Wyścig zbrojeń

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Czempion, 12 lipca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Co uważasz na temat takiego eventu?

1. Jest świetny! Kiedy mogę w to wskoczyć?

15 głos(ów)
    100,0%
  2. To nie dla mnie, wolę by zostało jak jest. (dlaczego?)

0 głos(ów)
    0,0%
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Czempion

Czempion User

Witam

Pomysł polega na wprowadzeniu eventu - Wyścigu Zbrojeń.
    Powiem na wstępie jak to wygląda.
    Każdy gracz zaczyna od podstawowego statku i rozwalając graczy dostaje co raz to nowsze statki.
    Z czasem otrzyma ostatni statek - Phoenix. Musi nim rozwalić ostatniego gracza.
    A teraz bardziej szczegółowo.

Wejście
    Są 2 możliwości wzięcia udziału w evencie - łatwa i trudna.
    Pierwsza z nich dopuszcza wszystko oprócz LF4, ulepszeń, designów do dronów, Apisa, Zeusa i wstęp jest na mapie x-1, niezależnie od poziomu.
    LF4 jest traktowane jak LF3. Ulepszenia, designy dla dronów, Apis, Zeus są ignorowane w rozgrywce
    Druga możliwość dopuszcza wszystko.
    I jest na mapie x-2, też przenosi na mapę eventową (oczywiście inną niż z pierwszą możliwością), też poziom nie ma znaczenia.
    Walka jest pomiędzy dwoma drużynami (nie firmami). Obie drużyny są tak dobrane, by miały przeciwko sobie równe szanse pod względem ekwipunku. Jest kara za niszczenie swoich, aczkolwiek PET przy użyciu Kamikaze nie zadaje obrażeń swoim. Nie wiem co zrobić z minami, bo z jednej strony ktoś może kogoś sabotować minami, z drugiej strony, ktoś może specjalnie w te miny wchodzić, więc jakby ktoś zginął od miny swojego gracza, to ja jestem tu bezradny :p
    Nie można stracić poziomu oczywiście, nawet gdyby się było 1000 razy zniszczonym, a po zniszczeniu znowu osoba pojawia się na lewej lub prawej stronie mapy w zależności od drużyny

Przebieg
    Zakładam że są 2 drużyny po 7 graczy. Zaczynają w oznaczonych terenach. Jest 5-sekundowy freeze-time (czas zamrożenia, żeby
    nikt się nie czepiał) i gra :D
    Trzeba zniszczyć 2 graczy wroga, by dostać kolejny poziom wraz z nowym statkiem. Oto kolejność na łatwym poziomie:
    1. Liberator
    2. Piranha
    3. Nostromo*
    4. Bigboy*
    5. Vengeance*
    6. Spearhead*
    7. Goliath*
    8. Aegis*
    9. Citadel*
    10. Defcom
    11. Yamato
    12. Phoenix
    Gwiadka przy statku oznacza, że z każdą inną grą kolejność zagwiazdkowanych statków może być zmieniona np. na 3 poziomie jest goliath, a na 9 nostromo, a na 7 citadel itp. Przy czym w jednej grze każdy ma taką samą kolejność więc każdy na 9 poziomie będzie mieć citadela, jeśli kolejność będzie taka, jak podałem. A ta kolejność będzie zapisana w jakiejś zakładce.
    Na trudnym bardziej rozbudowana gra. Wymagane min. 15 vs 15 w drużynach
    1. Liberator
    2. Piranha
    3. Nostromo
    4. Nostromo Dyplomata lub Bigboy Solemn*
    5. Vengeance z Adeptem lub Corsair, albo Spearhead z Elite lub Veteran*
    6. Goliath z losowym zwykłym designem (dostępnym w sklepie, nie występującym później) lub Aegis z designem lub Citadel z designem lub Nostromo Ambasador*
    7. Losowy profi-design dla vegi lub golca (zakładając że Pusat to też profi)*
    8. Losowy inny profi-design dla vegi lub golca*
    9. Losowy jeszcze inny profi-design dla vegi lub golca*
    10. Kolejny losowy profi-design dla vegi lub golca*
    11. Goliath Saturn*
    12. Peacemaker, Vanquisher lub Sovereign w zależności od firmy*
    13. Amber, Jade, Crimson w zależności od firmy*
    14. Defcom
    15. Yamato
    16. Phoenix
    Liczą się ostatnie szkody zadane wrogowi przed jego zniszczeniem. Ta osoba, która je zada dostaje punkt.
    2 punkty, to kolejny poziom i kolejny statek. Jeśli to phoenix, to wystarczy że jeden punkt gracz zdobędzie by wygrać.
    Warto pamiętać, że na łatwym i trudnym dostępne są takie bajery jak EMP, miny, formacje, bonus z CDD, seprom, RSB, smart, ISH, miny i lasery zarażające, szczepionki, frozeny i wiele więcej.

Uzbrojenie statków.
    Dostaniemy nowy statek, ale co z laserami i generatorami? W specjalnej zakładce ustawiamy ekwipunek dla
    każdego statku występującego w grze wraz z konfami. Przy czym:
    1. Jeżeli 10 LF3 ustawimy na jeden statek, to możemy też te 10 LF3 dać na drugi statek,
    a nie jak obecnie z halami, że oddzielnie kupujemy dla jednego, oddzielnie dla drugiego lub marnujemy 15 min na zmiane ekwipunku.
    Jednak lasery, amunicje, ekwipunek musimy kupić oddzielnie w sklepie (prezent dla BigPointa, jeśli wprowadzą pomysł )
    I co ważne, na minimapce można zawsze zobaczyć wroga (czerwoną kropkę) nawet na 2. końcu mapy. Tak więc nikt się nie ukryje przed nikim, poza Spearheadem i jego specjalnym maskowaniem.
    Nagroda
    Wiadomo, że najważniejsza jest zabawa, ale nagroda też może być :)
    W tym temacie liczę na komentarze, ewentualnie potem coś wymyśle

Tytuły
    -==Nieśmiertelny==- - nie zginął ani razu w rundzie podczas eventu trudnego (powodzenia :))
    -==Ewolucja==- - zajął pierwsze miejsce w evencie łatwym
    -==Nieposkromiony==- zajął pierwsze miejsce w evencie trudnym
    Tytuły "ciągle zmieniające właściciela".
    -==Wicemistrz Wyścigu Zbrojeń==- zajął najwięcej razy na serwerze 1. lub 2. miejsce podczas eventu łatwego
    -==Mistrz Wyścigu Zbrojeń==- zajął najwięcej razy na serwerze 1. lub 2. miejsce podczas eventu trudnego
    -==Arcymistrz Wyścigu Zbrojeń==- zajął najwięcej razy na wszystkich serwerach 1. lub 2. miejsce podczas eventu trudnego

Dodatkowe propozycje
    1. Jeżeli będzie nagroda, to proponowałbym, by dostały ją 3 najlepsze osoby w drużynie
    2. Mam propozycje 3 konfiguracji w trakcie eventu, by akcja była bardziej rozkręcona

Tak na koniec
    Liczę, że nikt nie napisze że nie "bo nie" lub nie "bo nie lubie nowości"(równoważne z poprzednim)
    Liczę też, że nikt nie będzie pisał nie "bo BP tego nie wprowadzi" ponieważ wątpię by ktokolwiek znał jakiegokolwiek "BigPoinczyka" z widzenia. Oni sami zadecydują, nie trzeba mówić za nich ;)

Edit1: Mapka :D
    Wiadomo, niebieski i zielony to strefa pojawienia się po śmierci kolejno dla 1. i 2. drużyny, a czerwony - teren przez który nie da się przejść (pod tym terenem w strefie promieniowania też)

Ostatnie edytowanie: 31 lipca 2015
  2. tomallo99

tomallo99 User

Fajny pomysł, naprawdę mi się podoba i powinni to wprowadzić.

3. LaserFire3

LaserFire3 User

Czuć tutaj pewną grę :p
    Może być.

4. kris0211.

kris0211. User

Świetny pomysł (zresztą jak wszystkie twoje :D), jestem ZA.

5. SλώczγK

SλώczγK User

ja również jestem za - jednakże z tego co mi wiadomo nie było pomysłu z eventem na forum który wszedł by kiedykolwiek w życie :D

6. BA_MENTOR

BA_MENTOR User

Od siebie dodam Ci ankietę i zaznaczę oczywiście pierwszą opcję ;)

Pozdrawiam,
    MOD_MENTOR

7. Czempion

Czempion User

Jeszcze tak powiem dla tych niewiedzących:
    Yamato i Defcom, to stare już wymarłe statki

Yamato:

HP: 8.000
    Koszt: 16.000
    Prędkość: 340
    Lasery: 2
    Generatory: 2
    Dodatki: 1
    Baterie: Już nieistotne
    Ładunek: 300
    Defcom

HP: 12.000
    Koszt: 32.000
    Prędkość: 280
    Lasery: 3
    Generatory: 5
    Dodatki: 2
    Baterie: -
    Ładunek: 300
    Takie dwa małe skromne. Trzeba nimi wyczuć moment, w którym będzie można zadać ostateczne szkody, które dadzą punkt w omawianym evencie. Bo jak pisałem, liczy się kto zada ostateczne szkody, czyli ten śmiertelny strzał.

Przy okazji odświeżam temat, w którym nie ma póki co opinii na nie, więc BP może coś powie :)

Dodam jeszcze propozycje spadku poziomu (oczywiście poniżej libka spaść nie można). Trzeba zadać śmiertelny cios Rakietą R-310, których mam sporo przez ostatnie skrzynki eventowe.

Ostatnie edytowanie: 31 lipca 2015
  8. BA_Matroz

BA_Matroz User

Brak aktywności, zamykam.

Pozdrawiam
    MOD_Matroz

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.