wyświetlanie treści wiadomości w oknie gry

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika │†│CΘNΔN│†│PL│, 2 marca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Chciałbym zaproponować pewną, myślę że bardzo wygodną dla graczy aktualizację.

Możliwość odczytania treści wiadomości w oknie gry.

Dodano by po prostu nowy kwadracik, po otwarciu którego pokazywałaby się nam wysłana do nas wiadomość za pomocą poczty w grze.

Kto jest za ?

2. Takie sobie. Już dużo tych kwadracików jest :(

3. teli0

teli0 User

Moim zdaniem dobre tym bardziej że w DO czesto główna nie działa i czesto dośc pala sie komunikaty np. z aukcji.

4. Myślałam o czymś podobnym. :rolleyes:
    Jednak bardziej wolałabym to dodać jako kolejna opcja w "Kontaktach". Obok zapraszania do grupy można by dodać kopertę, która po kliknięciu rozwijałaby okienko wiadomości i po wysłaniu okienko kontaktów osoby, do której pisaliśmy wiadomość by mrugało czy cuś. :p
    Co do osób spoza kontaktów byłaby możliwość wklejenia nicku i też wybrania "koperty", choć do samych znajomych pisanie byłoby łatwiejsze, tak jak z obecnymi wiadomościami. :p
    Nie wiem czy da się zrozumieć co mam w głowie, a nigdy nie zabrałam się za narysowanie tego i przedstawienie tutaj, bo nie ujawniam talentu. :D

5. teli0

teli0 User

No jak dla mnie spoko plus wiadomości systemowe w kontatach dołożyć:d

6. Nie no, raczej pomysł nie jest po to żeby czytać akurat te wiadomości, tak podejrzewam. :p

7. teli0

teli0 User

a dla mnie właśnie te jedyne mi robią problem :D bo jeśli chcodzi o wiadomości to w wiekszosci czat gruba czy szepty:D

8. Też dobre, tylko bardziej rozwinięte.

Duży plus w tym taki, że połączyłaś dwa w jednym bez konieczności dodawania następnego kwadracika. ;)

W moim pomyśle w zasadzie chodzi o przeniesienie poczty ze strony głównej do gry, żeby nie trzeba było robić logautu albo minimalizować okna i tracić czas żeby wejść na pocztę, bo ktoś coś napisał.

Czyli byłaby tak samo możliwość zaznaczenia jakiego typu wiadomości chcemy otrzymywać.
    Ustawiam sobie że tylko z klanu oraz od innych albo że wcale.

Te systemowe z aukcji akurat ja mogę sobie darować, bo przecież wiadomo kiedy się kończą aukcje i można sprawdzić sobie potem czy się wygrało. Ale jak ktoś będzie chciał wszystkie dostawać, to będzie je dostawał.

Co do kolejnego okienka. Fakt, sporo ich już jest, ale czy to jedno więcej aż tak bardzo zacznie przeszkadzać ? :rolleyes:

Ostatnie edytowanie: 2 marca 2015
  9. Tę na stronie głównej też bym zostawiła, bo też nie zawsze jest możliwość wejścia na mapę. :p

Podejrzewam, że dzięki takiej zmianie wiadomości szybciej by docierały, bo na stronie zazwyczaj zajmuje to kilka minut, a czasami też trzeba odświeżać, a ładowanie stron wiemy jak tutaj wygląda. :cool:

10. Doby pomysł.

11. Źle się wyraziłem, nieodpowiedni dobór słów.

Oczywiście nie chcę przeniesienia, tylko raczej skopiowania mechanizmu działania poczty w takiej postaci w jakiej jest teraz tyle że do okna gry (nazwałem to niewłaściwie przeniesieniem), żeby była ona szybsza i wygodniejsza.

Też mi się tak wydaje. Trafne spostrzeżenie. ;)

A jak banik poleci ? :p

12. teli0

teli0 User

A to faktycznie przydatne :D o tym nie pomyślałem :D

13. MOD_Sebanov

MOD_Sebanov Guest

Temat nieaktywny więc zamykam;)

Pozdrawiam
    MOD_Sebanov

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.