Zakłady :)

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika ***MENTOR***C#L, 23 maja 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Czy uważasz, że pomysł ZAKŁADÓW w grze DarkOrbit może ją uatrakcyjnić?

1. Tak

100,0%
  2. Nie

0 głos(ów)
    0,0%
  3. Nie wiem

0 głos(ów)
    0,0%
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Witam,

Wpadłem na pomysł aby ożywić graczy i wprowadzić kolejny element ryzyka. Mam na myśli obstawianie jakichś ważnych wydarzeń czy np. pojedynków na arenie treningowej - to jest do ustalenia. Główny motyw pomysłu: pomnażanie uridium lub jego tracenie. Jeden postawi 10 000 na coś i wygra np 25 000 lub je straci a inny może na pewniaka stawiać takie minimum 100 u. bojąc się stracić większą sumę. Sama idea obstawiania istnieje w innych grach i jest to duży atut tych gier. Kto wie, może w DarkOrbit również gracze przyjęliby taką propozycję ciepło. :)

2. tomallo99

tomallo99 User

W sumie ciekawy pomysł, chętnie bym zobaczył coś takiego ;)
    Szczególnie jeżeli naprawdę można byłoby trochę wygrać :D (a z tym to już mało prawdopodobne)

3. Jak zakłady to i stawki :)

Wysoko prawdopodobne przynosiłyby mały zysk a te ryzykowny ogromny! :D

4. hmmm mozna by bylo kogoś obstawiać na JP, Mistrzostwach , SpaceBall,Boje,TDM itd ciekawy pomysł zrób ankietę i to rozwiń ;)

5. LaserFire3

LaserFire3 User

Ciekawe, na tak :)

6. Mam rozumieć, że ankieta ma być w tym wątku czy gdzieś indziej mam ją umiejscowić? :)

7. PZL11

PZL11 User

Pomysł całkiem dobry :D Mimo jestem zdania,że BP nie chciało by aby urki nam za dużo wpadało.Zakłady owszem mogę być,ale może nie w postaci uri...przynajmniej dlatego,że to zapewne nie zostanie wtedy wprowadzone

8. Koumuru

Koumuru User

A ja uważam że pomysł ma sporą szansę, i nie zgodzę się że BP blokuje przypływ uridium. Mamy PET'y, skrzyneczki, wrota, krysie - wszystko to pozwala ładnie zarabiać uridium. A pomysł z obstawianiem pozwalałby nie tylko uridium wygrać, ale też i przegrać.
    Zakłady nie dadzą faktycznie zarabiać uridium, bo to typowe marzenie hazardzisty. Byłoby dodatkową opcją zarobkową bo hazardziści będą kupować uridium by je obstawić, wtedy BP i DarkOrbit byłyby zagrożone w większości cywilizowanych krajów. A na pewno mocno ograniczono by możliwość udziału nieletnich, bo DarkOrbit zostałaby uznana za grę hazardową i blokowana.
    Problem leży gdzieś indziej. Raz, że wtedy bawimy się już w hazard, dwa że w dość kiepski hazard. Ileż to roboty obstawić zwycięstwo MMO we... wszystkim?

Póki co, kto lubi hazard, zawsze może ulepszać itemki na pokładzie z 5% szansą na ulepszenie ;)

9. kris0211.

kris0211. User

Zawsze jakaś miła odmiana, na tak :)

10. PZL11

PZL11 User

MMO nie zawsze wygrywa :D I w sumie faktycznie sposobów jest,ale i tak by to było chyba ograniczone by zbyt duża kasa z tego nie płynęła

11. jak już to raz na tydzień można dać 5mln kredek i wygrać 20. Nie przesadzajmy...

12. może jeszcze by tak zatrudnic krupierke i postawic ruletke? :D

Koumuru lubi to.
  13. PZL11

PZL11 User

Właśnie tak myślę,że marne szanse żeby to zostało wprowadzone.Najwyżej małe sumy.

14. Mogą być i małe ale zawsze będzie dreszczyk dodatkowych emocji z możliwością stary lub zysku. Cieszę się, że komuś się spodobało. Nie wiem czy przeczyta to ktoś kto powinien z Bigpoint-u jednak pomysł przekazałem :)

Pozdrawiam

15. Jakie inne gry w których takie coś jest masz na myśli ?

16. Co do tego całego obstawiania, to pojedynki na arenie można łatwo ustawić. Co za tym idzie???? Tak, przekazywanie uridium...
    A co do tych całych wydarzeń to co masz na myśli? Jeśli chodzi ci o te w grze typu spaceball, boja itp. to również są klany a nawet gracze pojedynczy co potrafili by to zdominować i z obstawiania nici. Jedyną opcją było by obstawianie wydarzeń z reala. Ale jest pewien problem. Co się dzieję gdy jest jakiś ważniejszy mecz w nogę? Wspaniała oferta "Kup ileś tam uri a my to podwoimy,troimy itp. w zależności ile twoja drużyna trafi goli.
    Cały ten system prowadził by do nadużyć prawdopodobnie.

17. LaserFire3

LaserFire3 User

Jest taka drużynowa strzelanka w której kupuje się za prawdziwe pieniądze malowanie na broń, a niektórzy stawiają tę malowania (warte nawet kilkaset euro) na stronie do zakładów na profesjonalne drużyny w tę grę.

Ja chętnie bym stawiał na zwycięzcę bitwy Jackpot- warunek jest taki, że wtedy nie biorę udziału

18. BA_Matroz

BA_Matroz User

Brak aktywności, zamykam.

Pozdrawiam
    MOD_Matroz

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.