Zagrożenie wirusem

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika siemiatyczuch, 18 stycznia 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Witam
    po wczorajszym restarcie serwera GE. tj. 17,01,19 ok godz. 13,40 antywirus zgłasza zagrożenie wirusowe podczas ładowania strony z grą ,wcześniej było wszystko ok tylko po restarcie tak się porobiło.
    BP wypuściło jakiś lipny kod czy coś?
    Tylko ja tak mam? może są jeszcze inni szczęśliwcy co mają podobny problem i co z tym zrobić?
    Nie piszcie tylko żeby wyłączyć antywirusa lub dodać stronę,zagrożenia do wyjątków.

2. RedCat313

RedCat313 User

Ja czegoś takiego nie miałem ale możliwe że już wcześniej coś ci sie pojawiło ale przy odpalaniu do ci sie pokazał komunikat
    Możliwe też że masz jakieś programy i ci je wykrywa jako wirusa :D

3. Nie,
    zalogowałem się akurat wczoraj ok 30 min.przed restartem,było wszystko ok.
    wylogowałem się na minutę przed
    i po kilku min.jak odpaliłem stronę ładowania gry to już wywaliło ostrzeżenia.

4. C-I-E-Ń

C-I-E-Ń User

Witam.Też miałem taką sytuacje nic nie pomagało musiałem zmienić antywirusa.Antywirus nazywał się Comodo

5. =Aspazja=

=Aspazja= User

Od wielu lat nie mam żadnego programu antywirusowego,ochroną komputera zajmuje się MSE,oraz raz na tydzień odpalam adwcleanera.
    Nie pamiętam,aby kiedykolwiek pojawił mi się komunikat o zagrożeniu ze strony z grą BigPointu.

6. Ja od długiego czasu używam Dr.Web Security Space i do wczoraj było ok.
    Zmieniać raczej nie zamierzam bo licencja jest jeszcze na rok ważna.