Zmuszony do powielania tematu.

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika ZimowySkrzat, 15 lipca 2020.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Bardzo bym prosił żeby nie zamykano mojego tematu dopóki ja na to nie wyrażę zgody. Taka odrobina szacunku chyba mi się należy?

Kwestię jaką chciałbym poruszyć to wypowiedź TL_Eviany w wątku pt. "Zignorowany poprzez Support", zanim go zamknęła.

Powstaje więc jakaś kwadratura koła. Proszony jestem o pisanie w miejsce które najzwyczajniej nie działa. Ot tak normalnie...

Ja mam ten luksus że nie muszę ponawiać zgłoszeń. Pomoc techniczna ma być sprawna w przyjmowaniu zgłoszeń bynajmniej z mojej pozycji czyli klienta gry, jeśli nie działa poprawnie to mamy od tego ciebie droga Eviano żebyś poruszyła niebo i ziemie by zaczęła działać poprawnie. Chyba że nie interesuje cię czy pomoc techniczna działa poprawnie i czy w ogóle działa, jeśli tak to zwracam honor :). Nie będę cię o to męczył :).

Oskarżenie o układanie teorii spiskowych? Gdzie je widzisz moja droga Eviano? W tym że pomoc techniczna nie działa, ot tak normalnie...? Czy może w tym że skoro tam nie nawiązałem dialogu z ekipą spróbowałem na forum?

Takie troszkę kpienie ze mnie nastąpiło :).

W prędkości zamykania tematów które były ze strony graczy próbą wyciągnięcia ręki do między innymi ciebie Eviano (w wątku napisało kilka osób z celnymi uwagami) stłamsiłaś to po najlżejszej linii oporu. Klik i zamknięte. Szkoda że ci nie zależy na poprawie relacji między graczami, a ekipą :).

Prosiłbym bym także o zainteresowanie się czemu pomoc techniczna nie działa poprawnie :).

Zaznaczam z ręką na sercu że nie jest to żadna forma zażalenia :). Zgłoszenie ponowie jak ktoś wiarygodny mnie przekona że pomoc techniczna działa poprawnie, ot tak po prostu... :). Pomoc techniczna nie działa (z doświadczenia piszę) więc pozostaje forum :).

Ostatnie edytowanie: 15 lipca 2020
  2. warrriat

warrriat User

Nie do końca rozumiem twój problem wielce szanowny graczu. Na podstawie czego twierdzisz, że pomoc techniczna nie działa. Czy chodzi o brak kontaktu/brak odpowiedzi, czy o brak rozwiązania problemu czy może o "zostanie zignogowanym" i nie otrzymanie odpowiedzi lub otrzymywanie odpowiedzi zbywającej, automatycznej.

Jeśli chodzi o pierwszą opcję. To tak, czasem występuje błąd informujący, że nie udało się wysłać zgłoszenia. Komunikat ten wygląda bardzo podobnie do komunikatu o poprawnym wysłaniu zgłoszenia dlatego często można nawet tego nie zauważyć. Ze swojej strony mogę ci polecić sprawdzanie czy na skrzynkę emailową przyszła automatyczna odpowiedź w tym typie:
    "Dziękujemy Ci, że poświęciłe(a)ś nieco czasu na wypełnienie naszego formularza.
    Nasz zespół d/s pomocy technicznej skontaktuje się niezwłocznie z Tobą, aby pomóc Ci w rozwiązaniu problemu.
    Dążymy do tego, aby czas oczekiwania na naszą odpowiedź nie przekraczał 1 dnia roboczego.
    W przypadku, jeżeli Twoje pytanie jest natury technicznej, prosimy o udostępnienie nam wszelkich możliwych informacji, umożliwi to nam jak najszybsze rozwiązanie problemu" jeśli tak to znaczy, że wszystko przebiegło poprawnie, jeśli nie wyślij zgłoszenie jeszcze raz.

Jeśli chodzi o brak rozwiązania problemu musisz zrozumieć, że pewnych rzeczy pomoc techniczna nie może naprawić i odpowiada za to centrala, programiści i.t.p. Czasem może nam się wydawać, że problem jest błahy ale nie jest tak w rzeczywistości. Przykładem tego są konta ze zbugowanym poważaniem.

Jeśli chodzi o trzecią opcję może być tak, że problem jest szeroko znany, przykładowo znikająca podkrętka, brak możliwości połączenia. W tym wypadku otrzymujesz informację, że są już prowadzone prace nad jego rozwiązaniem. Jeśli problem jest indywidualny to o ile w kompetencji pomocy technicznej jest jego rozwiązanie i mają możliwość pomocy to to zrobią. Istnieje również opcja, że twój ticket przepadł. Czasem tak się zdarza, jak pewnie wiesz w grze w ostatnim czasie wystąpiło trochę błędów. Wielu graczy zgłaszało te problemy, w związku z tym jest mała szansa, że ktoś twojego ticketa przeoczył.

Ostatnią możliwością jest to, że twój email znajduje się na czarnej liście.

Swoją drogą opisz tu swój problem. Może ktoś miał taki sam i jest w stanie ci pomóc.

TL_Eviana. lubi to.
  3. Pomoc techniczna opiera się na kopiuj wklej odpowiedz , często mam wrażenie ze osoba odpowiedzialna za tickety ich po prostu nie czyta ze zrozumieniem . Miałem osobiście kilka razy nie przyjemność otrzymać odpowiedz na nie zadane pytanie czysty automat , odpisałem ze maja problem ze zrozumieniem chyba tego co napisałem to wytłumaczyłem ponownie temat problemu używając trochę pod podpuchę lekko obraźliwego tonu i co ? otrzymałem ostrzeżenie na ton wypowiedzi (słusznie) i otrzymałem rzeczową pomoc na opisany problem czyli da sie odpisać na zadane pytanie bez automatu z sensem i pomagając w problemie ale to trzeba chcieć . Pomoc techniczna i zaangażowania Eviany w problemy jakie nurtują graczy jak najbardziej może wielu doprowadzić do pytanie czy support rzeczywiście działa i zna swoja misje .

-[ERGO]- lubi to.
  4. No właśnie. Dlaczego podstawą ma być moje zrozumienie, czemu podstawą nie jest zrozumienie mnie, a także innych graczy. Czemu coś nie może działać sprawnie? Czemu TL_Eviana zamiast wmawiać we mnie tworzenie teorii spiskowych nie wykorzysta swojego stanowiska by coś działało poprawnie, ma z pewnością szybszy i łatwiejszy kontakt z osobami do tego przeszkolonymi niż my szarzy gracze oraz Moderatorzy forum i czatu DO.

Nie jestem osobą roszczeniową. Jestem osobą która gdy widzi problem stara się go rozwiązać za pomocą każdego dostępnego środka. Cieszyłaby mnie chęć wczytania się przez TL_Eviane w to co pisane było w/w wątku, tymczasem został on zamknięty i wpisem zamykającym zbagatelizowany jako mało istotny problem.

5. TL_Eviana.

TL_Eviana. Team Leader Team Darkorbit

Pozwól, ze to ekipa będzie decydowała kiedy temat będzie zamykany i prosze tematu nie dublować i nie ignorować naszych zaleceń. Dziękuję.
    Wątek zamykam i ostrzegam słownie.

warrriat lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.