skylab pomoc

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika giziavi, 3 grudnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. giziavi

giziavi User

Witam potrzebuję pomocy,opisu co zrobić aby skylab dobrze produkował.Aktualnie moja sytuacja wygląda tak:
    -Moduł słoneczny poziom 2
    -Kolektor endurium poziom 2
    -kolektor teribium poziom 2
    -moduł transportowy poziom 1
    -moduł magazynowy poziom 2
    -moduł podstawowy poziom 3
    -rafineria prometidu poziom 2
    -rafineria duranium poziom 2
    -rafineria promerium poziom 2 xproblem
    -moduł xeno poziom 2 xproblem
    -rafineria sepromu poziom 2 xproblem

Z rafinerią promerium oraz sepromu i modułu xeno mam problem.Otóż problem leży w tym iż wymienione rafinerie i moduł nie produkują surowców.Nie mam pojęcia czemu, jestem nowicjuszem tej gry i nie wszystko rozumiem dlatego proszę o pomoc w wytłumaczeniu jak uruchomić produkcję i jak rozbudowywać skylab.Dziękuje

Post edytowałam. Proszę zapoznać się z Regulaminem.

Pozdrawiam
    MOD_Czarodziejka

Ostatnio edytowane przez moderatora: 4 grudnia 2014
  2. Sprawdź, czy moduły te nie są przypadkiem wyłączone.

Jeśli wszystkie moduły produkcyjne (w tym kolektory) są na tym samym poziomie, to równoważą się i surowców nie ubywa ale też nie przybywa, dlatego też zawsze miej kolektory na najwyższym poziomie, rafineria prometidu i duranium na niższym, rafinerie promerium i xeno na jeszcze niższym a seprom na najniższym.

Przykładowo:

Kolektory (prom, endu, terb): 10 poziom
    Rafinerie (prometid, duranium): 8 poziokm
    Rafineria (promerium) i moduł xeno: 6 poziom
    Rafineria (seprom): 4 poziom

Dzięki takiemu stosunkowi każdego surowca oprócz zużycia do produkcji cenniejszego zostanie jeszcze troche na magazynie i będziesz mógł zbierać je na rozbudowę modułów, czy do transportu na statek. Kolejną sprawą jest xenomit. Nie warto wysyłać go ze statku do laboratorium. Zamiast tego zawsze trzymaj rafinerie promerium i xeno na tym samym poziomie, bo inaczej nie starczy xeno do produkcji promerium.

giziavi lubi to.
  3. I JESZCZE SŁONECZNY TRZYMAJ wyrzej o 1 poziom niz wszystko bo ci energi zabraknie

giziavi lubi to.
  4. doopek123

doopek123 User

czesc . moge Ci tylko powiedziec ze nie ma sie co napalac na zlotko i seprom na start ... rob modoly : podstawowy i sloneczny i magazyn , pozniej jak masz juz duzo podstawowego materialu to robisz prometid i duranium , wysylasz sobie to na statek , wtedy mozesz juz robic promerium ( ale go wylacz bo zre duzo potrzebnych surowcow) modol xeno mozesz robic non stop bo on "tworzy xeno a nie przerabia w xeno " na samym koncu seprom . trzeba troszke czasu zeby korzystac z sepromu i zlotka w pelni mozliwosci :/

5. Luck75

Luck75 User

Potrzebuje 2000 sepro , a mam w magazynie miejsce na 1827 mimo,że mam 10 lvl

6. wciagaj moduł magazynowy na wyzszy poziom

7. Luck75

Luck75 User

Dzięki bardzo,gram już dość długo ale ciągle się uczę.

8. MOD_Bedril

MOD_Bedril Guest

A ja na podsumowanie dodam jeszcze że w TYM temacie są wszystkie potrzebne informacje :)

Zamykam.

Pozdrawiam
    MOD_Bedril

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.