Zmiana nazwy klanu i nicku

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Javelin, 11 maja 2020.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Javelin

Javelin User

Wyjaśni ktoś dlaczego wpisując nazwę klanu zwykłymi literami wyskakuje komunikat ze ta nazwa jest niedozwolona, a przy probie zmiany nick gdy próbuje wpisać do niego tag klanu [ktory o dziwo wczytało w nowo utworzonym klanie] wyskakuje ze znaki w nicku sa niedozwolone . Ten system blokujący znaki chyba wysiadł i uniemożliwia wpisanie zwykłych znaków jak i z tablicy .

2. warrriat

warrriat User

Jednym ze znaków, których nie możesz wpisać jest spacja. Upewnij się, że nie próbowałeś go użyć.

3. Ankalagon

Ankalagon User

Powiem ci tak. Nawet jak poprawnie wpisujesz nazwę klanu tag klanu "ten system" potrafi się zawiesić. Tak samo jak wklejasz np grafikę klanu również się czasem zawiesza. W takiej sytuacji trzeba niekiedy czekać, nawet kilka dni. Ja w jednym klanie wklejałem grafikę to zanim ją poprawnie wyświetliło miną tydzień. Więc jest coś na rzeczy.

4. CM_Zero

CM_Zero Forum Moderator Team Darkorbit

Drogi graczu,

Otóż nie tylko ;) Jest o wiele więcej znaków z tablicy, których nie można użyć podczas tworzenia klanu. Osobiście natknąłem się na 2 takie kwiatki nie licząc spacji, jednak jak wyżej zostało powiedziane - prawdopodobnie została podjęta próba wpisania właśnie spacji.

Z poważaniem,
    MOD_ZERO

PS Nie ma nigdzie ściśle określonej informacji na temat tego, ile dokładnie i jakie to są znaki.

5. warrriat

warrriat User

Znaków tych jest znacznie więcej niż wymieniłeś(kilka rzędów wielkości). Spację uznałem za najbardziej prawdopodobny spośród tych, których mógł użyć dlatego też o niego zapytałem w pierwszej kolejności.

6. A czy istnieje szansa na ustawienie nicku zdalnie przez suport gdy napisze sie ticketa? Przez ten caly system nie moge ustawić nicku ktorego używałem przez lata w DO. A jeszcze lepiej by bylo jakby wyl ten system bo przyznam szczerze ze nie rozumiem jego zastosowania.

7. Ankalagon

Ankalagon User

Chodzi o to żeby nikt Ciebie nie robił w bambuko. Znaki te często nie są wyświetlane i np. możesz zrobić tag klanu, który nie będzie widoczny (jedynie mini mapka prawdę Ci powie). To samo jest z nikami np. ktoś taki Ciebie zestrzela a Ty nie wiesz kto to taki.

Jeśli chodzi o ustawienie niku przez"suport" są tego dowody, że mogą np. w przypadku niku naruszającego regulamin, OWH itp. (jakiś czas temu pojawiali się na mapkach gracze z nikami Teletubisiowymi ). Pytanie czy zrobią to na Twoje żądanie/ prośbę nie wiem i jestem ciekaw czy Tobie się uda.

Ostatnie edytowanie: 12 maja 2020
  8. CM_Zero

Nie. Pomoc techniczna nie zmieni nicku/tagu klanowego/nazwy klanu na życzenie.

Tak, ale tylko w uzasadnionych przypadkach - gdy nick jest niezgodny z regulaminem. Znaki niedozwolone to znaki NIEDOZWOLONE i nikt nie będzie zmieniał tego ręcznie dla przykładowej spacji pomiędzy dwoma literkami. Warto też zauważyć, że w wielu grach od dawien dawna (tudzież od nigdy ;)) nie można używać znaków specjalnych, ŻADNYCH białych znaków itp. Fajnie, że programiści pozwalają na większą swobodę niż w innych grach, ale bez przesady :rolleyes:

Z poważaniem,
    MOD_ZERO

9. Rozbawiles mnie Zero, uparles sie na ta spacje xD, wyobraz sobie ze ten super system jest tak samo skuteczny jak skrypt antybotom moge sobie w nicku ustawic niewidoczna spacje np. G R A C Z i inne litery z tablicy ktore jak zestrzele gracza są dla niego nie widoczne a te ktore przez lata byly czytelne i widoczne tylko odmienne od tradycyjnej czcionki system blokuje. Nie oczekuje cudu i specjalnego traktowania ale moze warto przesłać uwagi wyżej ze cos tu jest nie tak jak powinno. No ale taki problem to pryszcz gdy wystepuja bugi na powazke, problemy z e-mailem ktory ma sporo graczy, serwery są nie stabilne - w sumie to przepraszam ze zapytalem o taka błahostke.

10. matrix232

matrix232 User

Dobra, zostałem odesłany tutaj, czemu nie mogę ustawić takiego nicku
    →!РѕyснісzиyWαrιαт!←
    Kiedys miałem już taki nick a teraz nie mogę, dlaczego?

11. MOD_MIKUS

MOD_MIKUS S-Moderator Team Darkorbit

Drogi graczu
    Jeżeli nie możesz ustawić jakiegoś nicku, oznacza to, że zawiera on niedozwolone znaki. Musisz go zmodyfikować.

Pozdrawiam,
    MOD_MIKUS

12. matrix232

matrix232 User

Ale ja już miałem taki. I cco ty na to? Identyczny..
    I co tu niby niedozwolonego?

Ostatnie edytowanie: 13 maja 2020
  13. CM_Zero

Drogi graczu,

Taka jest już wola programistów i nie ma zbytnio sensu się nad tym rozczulać. To trochę jak kłótnia o to, że są znaki drogowe gdy przecież są światła na skrzyżowaniu, ale każdy wie, że światła nie zawsze działają i trzeba zdawać się wtedy na znaki. Tak samo tutaj programiści musieli uznać, że zagraża to bezpieczeństwu i aby zapobiec czemuś ograniczyli białe znaki w nicku. Takie rzeczy się zdarzają.

Z poważaniem,
    MOD_ZERO

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.