Zmiany w Jackpot Arenie

Temat na forum 'Archiwum HQ' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 7 maja 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. mam takie wrazenie ze wszystko do tego zmierza żeby zapomniec

2. Alfa.Star

Alfa.Star User

poki programow nie usuna z gry nie masensu powrot. po co dofinansowywac najlepszych programistow

3. TUROK

TUROK User

Jackpot Arena to jedyny cel tej gry dla każdego gracza Darkorbit. Ja swoje konto po to ulepszałem i pakowałem ileś kasy, by mieć to wszystko co mam teraz na nim, by walczyć na tej arenie. I powiem wam szczerze.. Że od czasu usunięcia JPA coraz mniej grałem .. A teraz wcale nie gram. konto SFE stoi i czeka aż zacznę znów grać, tylko teraz nie mam już po co grać. Dla zabawy jedynie, ale ileż można ? od eventu do eventu grać i tylko latać i latać ..

4. Widać że jesteś zły, ja sam wiem o tym i każdy jest zły bo chce zagrać jakąś fajną arene ale wiesz usunęli JPA. Właśnie nie wiem co oni z tą zrobią JPA. Gdyby dalej było JPA i wszyscy by latali to większość osób powróci do gry, zwiększa się ludzi niż teraz ludzi. Ja też mam konto już połowie full i nie wiem czy mam grać czy zostawić konto. Dobrze zauważyłem że ludzie zaczynają odchodzić z gry. Ciekawego jak będzie jeszcze mniej ludzi co zrobi BP ? To wszystko nie mam nic do powiedzenia... Smutna wiadomość. :(

5. Zwycięsca Jackopt Areny jeśli posiada 10 k Eur dostaje w nagrodzie te 10 k fajnie by było żeby za 2 miejsce było np nagroda 5k a za 3 miejsce 2.5k eur

6. D.A.R.E.K

D.A.R.E.K User

kochany gwiazdeczko, jeśli naprawdę wpakowałeś w tą grę, jak piszesz "dawno włożyłem w grę to co mógłbym wygrać w JP i to x2", to moim zdaniem czas najwyższy ustawić się po numerek do psychologa/psychiatry lub jakiegoś specjalisty od uzależnień. wpakowane ponad 80 tyś. PLN w grę pozwoli Ci uzyskać w tej kolejce, i to poza rejestracją, jak powiesz pani w okienku, po coś przylazł - zapewne Nr 1 (takie kolejkowe MHH), więc przynajmniej w realu osiągniesz top-1 w jakiejś dziedzinie :)

Andromeda5 lubi to.
  7. Trzeba było nie oszukiwać podczas Jackpot Areny. Nie pamiętacie już, dlaczego w ogóle je wstrzymano? Proponuję przejrzeć poprzednie wątki związane z JPA.

Tak, czy inaczej, Jackpot i tak nie ma sensu, gdyż wiele osób kupowało super full elity lub/i bugowało czy też wspomagało się niedozwolonym programem a przecież warto mieć na uwadze jedną rzecz: Wygrać JPA ma prawo między innymi osoba, która nigdy nie została ukarana za używanie oszustw i do tej pory nie używa wspomagany oraz jednocześnie jest od samego początku posiadaczem własnego konta.

Nie zrozumcie mnie źle, ale nie piszę tego dlatego, że jestem przeciwko organizowaniu pojedynków o prawdziwe pieniądze. Mówię "nie" jedynie dla wszystkich oszustw, które były i są w tej chwili praktykowane. Piszecie, że chcecie JPA, ale czy jest wśród was ktoś, kto nigdy nie bocił i nie korzystał z bugu w grze? Przemyślcie tę kwestię. A tymczasem: "Kto z was jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci kamieniem".

Miss.Klaudia

olek123 lubi to.
  8. JP juz nie wroci, nie pytajcie z kad wiem , kolejna zmiana bedzie odsprzedanie calej firmy i w koncu gra wyjdzie na plyte , posta zapewne szybko usuna tak jak i tego z przed bodajze roku czy dwoch jak to wam probowalem wytlumaczyc ze nie bawem JP bedzie celowo zaklucany po to by BP nie musialo placic pieniazków. Tak wiec do zobaczenia moze w innej grze ;)

Andromeda5 lubi to.
  9. Od dawna większość wie, co było przyczyną zawieszenia rozgrywek, tylko że niektórzy przestali już o tym pamiętać. Przypominam, że powodem było notoryczne złamanie zasad OWH. Tak więc nie wprowadzaj graczy w błąd pisząc coś takiego:

Anulowanie ostatnich bitew to zasługa nieuczciwych graczy. Im podziękuj. Zaskakująco słabe jest również takie stwierdzenie:

Bzdura. Bigpoint nie planuje wejścia tej gry na płytę a tym bardziej odsprzedania całej firmy. To abstrakcja.
    Na koniec zostawiłam najlepsze:

Skoro JP nie wróci, to czemu piszesz, że "niebawem będzie"? Jedna rzecz przeczy drugą.
    Miss.Klaudia

10. Mam pytanie kiedy wróci JPA ? Wszyscy my tu czekamy.

11. Na razie nie ma Jackpot Areny i na chwile obecną nic nie wiadomo o dodatkowych nagrodach. Jednak jak mi wiadomość Bigpoint nie tworzył tej areny z myślą wyłącznie o darkorbit, ale też o innych grach (pojawiła się właśnie kiedyś w seafight, gdy grałem - w jednej z gier Bigpointu).
    Każdy daje to co może (ale nie musi) na grę. Są osoby, co mieszkają w zagranicy i zarabiają dość dużo ilość gotówki (w porównaniu dla Nas polaków), dlatego taka suma nawet w przeciągu kilku lat nie jest odczuwana (jeżeli ktoś umie oszczędzić potrafi naprawdę nazbierać dużo pieniędzy, a jak ma jeszcze dobrą prace to tym bardziej ma motywacje do zarabiania). Oczywiście jest to dość spora kwota, ale nikt nikomu nie broni i do niczego nie zmusza. Niedawno, gdy nie grałem jeszcze w DO, to bany na konta otrzymywali osoby, co na ''zwykłą klikankę'' (nie podaje nazwy :p) potrafili wyrzucić tyle pieniędzy, co ja bym chciał na dobry samochód :)
    Masz racje :) To właśnie Gracze, którzy oszukiwali dali firmę wskazówkę. Na forum oczywiście pewnie się coś znajdzie, jednak jako MODerator musiałbym naprawdę teraz szukać tego dość długo, nie byłem jeszcze tutaj w ''tych czasach'' i zbytnio się nie orientuje w jakich tematach by to było.

Kiedyś jak ktoś wygrał JPA był kimś wielkim. Każda rozgrywka była pasjonująca, w końcu gra dość szybko się zmieniała. Teraz zamiast JPA jest UBA (myślę, że to będzie zastępstwo dawnej JPA na jakiś czas) i też ludzie oszukują. Oczywiście każdy, co oszukuje dostanie karę, ale co to zmieni, skoro trzeba w taki sposób interweniować? Czy to warto, aby ta arena wróciła? Skoro ludzie nie umieją grać na zasadzie fair-play to jaki cel ma mieć taka rozgrywka?

Pięknie słowa, warty post, teraz tylko przypiąć w klamerkę i trzymać tym, którzy nie wiedzą, dlaczego nie ma JPA.

Nie wiem skąd Ty bierzesz takie informacje, ale ja Moderator wiem mniej od Ciebie :rolleyes: A może ktoś Ci podawał nieoficjalne ogłoszenia? Proste, że tak :D Nie będę usuwał posta, bo każdy ma swoje zdanie, a Twoje nie łamie Naszego regulaminu. Możesz się ośmieszyć tylko wśród innych użytkowników, że masz takie bezpodstawne zdanie o załodze gry. Także do zobaczenia w innym życiu Pestycydzie :D

A to ode mnie: >tu macie informacje o JPA<:

Pozdrawiam,
    MOD_SZYBKACOBRA

12. TUROK

TUROK User

W Seafight Jackpot odbywał się inaczej niż tu .. Tam gracze podkładali konta statkowi który miał je niszczyć. A że, gracze oszukiwali podstawiając setki swoich kont, to się nie dziwić czemu usunęli JP. W darkorbit JPA ma jakiś sens, ponieważ tu masz 1 vs 1 a nie 1 vs (wszyscy na mapie). Oby do 2017 wprowadzili to JPA z powrotem do tej gry.

13. Tutaj kiedyś JP tak wyglądało, że byli wszyscy na wszystkich^.

14. A jak nie powróci do gry to co będzie ?

15. TUROK

TUROK User

Nie zawsze :) było i tak, że zbierał się klan lub grupa graczy i razem niszczyli. Ale ten co teraz jest (był) jest lepszy.
    Emm.. No raczej nic gra dalej będzie ale ja już skończę karierę.

16. Kiedys JP to byl JP siadalo sie na 1 TS z niemcami turkami i innymi obco jezykowcami i latalo sie razem byl zawsze 1 prowadzacy jak padl przejmowal paleczke nastepny itd. osoby z poza TS byly na wstepie eliminowane poprzez krotkie haslo odlot w prawo ci , ktorzy zostali na kupce od razu zostali odstrzeleni tak by zostawaly osoby tylko bedace w tym czasie na ts. No i niestety BP znalazlo na to sposób i wpropwadzilo pojedynki 1 vs 1 .

17. Też mi się to podobało bardzo, ale arenke 1vs1 wprowadzono w 2013r, a na 2D przy 10 statkach były ogromne lagi, a na takiej mapce 500 statków to ojojoj. FPSy na minusie :D Ale osobiście sam wolałem starego JP

18. Czy byli oszuści czy nie, BP tylko czekało na pretekst aby zrezygnować z wypłacania jackpota.

Ktoś od nich wymyślił to dawno temu i od zawsze była to rzecz, która biła firmę po kieszeni.

Mając taką wymówkę, mają spokój z jackpotem na jeszcze dobre kilka miesięcy.

Andromeda5 lubi to.
  19. -.POCISK.-

-.POCISK.- User

anulowanie to nie jest zasługa "nieuczciwych" graczy tylko SUPPORU oraz BP że nie umieją zaradzić takim graczom oraz pozwalają na lataniu kto czym chce aby tylko płacił kasę za "wynalazki" w grze.

pozdrawiam gwiezdny pilot

Ostatnio edytowane przez moderatora: 12 marca 2016
    Andromeda5 lubi to.
  20. Alfa.Star

Alfa.Star User

to tak jak z botami niby ich tam lapia a i tak masa tego lata. dlaczego? bo na bocie bez podwajacza sie nie oplaca pewnie latac, jak zbierac nieuczciwie to przynajmniej konkretne nagrody z boxow. a ze podwajacz to $$ to boty sa bp na reke wazne zeby na plus wyszli

Andromeda5 lubi to.