Zabijanie kubików

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika DarkProtector, 7 czerwca 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Jak ubijać kubiki? Wydaje mi się nierealne aby przeciętny gracz wytrzymał 20k obrażeń na sekundę przy ubijaniu ich, zwłaszcza przy 1,5kk HP kubika. Czy przy kubikach wszyscy stosują kamikaze, czy można się obejść bez niego?

2. Ankalagon

Ankalagon User

Są różne techniki. full osłon zamiast napędów, w dronach full laserów. i klepiesz. Ja wolę metodę na szybko tak by bicie nie zajmowało więcej jak max 20 do 30 s na kubika i na jedną konfe bez kamyka.
    Kiedyś na jednym z serwerów próbowałem ubijać kubika tartarusem na speedzie.
    Jedna konfa ucieczkowa drony 4 lasery reszta osłony, na statku napędy. Druga konfa 4 gen osłonowe reszta lasery na dronach, na statku full napędy. Przy biciu wówczas 35k to zjadało mi obie konfy ale kubika ubijałem, ale za to trochę to trwało prawie 1 minutę i z petem na kamyku.
    Są też magicy co ubijają kubiki złotą Vegą lub pchełką - nie próbowałem tego.

Ostatnie edytowanie: 7 czerwca 2018
  3. ViperΔ

ViperΔ User

Vegą na łatwości, gorzej z pchełą.

No cyk osłonki w statek a w drony laserki

4. MOD_TORO

MOD_TORO Forum Moderator Team Darkorbit

Polecam bicie w grupie np statek naprawczy typu Aegis plus np goliath :)
    Konta z full laserami lf3 i formacjami typu romb powinny dać spokojnie radę:)
    Pozdrawiam
    MOD_TORO

5. shadow731

shadow731 User

Też się podzielę uwagami, Cyborg, full osłon, SAB a potem umka i ammo x2 chwila i po krzyku :) Ledwo 1 konfa osłon zejdzie

6. pl12356

pl12356 User

Trzeba tez uzbierac "troche" kuponow naprawczych.Napewno beda potrzebne.

7. .Obelix.70

.Obelix.70 User

A do czego niby?
    Kubik nie żywi się twoimi dronami... ;-)

8. wybawiciel

wybawiciel User

Ale inni gracze już tak :)

9. pl12356

pl12356 User

Dokladnie.
    Z moim szczesciem to jest tak, ze jak zaczynam bic kubika to zamiast protkow cyborgi mi wyskakuja, czasami to nie wiem czego jest wiecej.

10. =Aspazja=

=Aspazja= User

Oglądałam na yt ,jak gracz bił pchełką kubika,nie pamiętam już ,ale chyba pękł pod sam koniec.Imponujące przedstawienie.
    Osobiście nie zamierzam przez najbliższe 2-3 lata sama podejmować się ubicia Kubikona.Nie ten poziom.Mam 20 lvl,ale nie zrobiłam 75 % misji z 18 i 19 lvlu a z mojego może 5 misji.Wydaje mi się,że BP (programiści) tworząc misje ,chyba sami ich nie testują,skala ich trudności nie odpowiada zupełnie możliwościom zwykłego gracza.

11. shadow731

shadow731 User

To nie poziom jest ważny tylko wyposażenie, przy 20 lvl powinnaś już mieć komplet lf4 więc to nie jest problem ubić kubika samemu :)

12. wodnydanio

wodnydanio User

Jaki serwer to może pomogę>?:)

13. =Aspazja=

=Aspazja= User

Na dzień dzisiejszy posiadam
    3 Hyperplasmoidy
    3 Magmadrille
    2 Paritydrille
    14 LF4 na 16 lvlu
    2 LF4 na 10 lvlu
    6 LF4 na 3 lvlu
    PET 15 lvl odblokowane wszystkie sloty na broń i osłony,wszystkie 10 dronów na max lvlu,20 szt osłon B-02 na 16 lvlu,kilka na 14
    Bez pomocy innego gracza z karetką oraz asysty w razie ataku wroga nie da rady bić kubika z takim wyposażeniem.
    Jeśli ktoś liczy się z dedem od wroga podczas akcji z kubą,jego wybór,niech bije sam,ja sie na to nie piszę.Zbyt szanuję swoją ,,rufę'' (patrz post https://board-pl.darkorbit.com//threads/pd-powazka-chwalimy-sie-p.107605/page-4#post-961622) :)

Ostatnie edytowanie: 9 czerwca 2018
  14. shadow731

shadow731 User

No to powinnaś mieć ok 12k z x1 na sepromie tak? Ściągasz osłonę a potem x2 i szybko idzie :)
    A jeśli się boisz że ktoś wyskoczy to taka jest specyfika tej gry

15. MOD_MIKUS

MOD_MIKUS S-Moderator Team Darkorbit

Zamykam z powodu braku aktywności.

Pozdrawiam,
    MOD_MIKUS

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.