Co w DO obciąża komputer?

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Kosmitek, 2 kwietnia 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Kosmitek

Kosmitek User

Odpaliłem dzisiaj stary komp z XP, wchodzę na mapkę i załamka. Gdy kiedyś na bazie było 30-35 fps, to teraz ledwo 5-9. Widok oczywiście 2D, grafika niska, przeglądarka FF. Co przez 2-3 lata zmieniło się w grze, iż nie da się na antyku grać. Czyżby programiści odpuścili sobie optymalizację kodu?

2. sokół54

sokół54 User

Różne nowości- ammo, rakietki, designy itd, które trzeba w kodzie zawrzeć. I głównie te elementy wpływają na grę. Kiedyś nie było PP, designów tylko z 4, brak ulepszeń, brak lf4. Można by tak zrobić bardzo długą listę. Weźmy też pod uwagę rozbudowę flasha i naszych przeglądarek.

Osobiście nowego kompa mam od miesiąca, ale wpierw na starym poczciwym Intel Celeron 325, 768 MB RAM śmigałem. I póki nie było nowości(2010 i 2011 rok) to wyciągałem nawet 60 FPS na full grafice. W lutym tego roku na start po odpaleniu gry na najniższej grafice 15 FPS max. I tu się pojawia problem tej gry. Osoby z lepszymi kompami wybierają gry o znacznie ciekawszej fabule(tytułów podawał nie będę, ale przecież my wszyscy je znamy ;)). Tak więc gra powinna być przeznaczona na słabsze komputery. Jednak na słabszych komputerach gra chodzi poniżej oczekiwań, więc gracza przy sobie nie utrzyma. Można by nie wprowadzać nowości i dostosować grę do słabszych komputerów, ale wtedy gracze uznają po pewnym czasie grę za nudną i ją porzucą. Jak by się nie obrócił to i tak pewna część ciała z tyłu...

3. -gustaf-

-gustaf- User

Jak by nie bylo to jeszcze dwa tygonie temu gra chodzila dobrze.Zaczelo sie mniej wiecej chyba przed swietami.Zaczeli cos kombinowac i teraz kicha.Nie chce mi sie nawet szukac ale mi sie kojarzy data kiedy podali do wiadomosci ze BP zostal zakupiony czy cos w tym stylu.Jak nie lagi to jakies inne komedie sie dzieja.Raz ganialem kogos i nie moglem strzelic do niego.Jak zaczalem sprawdzac co sie dzieje to okazalo sie ze skroty kawiszowe do paska szybkiego wyboru zostaly zresetowane.Sam tego napewno nie zrobilem.Jak sie skonczy event a efekty nadal beda podobne to trzeba bedzie sie zastanowic nad dalsza gra bo to juz staje sie uciazliwe skoro zamiast wejsc na gre i sie zabawic to trzeba szukac jekichs rozwiazan bo cos zle dziala lub w ogole przestalo.Dodam jeszcze ze od dawien dawna nie mialem klopotow z wrotami a robiac kappe ( chyba w sobote ) mialem takie zaciecia ze ciezko bylo w niektorych momentach sie nie wkurzac.

Ostatnie edytowanie: 2 kwietnia 2016
  4. -dshh14-

-dshh14- User

to okazalo sie ze skroty kawiszowe do paska szybkiego wyboru zostaly zresetowane
    MIALEM TEN SAM PROBLEM

5. Z tymi klawiszami miałem to samo i to wiele razy. Nie polecam

6. lacosta

lacosta User

Dla wszystkich nie wiedzących, wersja gry w 2D jest mniej wydajna niż 3D i to bardzo mniej. Grajcie w 3D silnik jest wydajniejszy od 2D. Wersja 2D zostaje schowana do szuflady raczej nie będą jej ulepszać.

7. stworca

stworca User

ja mam koputer taki, że nic go nie obciąża no może po co mi inne gry niż dark orbit icore 7, 3,4 hgz, 12 gb pamięci i 64 bitowy windows 10 system operacyjny

8. stworca

stworca User

łopatologicznie pierwszy pasek 1 to x4, drugi - kliknij przycisk 2 - rsb; kliknij przycisk - 3 - smart bomb - tylko te rodzaje amunicji trzeba tam najpierw przeciągnąć

9. Kosmitek

Kosmitek User

No i dobrze, po co ulepszać na siłę coś co działało i jakoś jeszcze działa. Trochę ostatnio posprawdzałem, co antyk może i zdziwienie: zawsze zasobożerny Flash uaktualnił się bez problemów, FF tak samo, a instalator Chrome z nieskrywaną satysfakcją stwierdził: Komputer nie spełnia wymogów. Jakie wymagania sprzętowe są dzisiaj potrzebne do przeglądania internetu?

10. BA_Matroz

BA_Matroz User

Brak aktywności, zamykam.

Pozdrawiam
    MOD_Matroz

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.