Wzmocnienie Ambasadora

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Czempion, 26 sierpnia 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Czy ten wspaniały design powinien zostać wzmocniony

1. Tak, on musi być wzmocniony

4 głos(ów)
    57,1%
  2. Tak, ale nie tak, jak jest napisane w temacie (ale musisz napisać jak)

1 głos(ów)
    14,3%
  3. Nie, on jest mega potężny, więc ulepszony byłby za mocny

2 głos(ów)
    28,6%
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Czempion

Czempion User

Staram się myśleć o każdym statku i wydaje mi się, że po wprowadzeniu Surgeona design dla Nostromo Ambasador został nieco skrzywdzony. Surgeon przebija ten statek we wszystkim, szkodach, osłonach, HP, w dodatku może mieć tą samą prędkość.

Tak więc propozycja jest następująca - ten design powinien dodawać jeszcze jeden dodatkowy slot w generatorach, jednocześnie dałbym bonus do ataku +5%

Wszystko chyba zrozumiałe
    Liczę że odezwą się szczególnie Ci, co ten design posiadają :D
    Pozdrawiam

2. kris0211.

kris0211. User

Mi pasuje, ale... coś bym zmienił. Nie wiem co, ale na pewno coś bym zmienił.

Ciekawe czy (poza ekipą) ktoś posiada ten dres :D

3. nie zapominajmy, że design Ambasador jest do nostromka, a nie do golca :D wiec wiadome, że musi byc gorszy od pozostalycg dresow do golca :D jak dla mnie 12 slotow na laserki i generatory to i tak bardzo duzo bo w chwili obecnej jest lepszy od vegi a tak byc nie powinno :D i co do tego ze surgeon przebija ten statek we wszystkim to hmm... ogolnie golec sam w sobie przebija ten statek nawet nie mając dresa :D
    dodam jeszcze, że golec sam w sobie moze byc skrzywdzony bo czemu do vegi mają wprowadzac dresy co dają az o 6 slotow laserow wiecej? albo do nostromka gdzie dają o kilka slotow na lasery wiecej jak i sloty na generatory a dodatkowym HP nie wspomne.. takze do golca musieli cos takiego dac.. choc i tak uwazam ze to jest nic w poronwaniu do ambasadora lub pusata

4. Czempion

Czempion User

O jejciu, przecież to nie jest reguła, że słabszy statek musi mieć designy. 25 znajomych z 12 lvl, no to jest jednak wyzwanie, podobne, może wyższe niż zdobycie takiego Surgeona.

Niekoniecznie. Vega będzie o te 20 prędkości lepsza, a to dużo daje. A między innymi to, że jak chciałbyś mnie zaatakować golcem na 4-5, to będę się oddalać wciąż miejąc cb na widoku, a jak weźmiesz jakiegoś udk do walki, to wtedy mogę cb rozwalić. W ten oto sposób padło wielu ;)

Miał przewagę prędkości bez tego designu. A o prędkości napisałem wyżej

Mówiłem już nieraz, że Pusat nie powinien się pojawić, ale nie będę robić offtopu

No i właśnie te dodatkowe sloty dają tyle, że nostromo może iść na wyższą półkę (a właściwie mógł). Może dorównać golcowi, vedze, reszcie elitarnych statków, ale nie jest lepszy, tylko ma swoje słabe, mocne strony. Tak samo golec, vega mają słabe, mocne strony.

Genialny oksymoron :)

Raz widziałem ten design, tylko raz w całej grze :D

5. BA_Matroz

BA_Matroz User

Brak aktywności, zamykam.

Pozdrawiam
    MOD_Matroz

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.