chodzi
    Grałem w darkorbit z uszkodzeniami na irysach w postaci 98%. Kiedy mnie zniszczono drony wybuchły
    Czy irysy nie niszczą się po 1%?
    Wydaje mi się, że powinno być 99% a następnie wybuchnąć

2. Zumir

Zumir User

po 1% niszczy się apis i zaus, irki niszczą się chyba 2/3 % , dlatego warto zawsze mieć cpu do dronów

3. BA_ASTRAL

BA_ASTRAL Guest

2-3% to flaxy, irki psują się +/- na zmiane 1 i 2% na padnięcie...
    Albo inaczej.... flax pęka po 40 padnięciach, irek po 60 a apis i zeus po 100 :p

pozdrawiam
    SMOD_ASTRAL

4. Więc następny razem musisz pamiętać o tym jak blisko 98% to najlepiej już naprawić a nie robić odnowa i kupić iris lub flax. Szkoda wydawania kasy jak oszczędzić. :)

5. Rooney53

Rooney53 User

Najlepiej zawsze mieć CPU na 2 kofach i problemu nie ma :)
    Oczywiscie nie ufam temu sposobowi i czesto sam naprawiam przy 98%, bo nie raz słyszałem, że Irki pękły z CPU i jedyna odpowiedz supportu to: "Taka jest specyfika gry" i że mogą pęknąć nawet na 60%

6. BA_ASTRAL

BA_ASTRAL Guest

Tyle już czytałem ticketów o strate dronów i nawet jednego nie trafiłem by stracił drony przez błąd (pomijając sytuacje gdzie np hangar nie działał i potem drony skryptem oddawali). W każdym przypadku był wpis w logach "NO CPU" albo nie było za co naprawić albo skończyły się ładunki... a gracze zawsze i tak będą twierdzić, że to wina błędu CPU...

pozdrawiam
    SMOD_ASTRAL

7. szod

szod User

A sytuacje gdy drony wybuchają po niespełna 70% uszkodzeń? Znam takie przypadki. Ale to podobno fabuła gry, przynajmniej tak się tłumaczą. A potem zdziwienie, że ludziom się odechciewa grać, bo firma kombinuje jak kasę wyciągnąć poprzez ciekawą fabułę :p

8. Rooney53

Rooney53 User

Dokładnie, dlatego SMOD pisze to co musi, rozumiem go ale prawde znamy wszyscy.
    Nie wiem jak długo grasz Astral ale w 2007r działy się przeróżneeeee rzeczy.

9. BA_ASTRAL

BA_ASTRAL Guest

Wyobraź sobie, że teraz mamy rok 2015 a nie 2007 i w błąd CPU nie uwierze póki mi drony nie pękną lub nie trafie na takie konto w którym logi potwierdzą to :p
    pozdrawiam
    SMOD_ASTRAL

10. Rooney53

Rooney53 User

Wyobraź sobie, że błędy były, są i będą :p Nawet w logach

Keram lubi to.
  11. slipwar

slipwar User

Potwierdzam błędy w logach, a raczej ich błędną interpretację... Pół roku temu biłem bazę sam, aegisem, gdzie miałem cpu, zmieniłem na venoma bez cpu, podpaliłem, mocka sie skończyła, zmieniłem na aegisa gdzie był cpu i padłem, nie naprawiając statku zamknąłem okno gry, wylogowałem sie z gry bo sie zdenerwowałem :p, wchodzę potem i dronów nie mam. Opisałem sytuację supportowi. Byłem miły, cierpliwiy, skrupulatnie opisywałem sytuację i zadawałem pytania starając się pomóc tak jak tylko mogłem, ale support oczywiście odpisywał lakonicznie, zbywał mnie. W końcu w rozmowach wynikło, że są tak na prawdę 3 różne powody pęknięcia dronów: brak cpu, brak ticketów na naprawę, brak energii na cpu. Za każdym razem, gdy mi odpisywali, była inna wersja. Skrajna niekompetencja. Jak mi zaczeli tak traktować i pisać głupoty to przestałem być miły. Kłóciłem się z nimi przez tydzień, ale ani prośby ani groźby nie pomogły. Jedynie jeden mod na tutejszym forum zachował się jak człowiek i powiedział jak ta sytuacja wygląda z ich strony więc zaniechałem dalszej dyskusji.
    Ostatnio się spotkałem z gościem, któremu 3 razy tak drony pękły przez cpu, nie odzyskał ich ani razu. Zawsze pisali, że jego wina.
    Parę dni temu zdarzyła mi się na lagu potrójna cena za naprawę peta. Napisałem do supportu i ofc. oddali, ale tylko za jeden dubel, bo 2 naprawy były w jednej sekundzie, trzecia 5 sek później. Oczywiście znowu niekompetencja, support nie zna mechaniki gry i nie wie, że nie da się 2x na lagu w ciągu 5 sek naprawić, zniszczyć i znowu naprawić peta.

Więc proszę szanownych modów, nie piszcie, że ludzie kłamią, bo ja osobicie stoję za nimi murem i będę ich bronił. Nawet logi nie są zawsze wiarygodne, to tylko maszyny stworzone przez ludzi, a ludzie omylni są. Support najbardziej XD

12. najlepiej jak się ma 92% naprawiać

13. Brak aktywności w temacie, zamykam.

Pozdrawiam,
    MOD_SZYBKACOBRA

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.