W co dalej inwestować? - pisz tutaj

Temat na forum 'Pytania ogólne' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 5 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Goro^^

Goro^^ User

Ok, czyli kupuję zeusa, bo mam akurat tyle uri. To kiedy otwierać skrzynki? Słyszałem, że na zeusie lepiej lecą, to wtedy trochę bez sensu go kupować jak i tak będę tam zbierał. Czy jednak na x2 lf4?

2. .PAWEŁ10.

.PAWEŁ10. User

mi z jakis 800 skrzynek na evencie na zeusa wpadło 2 lf4, a teraz 400 kluczy x2 lf4 i wpadło 5 lf4. Może to szczęście, a może coś tam jednak jest w tym x2 lf4 :p:D Ja bym kupił zeusa, reszta urki + urka z zet wszystko na ulepszanie dronów, a potem bym się zajął petem. (przynajmniej ja tak zrobiłem:p)

3. Goro^^

Goro^^ User

Dzięki, to mam już plan działania. Teraz zarabiać :D

4. matix913

matix913 User

mam 5 drnow gholiata 9 lf 2 i lf3 3

5. (sło…) Full Speed i full LF3

6. Witam, w co dalej inwestować?
    Goliath
    8 irys bez ulepszeń
    2 havoki
    3 lf-4
    full lf-3
    15 bo-2
    full speed
    żadnych designów specjalnych
    PET kamyk 3 z premką na miesiąc
    zbieracz surowców 3
    zbieranie 3
    aktualnie robię betę
    mam 200 mln kredek oraz 14 k urki
    -11 mln poważki swoją drogą ( przez kolegę)
    18 lvl
    formacje: romb i za kredki
    Myślałem żeby zbierać na serce i na 2 halę w hangarze, ale czekam na propozycje.

7. tomallo99

tomallo99 User

https://board-pl.darkorbit.com//threads/poradnik-co-po-starej-fe.7085/
    Gorąco polecam dla wszystkich, co tu zaglądają, z jedną uwagą:
    pozostałe sposoby zarobków po ostatnich zmianach to:
    -zbieranie palladium i robienie wrót
    -bicie kubików
    -piraty w grupie na 5-2
    -zbieranie alienków w grupy i używanie kamyka (dla tych co mają premium)
    -no i bonus boxy na bitewnych, z tym że pd i poważka wtedy nie wpada

Ostatnie edytowanie: 6 maja 2015
  8. Ale poprosilbym konkretną radę :)

9. Konkretna rada to przy znaczku banity i takim poważaniu jedyna. Daruj sobie Bety (po co je robić jak i tak nie zarobisz) i odpal misję na poważanie.

10. tomallo99

tomallo99 User

Tak właściwie to radziłbym wylicytować chociaż tę 16 B02-kę, a potem cóż... Tak jak napisał pan wyżej, trzeba odrobić zmniejszony dmg i zabrać się za zety na ćmie, którą warto kupić do tego celu.

11. odrabiam cały czas zostało mi 6,5 mln, swoją drogą robię betę i jakoś zarabiam
    ok dobrze, a nie lepiej serce zamiast ćmy? zmniejszony dmg jest tylko na statki więc na razie się nie martwie

12. Obie formacje się dobrze uzupełniają i nie jest to wyrzucone uri. Ja nie mam serca ale latam na Ćmie i bardzo dobrze się na niej czuję. Dlaczego Ćma?, ano dlatego że przydaje się we wrotach. A kiedyś na statki też polecisz.

13. tomallo99

tomallo99 User

Wiesz serce też oczywiście się przydaje i polecam je kupić, ale zaraz po ćmie ;)

14. Dziękuje, czyli BO-2, ćma oraz zety, PP do grubych, kluczyki na szanse na lf-4 i będzie git :) (-4,7 mln poważki)

15. Dokładnie tak jak napisałeś.
    Tydzień do dziesięciu dni szybkiego latania i wyjdziesz na plus. Skąd wiem...latałem ze znaczkiem banity i wtedy nie było misji, stref ochronnych i innych udziwnień. :)

16. tomallo99

tomallo99 User

Wszystko się zgadza oprócz jednego: klucze tylko na evencie na zeusa, jeżeli jeszcze go nie masz.

17. nie mam ani apisa, ani zeusa :)
    wiesz 45 min dziennie i w 4 dni sie wyrobie ;)(-3,8 mln poważki)

18. Nie powiem. Ładnie "ciśniesz". Mój błąd...zapomniałem o wyposażeniu, ulepszeniach i innych podobnych. Powodzonka.

19. kicek03

kicek03 User

6 hal aegis cytek sperhead golec vega leonek
    25 b02 15 na 8 lvl.u 10 lf-4 40 lf3 10 dronów 6 havo 1 herk 30 pp (grube)
    pet 6 protokolów radarowych na 3 lvl u i 3 prot. cargo na 3 lvl mechanizmy kamyk zbierac i zbieracz sur mech.handlowy wszystkie na 3 lvl u i zeta na bazie

20. Roodly

Roodly User

prawie 21lvl
    8 irys 1 apis
    3 Havo
    6lf4 na full
    drony na full
    same BO2
    golec karetka spekk i levon
    31PP
    wszystkie misje porobione, na same statki graczy zostało
    do dalej robić bo nie mam pojęcia :)