Pytania techniczne dotyczące problemów z misjami, eventami

Temat na forum 'Pytania techniczne, problemy, bugi' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 5 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. szulo

szulo User

z tego co widzę to dla BP chyba ważne jest to, że kasa się zgadza. Klient czytaj (gracz) jest mało ważny. Oprócz misji nie działa jeszcze exp dronów.
    To naprawdę są jakieś żarty.

2. Po naprawie błędu z zaliczaniem statków do misji PvP powinni puścić jakiś skrypt, który przeanalizowałby typy zestrzelonych statków i odpowiednio odnotował to w danej misji.

3. Mam pytanko;zrobilem wrota Beta i Lamdda tytuł mam ale znaczka nad nikie za ukonczenie nie dostalem . Moze jakis błąd ??. Z ciekawoscia czekam

4. Zapoznaj się z poniższą informacją:
    Pozdrawiam
    MOD_SZYBKACOBRA

5. może zle pojmuje ; za Beta tak - za Lamda nie ? - Sory ja jestem nowicjusz i pytam . Astral dzieki .

pozdrawiam obys jak najmniej miał takich pytań

6. *Corvert*

*Corvert* User

Witam problem z misjami a mianowicie jak wszedl ten nowy hangar i stare designy do goliathow czy veg tupy sentinel solce czy vega ravenger lighting itp itd sa teraz traktowane jako statki nie designy i niemozna wykonywac misji typu zniszcz 5 wrogich goliathow poniewaz jak zniszczy sie goliata venoma to sie nie zalicza do misji trzeba zniszczyc zwyklego goliatha ktorym nikt nie lata tak samo jest z vegami czy aegisami citadelami i speedheadami

7. Dlaczego na stronie głównej widnieje Dzień podwójnych nagród we wrotach, a nie ma nic w GG i za zete nie dostałem podwójnej nagrody?

8. Tak, zgadza się. Nie jestem SMODem_ASTRALem - jedynie co to go zacytowałem. Ale i tak proszę bardzo :)
    Jest to znany problem. Zostanie on naprawiony.
    Jest to jeden z "przypadkowych" błędów, gdyż informacja na stronie głównej jest, ale nie ma już napisu w Galaxy Gates. Na rozwiązanie tej sprawy trzeba czekać. "Poszkodowanych" jest więcej (nawet widać po jednych z dzisiejszych tematów na forum). Przepraszamy za problemy.

Pozdrawiam
    MOD_SZYBKACOBRA

9. Problem ze statkami nie zaliczającymi się do misji trwa od momentu zmiany hangaru. Ile można czekać aż to naprawią?? to już trwa chyba ze 3 tygodnie

10. To nie zależy od nas. My możemy tylko zgłosić dany błąd, a na naprawę musimy poczekać dopóki nie naprawią je w Niemczech.

Pozdrawiam
    MOD_SZYBKACOBRA

11. Robiłem wrota Alfa, bez przerwy mi wyskakiwało i zasłaniało ekran ze mam poprawic jakas wtyczka z instrukcjią straciłem przez to zycie ale zostało mi jeszcze jedno .teraz kupilem urki i chciałem zagrac wrota znikły ??? z mapy .

12. MOD_JD

MOD_JD User

Niestety nie jesteśmy w stanie pomóc z tym na forum. najlepszym rozwiązaniem jest napisanie do pomocy technicznej i dokładne opisanie zaistniałej sytuacji. Podpowiedź jak to poprawnie zrobić znajduje się >TUTAJ<

Pozdrawiam
    MOD_JD

13. Utylizator

Utylizator User

Witam, dzis po ukonczeniu wrot terroru a zarazem misji na nie otrzymalem nagrode. Wszystko fajnie 100 energii 20k amunicji. Stwierdzilem ze amunicji nie bede marnowal, mniej wiecej podczas szalonych kubikow zorientowalem sie ze zniknela mi ta amunicja job-100. Pisalem ticketa do supportu a oni jak zawsze bezradni w tej sprawie. Odpisali to :

*odpowiedź supportu*

Wedlug nich nie sa w stanie stwierdzic czy zrobilem misje czy nie. Pomimo tego, ze wyslalem screena z dziennika o ukonczeniu misji o ktory prosili. Tylko ja mialem taki problem czy jest to u wszystkich graczy?

2.19. Korespondencja

Zabronione jest publikowanie i omawianie treści korespondencji z pomocą techniczną.

Kara:
    31 pkt

MOD_Matroz

Ostatnio edytowane przez moderatora: 20 października 2016
  14. Odkąd pojawiła się akcja halloweenowa i wrotka, gra mi się wiesza- każdy ruch myszą jest opóźniony o parę sekund - walka jest wręcz niemożliwa, a co dopiero robienie wrót z masą alienów..
    Mam nowego kompa, przeglądarkę czyszczę wraz z zamknięciem przeglądarki, więc nie ma opcji, żeby wina leżała u mnie.
    Oczywiście support (do którego napisałem, że ciasteczka i pamięć podręczna są czyszczone) był w stanie mi odpowiedzieć tylko bezsensownym mailem, który można streścić do porady "wyczyść ciasteczka i pamięć podręczną".

15. Jak grasz na Firefoxie to jak jesteś na mapie przestaw na pełny ekran-też mam opóźnienia a po przestawieniu na pełny ekran jest ok.

16. Dzięki za info - jest znaczna poprawa. Szkoda tylko że support o tym nie informuje

17. Support z tego co wiem zaleca zmianę przeglądarki na inną

18. Prospector

Prospector User

Po kliknięciu w GG - napis ,że dzisiaj podwójne nagrody za WM u mnie jest,zrobiłem kilka pierwszych fal,do 20 włącznie (Devolarium),ale nie otrzymywałem podwójnie PD czy URI. Eh,strata czasu.

19. BA_Matroz

BA_Matroz User

Nagrody podwajane są tylko te końcowe, nie za alieny.
    Czasami warto przeglądnąć FAQ >KLIK< :)
    Poza tym z nagród końcowych uri nie jest podwajane a białka tylko w kilku wrotach.

Pozdrawiam
    MOD_Matroz

20. Prospector

Prospector User

Wygląda na to,że te eventy z podwajaniem nagród to jakieś czary. Posiadam konto nie tylko tutaj,ale i ma innym serwerze. Wielokrotnie robiłem wrota Alfa,Beta czy Gamma podczas takiego eventu i doskonale pamiętam,że podczas każdej fali ,za każdego aliena otrzymywałem 2x wiecej URI,PD i kredytów.Coś tu jest w/g mnie nie teges.