Trudny Początek

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Pr0fcio, 31 stycznia 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Pr0fcio

Pr0fcio User

Witam wszystkich zapalonych graczy :)
    Tak jak napisałem na początku, zaczynam dopiero przygodę z DO i nie wiem co mam robić by zarobić konkretne sumy. Bardzo proszę o przedstawienie mi (jak najprościej) Waszych sposobów na zarabianie bo jak na razie ulepszam skylab ale co z tego skoro wyciągnę z niego max 5kk dziennie a laser LF-3 na aukcji kosztuje co najmniej 40kk :c Za wszelkie propozycję bardzo dziękuje. Przechodząc do mojego inwentarzu :
    1.Golec
    2. 5 lf-3
    3. 2 osłony (te za 10k uridium)
    4. 2 napędy (za 2k uridium)
    5. dodatek na sloty, auto rakiety, 2x ładownia, rep (ten przed ostatni)
    6. reszta wyposażenia jest zakupiona za kredyty w sklepie
    SKYLAB :
    1. Kopalnie 11 poziomy
    2. rafinerie doranium i prometid 8 poziomy
    3. rafineria promerium 5 poziom
    4. seprom - brak
    Poziom konta - 9

2. Walter

Walter User

jak to mówią 4 latka, miliony URI i miliardy kredek i będzie może z ciebie SFE :D przy dobrych wiatrach :)

edit: te miliony i miliardy to nie żarty jak coś :D tyle kosztuje zrobienie konta, którym można coś zdziałać :D

3. Najlepiej skylab. Fuuuull skylab. Dobrze jakbyś doszedł do AKTYWNEGO klanu gdzie jest trochę osób i z nimi w grupie na pewno dorobisz wiecej

Pr0fcio lubi to.
  4. MetallicA

MetallicA User

wbij 12 lvl ,znajdz dobry aktywny klan ,skylab i sprzedawaj surowce, bij kryski,kubiki klanowo,

Pr0fcio lubi to.
  5. Skoro masz 9 lvl i niekompletne wypo to polecam w pierwszej kolejności wrócic na leonka (ma bonus na mapach dolnej gali) następnie tłucz wszystko co podleci zberaj surowce i sprzedawaj, spokojnie wpadnie kilka - kilkanaście milionów dziennie i kupisz lepsze wypo, nastepnie tak jak napisano wyżej jak wbijesz wyższy lvl i znajdziesz dobry klan lec na inne mapki w grupie bic większe alieny, golec jest fajny ale z takim wypo jesteś łakomym kąskiem dla innych a leonovem będziesz więcej bił itd

Pr0fcio lubi to.
  6. Goro^^

Goro^^ User

Najpierw postaraj się o komplet najlepszych napędów, najpierw 6 na leonka, potem 15 na golca.

Pr0fcio lubi to.
  7. Pr0fcio

Pr0fcio User

Co do skylabu .. cały czas ulepszam wszystkie kopalnie itd. Piszecie bym wrócił do leonka i bił moby na 1-1, 1-2, 1-3, tak też będę robił ... Co do klanu .. no cóż postaram się coś poszukać tylko nw czy ktoś będzie chciał takiego pazia :D. Za wszelkie wskazówki bardzo Wam dziękuje i mam nadzieję, że jednak czegoś się dorobię w tej grze :)

8. jest wiele klanów które mają akademie itp. poza tym na początek możesz grac w grupie z kilkoma graczami i bic leonkiem większe alieny np siby itp. niestety wielu nowych graczy nie docenia leonova i jego bonusu i za szybko chce się przesiąśc na golca, a później rezygnują bo co chwilę ktoś ich ubija:)
    Ps. rób misje, jak zrobisz praktycznie wszystkie na pierwszej gali to nazbierasz już trochę urki i wypo i prawdopodobnie będziesz gotów na lepszy statek i nowe wyzwania:)

Pr0fcio lubi to.
  9. Goro^^

Goro^^ User

Jeszcze kilka spraw :)
    Pierwszego irka kup za uri, drugiego to już zależy od serwera (mi na PL3 wygodniej było kupić za kredki)
    Jak masz samozaparcie to obserwuj zakończone aukcje i wyłap kiedy najtaniej kupować potrzebne rzeczy.
    Dodatki- Slot CPU4, Robot 4,autonaprawa, Turborakiety, Autorakiety, Amunicyjny, Ulepszone CPU skoków, Powiększenie ładowni, skoki na X-1- w te dodatki powinieneś się zaopatrzyć na początku, bardzo się przydadzą.

I trzeba grać :D Seprom rozwijaj, ale od razy wyłączaj, bo nie jest ci na razie potrzebny( ew. kilka kamyków do podkręcenia osłon)

Ja osobiście bym się uparł i zbierał skrzynki na pvp, aż do kupna peta (zresztą tak zrobiłem xD). Rozwinął i kupił mechanizm zbierania cargo 1( moim zdaniem lepszego nie trzeba jeśli się zawodowo nie zbiera skrzynek :p) Wtedy całe wyposażenie za kredki zdobędziesz szybko tym sposobem: https://board-pl.darkorbit.com//threads/latwy-sposob-na-kredyty.97427/

Pr0fcio lubi to.
  10. Pr0fcio

Pr0fcio User

#UP
    Mam nadzieję, że to będzie skuteczny sposób i oczywiście bardzo Ci dziękuje :)

A teraz mam kolejne pytanie .. nie długo bd miał 50k uri i nie wiem czy kupić PET10 czy 5 Lf-3 ... Będę bardzo wdzięczny za pomoc w podjęciu decyzji :)

Łączymy posty
    MOD_Robson

Ostatnio edytowane przez moderatora: 10 lutego 2015
  11. Gregi120

Gregi120 User

Z jednej strony 5 lf-3 to większa moc ognia statku - szczególnie gdy włożone w drony na 6lvl. Z drugiej strony P.E.T to poszerzenie możliwości okrętu za pomocą odpowiednich protokołów. Korzystanie z protokołu zbierania jest bardzo dochodowe - jednak na początku potrzebne jest uridium na protokoły, mechanizmy, paliwo. No i P.E.T też zachęca w pewien sposób do gry :D
    Sam jednak proponuję zainwestowanie w 2 Punkty Postępu ( 63 CDD za 18.900 uri) i zbierając kase skupić się na rozbudowie SkyLab i zbiórce poważania. Im więcej poważania tym lepsza cena za sprzedaż surowców na stacji (górna granica 500.000 poważki =1000 kr/promerium).
    Opcje omówione - wybór należy do Ciebie.

12. Polecam rade Goro^^. Pet, mech zbierania cargo i sposob na kredyty podany w linku. Przy dobrych wiatrach W godzine uzbierasz na lf3. A urke ciułalbys z 3-4h

kris0211. lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.