Zegar...

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika vorilhon, 18 kwietnia 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. vorilhon

vorilhon User

Witam! Odświeżyć chciałem stary temat o zegarze na pełen ekran gry, ma jeszcze ktoś chęć wstawić, bo stare linki padły? Czy można zainstalować mały zegar na ekranie gry (bardzo przydatna rzecz np. dla uczestników aukcji!)? System Windows 10 Pro...

2. Kiedy mnie zależy żeby coś wylicytować, to ustawiam obojętnie jaki budzik na godzinę xx.55 i już.

3. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Szanowny Graczu,

weź pod uwagę, że na każdym serwerze aukcja kończy się o różnej porze, a nie o pełnej godzinie jak na serwerze INT1.:oops:

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

4. To był tylko przykład. Chodzi o to, że nie potrzebny żaden program jest do tego, żeby nie spóźnić się na aukcję.

5. S*Y*Z*Y*F

S*Y*Z*Y*F User

jak wyżej ktoś wspomniał. najlepiej pilnować tego, albo na telefonie ustawić na minute przed końcem alarm. najprostsze metody są najlepsze

6. vorilhon

vorilhon User

Ale Smod_Astral kiedyś dał namiary na taki zegar, chyba program napisany osobiście przez niego, niestety, w między czasie, podczas stawiania systemu na nowo, "umknęło" mi to, był bardzo fajny, ale linki już wygasły, może ktoś zdolny napisałby taki programik? Dzięki z góry... A inny gracz niech nawet nastawia koguta na określoną godzinę, nie moja sprawa, mi się podobał tamten zegar na ekranie gry, pokazywał czas z kompa, nie szło przegapić aukcji, jak teraz mi się często zdarza w ferworze walki...

7. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Szanowny Graczu,

Czy chodzi Ci o poniższy temat ?
    https://board-pl.darkorbit.com//threads/zegar-na-ekranie-gry.104106/#post-888194

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

8. vorilhon

vorilhon User

Dokładnie o ten temat, ale linki do pobierania już dawno padły, a kopii brak...

9. Adalon

Adalon User

SMOD_ASTRAL podał kod źródłowy więc możesz sam sobie skompilować program na nowo:
    1. U przyjaciela google wpisujesz "AutoIt3 online compiler"
    2. Ja użyłem pierwszego linku jaki wyskoczył - wkleiłem w okno skopiowany kod i po naciśnięciu "compile script" pojawił się link do pliku exe z zegarem
    3. Ponieważ nie jesteś uznanym przez Microsoft twórcą oprogramowania, nowsze windowsy będą Cię ostrzegały że Twój nowo stworzony plik jest niebezpieczny i nie należy go uruchamiać - można jednak zignorować te ostrzeżenia i uruchomić program pomimo to - u mnie zadziałało.

10. vorilhon

vorilhon User

Dzięki, spróbuję ,nigdy tego nie robiłem, chociaż nie ukrywam, że wolałbym gotowy plik
    ...

11. Adalon

Adalon User

Ojtam - kilka kliknięć i masz swój własny plik - skompilowany w ten sposób zegar u mnie działa.
    Gotowego pliku nie wrzucę z 2 powodów - pierwsze to chyba nie byłoby to zgodne z regulaminem forum a drugie ktoś coś by korzystając z tego pliku złapał i stracił konto to potem mógłby mieć podejrzenia że dorzuciłem coś w "gratisie" do pliku itp itd.. a tak masz czysty własnoręcznie skompilowany plik.

12. Wszystko OK, ale jak ominąć ten podpunkt ? - W sensie, jak oszukać Windowsa ?

13. Adalon

Adalon User

W okienku klikasz "więcej informacji" czy jakoś tak, a następnie pojawia się opcja "uruchom mimo to" - to jest tylko przy pierwszym uruchomieniu pliku.

14. vorilhon

vorilhon User

Dzięki za info, spróbuję jutro, bo dzisiaj mam cosik innego do roboty...

15. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Szanowny Graczu,

Poniższy link aktywny jest 30 dni od ostatniego pobrania.

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

16. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Szanowny Graczu,
    Nie. Ten serwis tak działa, że linki aktywne są 30 dni od ostatniego pobrania.

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

17. vorilhon

vorilhon User

Dzięki, można zamknąć!

18. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

W takim razie zamykam.

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.